Formula za sabiranje donacija u EXElu pomoc

poruka: 4
|
čitano: 1.784
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ovako imam problem, radim neki spisak donacija, tj prema fazonu 45 ljudi sedmicno sabiranje donacija tj znaci treba mi formula po kojoj se vrsi sabiranje u exelu.Znaci od 1 u mjesecu do 31 i na kraju rezultat za svakog covjeka pojedinacno pa ako netko zna raditu Exelu, malo sam zastario sa Exelom u tom smislu stog trebam pomoc.Hvala.

http://www.balkanonline.eu/chat.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Formula za sabiranje donacija u EXElu pomoc
311008 kaže...

Ovako imam problem, radim neki spisak donacija, tj prema fazonu 45 ljudi sedmicno sabiranje donacija tj znaci treba mi formula po kojoj se vrsi sabiranje u exelu.Znaci od 1 u mjesecu do 31 i na kraju rezultat za svakog covjeka pojedinacno pa ako netko zna raditu Exelu, malo sam zastario sa Exelom u tom smislu stog trebam pomoc.Hvala.

pa funkcija za sabiranje je SUM, a kad ti se otvori prozor funkcije, samo odaberes od koje do koje celije hoces da zbroji...

sad, nisam te bas dobro shvatio, jel mozes malo jasnije rec tocno kaj treba za pojedinačno---

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran
RE: Formula za sabiranje donacija u EXElu pomoc

Konkretno radi se o online igri Battleknight, i sad postoji savez i sad clanovi doniraju, ali posto je to ogroman broj clanova i velike cifre donacij, eh sad neki doniraju neki ne.Stoga napravio bih to ovako, imena pa pored donacije koje bi se pisale dnevno i znaci za svakog covjeka po redu da ide koliko je donirao za sedmicu.

http://www.balkanonline.eu/chat.html
17 godina
neaktivan
ja bi to ovako...

za svaki tjedan posebno...

tjedan prvi...

pon....uto...sri....cet...pet...ukupno....

marko..........50 ... 20......30....40....10....150 kn

i tak da je sve lijepo pregledno...

ukupno dobijes tak da ides (f) i SUM, a kad dobijes za "marko" SUM, onda oznacis tu cifru, u nasem slucaju 150, i u desnom donjem kutu je mali križić...

njega samo potegnes prema dolje, i automatski sve izračuna, za svakog posebno...

lijepo, a sve pregledno..Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice