Imam problem, neće mi instalirat windowse ni linux!
Ubacim lijepo fino cd u komp, restartiram komp (stavljeno mi je 1st boot device CD/DVD) i pita me jel hoću bootati sa CD da pritisnem bilo koju tipku i ja stisnem i onda mi ekran pocrni i nemiče se! Probao sam sa orginalnim (legalan) windows xp, nije htijelo... Skinio sam dva win 7 (illegalo, šta mogu :$), nisu ni oni htijeli. Skinem linux, probam sa linuxom ni on neće. Imam jedan prastari windows xp sp2 ali njega ne želim instalirati, njega mi učita bez problema!
CD/DVD-ovi su dobro snimljeni i sve rade, probao sam na drugom kompjuteru i sve ih učita bez problema, samo na drugom računalu neće.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A ima li tvoje računalo USB?
Zaboravih reći, i sa USB-om sam probao, opet neće! :/
Jesi li pogledao BIOS? Možda ti USB nije uopće postavljen kao BOOT device.
Što se tiče optike može biti do uređaja a može biti i da ti jednostvno ne želi čitati medije. Jesi probao s različitim medijima?
Za ovo prvo, stavljen je kao prvi BOOT device, uvijek pazim na to.
Kako misliš različite medije? Pojasni malo :)
Btw. sutra ću donjeti novi DVD/CD čitač pa ćemo vidit, možda je do toga.
Medije od različitog proizvođača, npr. Princo, Verbatim...
Aha, jesam probao sam 3 vrste. Jedino mi hoće 1, to je onaj stari windows xp koji ne želim... A kada stavim u upaljeno računalo cd, očita ga bez problema!
Aha, jesam probao sam 3 vrste. Jedino mi hoće 1, to je onaj stari windows xp koji ne želim... A kada stavim u upaljeno računalo cd, očita ga bez problema!
Pa sprži Winse/Linux na medij od tog proizvođača i šibaj.
Jel to zbog DVD/CD čitača? Jednostavnije mi je samo da skinem sa drugog kompa di mi čita te cd-ove, nego da idem sada u trgovinu tražiti de posebne proizvođaće cdova :D
Jel to zbog DVD/CD čitača? Jednostavnije mi je samo da skinem sa drugog kompa di mi čita te cd-ove, nego da idem sada u trgovinu tražiti de posebne proizvođaće cdova :D
Ja sam se u životu dosta namučio s DVD/CD pisačima.Zbog proizvođača uređaja ali i zbog proizvođača medija. Pametan odgovor ne znam. Znam samo da ponekad neki od uređaja odbija suradnju s nekim od medija. To sam rješavao na način da promjenim tip medija. Kod tebe bi to značilo da nabaviš medije proizvođača na kojem ti je XP SP2 ili čekaj drugu pržilicu.