Instalacija 2 verzije jave

poruka: 2
|
čitano: 1.461
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instalacija 2 verzije jave

Pozdrav

Imam na računalo instaliranu stariju verziju jave (1.5.x) i potrebna mi je ta verzija za posao

Trebao bih sad instalirati i zadnju verziju jave, no da mi ostane i ova starija verzija da je mogu koristiti.

kako točno to napraviti da instaliranjem nove verzije ne napravi samo update na već instalirano već kompletnu novu instalaciju?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Instalacija 2 verzije jave

-verzije 5-6-7 (1.5-1.6-1.7...) se ne upgrejdaju, nego ostaju paralelno. Dakle, možeš normalno instalirati aktualnu 1.7.xx ali su stare sec.rizik uz problem da svaka app kroz OS dobije najnoviju (pa je stara beskorisna). Prvo isprobaj dali ti radi samo s novom, ako nema problema (90% nebi trebalo biti) tad uvjek koristi samo novu.

Ako je u applikaciji hardcodirana verzija i neka specifična funkcija, tad tu app treba updateati, ili ako baš mora, koristi dvije jave, samo staroj moraš konkretno odrediti aplikaciju koja ju koristi (inače bi uvjek bila novija aktivna), vidi pod java opcijama..

btw, ovisno o nekoj specifičnoj app, danas se većina takvih potreba rješava virtualizacijom...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice