Invalid boot.ini

poruka: 9
|
čitano: 9.572
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

Ovako svaki put kad upalim računalo prije loadanja windowsa pojavi mi se neka poruka koja glasi Invalid boot.ini file C\Windows\itd.

Kad restartam komp on je jako spor te se ponekad windowsi uopce nece loadati pa moram gasiti komp ručno

Ovo mi se je počelo događati kad sam instalirao norton antivirus program(originalni nema virusa)te nakon instalacije morao sam restartat komp i to se je počelo događati

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

Meni se slično dogodilo kada sam jednom bio prisiljen ručno restartat windowse dok mi se učitavala neka mapa u nekoj igri.

Uglavnom, meni je bilo još i gore, nisam nikako mogao ući u windowse, odmah su se na bootu rušili.

Mislim da problem možeš riješiti preko instalacijskog CD-a windowsa. Bootaš sa CD-a, uđeš u recovery console i od tamo napraviš recovery tog boot.ini fajla.

To je jedan način. Ja sam ovaj problem riješio pomoću programa Active@ undelete PRO, koji se isto može bootat s CD-a, pa od tamo iz grafičkog sučelja nađeš boot.ini fajl na C: particiji. Zatim ga recoveraš na C:\

Objavi nekakvo upozorenje,ali zanemariš to...

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

Ovdje je sve lijepo objašnjeno.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Invalid boot.ini
macak kaže...

Ovdje je sve lijepo objašnjeno.

i sta da ja od toga napravim

17 godina
neaktivan

Napravi što ti kaže macak.

Uređivanje datoteke Boot.ini

Da biste pogledali i uredili datoteku Boot.ini:

1. Desnom tipkom miša kliknite My Computer (Moje računalo), a zatim kliknite Properties (Svojstva).

– ili –

Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni) te upišite sysdm.cpl i kliknite OK (U redu).

2. Na kartici Advanced (Dodatno), u odjeljku Startup and Recovery (Pokretanje i oporavak), kliknite Settings (Postavke).

3. U odjeljku System Startup (Polazni programi) kliknite Edit (Uređivanje).

Ovaj ogledni primjerak kopiraj, snimi i to je to.

Natrag na vrh

Ogledni primjer datoteke Boot.ini

Ovo je primjer datoteke Boot.ini s računala sa sustavom Windows XP Professional.

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

16 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

Ja isto imam taj problem, napravim taj boot.ini file i sve bude u redu, ali poslije restarta ponovno piše invalid boot.ini file. Jeli netko zna kako oov riješit??????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hoću li sada dobivati izbornik za odabir operativnog sustava, budući da imam samo 1, meni je nakon primjera ovako sada:

Net slika Net slika
Moje trenutne postavke Moje trenutne postavke
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

tražio sam po googleu rješenje svog problema ali nula bodova pa sam naišao na ovaj topik.

dakle,par puta sam isključio pc otraga na gumbu,sad bi dugo trajalo da objasnim zašto,i desilo se sljedeće.

comp mi podiže windowse i oni se loadaju i onda na pola sekunde bljesne onaj blue screen i comp se resetira i tako ispočetka i ispočetka.

prije loadanja se pojavi taj invalid boot.ini.

e sada,ne mogu uć u safe mode ne mogu uć u windowse,ne mogu ništa.

stavio sam cd od windowsa ali u njemu iz nekog razloga nema repair-a,a kad uđem u setup i pokaže mi particiju piše da hard disk prazan?!

zadnjih 6 godina života se nalaze na tom hdd i ne znam šta bih napravio?

pošto mi je pc imao garanciju,u feniksu sam prije više od pola godine dao da mi stave hdd sa starog pc-a koji je služio kao spremnik ali eto sad sam preko njega instalirao widowse i pokušavam naći rješenje za ovo jer je taj stari hdd 80bg a onaj drugi 512.

eh i još da spomenem da je frend bio kod mene s nekim dijagnostičkim cd-om i da je prikazano da taj novi hdd ima nekakav bad sector,ali ništa točnije nije prikazano.

može li se išta napraviti od toga?

čuo sam da za izvlačenje podataka traže i do 1000kn po gigabajtu,ne znam koliko je to točno,ako je pretjerano je.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 9:56 (goggi).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Invalid boot.ini

Hvala, puno si mi pomogao :))

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice