HD Artifacts

poruka: 6
|
čitano: 1.132
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HD Artifacts

Gledajuću hd filmove svakih 10-ak minuta javljaju mu se artifakti, nekad znaju biti neprimjetni ali uglavnom su oni koji izazivaju ljutnju. Primjetia san da se javljaju samo kod hd filmova. Imali ko kakav prijedlog za moguće riješavanje problema :D Grafa je 4850 i drajveri su 10.3

...living in my own world, in my own illusion...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 9:19 (labrovic).

0 0 hvala 0
17 godina
HD Artifacts

Program? Codec? Procesor?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HD Artifacts

K-Lite, Gom, adm 6000+

17 godina
HD Artifacts

Po procesoru,ne bi trebalo biti problema. jedino ne znam ima li GOM svoj inegrirani codec za Hd video tj H264. Ako nema,vjerojatno ti se pokreće codec iz ffdshow-a koji se instalirao s K-lite-om. Pokušaj onemogućiti H264 codec iz ffdshow-a pa neka dekodiranje preuzme neki drugi codec npr. microsoftov. Iz iskustva znam da HD video s codecom iz ffdshow-a ne radi dobro. Uz to Microsoftov codec ti ima DXVA akceleraciju,tj koristi GPU procesor kao pomoć za dekodiranje. Ne znam kako to funkcionira kod ATI-jevih kartica jer osobno imam Nvidiu i koristim AVC Core codec koji radi odlično...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
2 0 hvala 2
18 godina
BlackMoon kaže...

Po procesoru,ne bi trebalo biti problema. jedino ne znam ima li GOM svoj inegrirani codec za Hd video tj H264. Ako nema,vjerojatno ti se pokreće codec iz ffdshow-a koji se instalirao s K-lite-om. Pokušaj onemogućiti H264 codec iz ffdshow-a pa neka dekodiranje preuzme neki drugi codec npr. microsoftov. Iz iskustva znam da HD video s codecom iz ffdshow-a ne radi dobro. Uz to Microsoftov codec ti ima DXVA akceleraciju,tj koristi GPU procesor kao pomoć za dekodiranje. Ne znam kako to funkcionira kod ATI-jevih kartica jer osobno imam Nvidiu i koristim AVC Core codec koji radi odlično...

i ja koristim avc core codec,bez cude mi je zauzece proca na nekih 60-ak posto athlon x2 3800 a kad ukljucim cudu u codecu onda bude oko 18 ili manje posto a imam 8600 gts :)

definitivno pravi codec tko ima graficku od nvidie :)

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
17 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

problem je bia u gom-u, instalira san bsplayer i s njim sve lipo vergla iako san uspoređiva boje i nisu bas bajne u odnosu sa gomom, nadan se da cu to poštelati u opcijama :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice