Fiskalna kasa Digitron D 110

poruka: 14
|
čitano: 7.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Fiskalna kasa Digitron D 110 i certifikat ?

Ima li tko kakvu info vezano za unos novih certifikata Fine.

Navedena kasa ne podrzava novi certifikat ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Fiskalna kasa Digitron D 110 i certifikat ?

U blagajnu treba unijeti digitalni certifikat kao i OIB poreznog obveznika. To, kao i podešavanje parametara za komunikaciju s poreznom upravom, obavlja ovlašteni serviser-specijalist koristeći servisni mod blagajne

Zovi onog tko ti je prodao tu šklopociju, oni moraju to odraditi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

to rješava tvoj 'softverko' .. ako nije fahidiot. (ručno iskopirati potrebne fileove+cert u folder appsa). Na netu nećeš pronaći upute ni potrebne fileove.

@Sum, nemaju oni s time ništa..

btw, to je primjer zašto je XP mrtav, odnosno zašto je MS-win-OS the-platforma za poslovne korisnike (vs besplatnog linuxa). Software je vječan, nepoderiv, jedino ovisan o supportu. Ako nema daljenjeg supporta nema korištenja za npr fiskalizaciju. To se desilo zapravo prije dvije godine ali pstponano zbog banaka do jeseni, sad je the-end ili softverko koji zna što radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 12:51 (ihush).
11 godina
neaktivan

Neznam zasto bi to bio posao za specijalista 😀 cast struci ali ove radnje su daleko od specijaliste

11 godina
neaktivan
ihush kaže...

to rješava tvoj 'softverko' .. ako nije fahidiot. (ručno iskopirati potrebne fileove+cert u folder appsa). Na netu nećeš pronaći upute ni potrebne fileove.

@Sum, nemaju oni s time ništa..

btw, to je primjer zašto je XP mrtav, odnosno zašto je MS-win-OS the-platforma za poslovne korisnike (vs besplatnog linuxa). Software je vječan, nepoderiv, jedino ovisan o supportu. Ako nema daljenjeg supporta nema korištenja za npr fiskalizaciju. To se desilo zapravo prije dvije godine ali pstponano zbog banaka do jeseni, sad je the-end ili softverko koji zna što radi.

Ovo je vec puno suvisliji i konkretan odgovor te hvala na njemu.

Ocekujem samo da ekipa iz Digitrona objavi zakrpu koja nedostaje.

16 godina

- to ne radi digitron (ni bilo koja HW-PC firma..) to rade softweraši koji održavaju knjig.soft.. (zapravo ista stvar kao svaki drugi certifikat npr zaba.. ali ručno). Nitko drugi ne može znati gdje-što + nitko nema tvoj certifikat da bi ga kopirao.. itd.

npr kad istekne zabin certifikat obnoviš ga... nalazi se na kartici-stiku.. i ne vrijedi tuđi. Ovdje je razlika samo što je to file u folderu aplikacije + fiskalizacija koja ga koristi. To radi onaj tko održava program (+ vlasnik certifikata). Nitko drugi s tim nema ništa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 17:59 (ihush).
16 godina
odjavljen

U 99% slučajeva ta naprava ide sa softverom (održavanje?), zato sam napisao nek se javi onom tko mu je to prodao.

Znam jer je jedna firma kojoj sam radio web prodavala točno tu kantu i pripadni sw.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan

Najavljeno je od strane digitrona da će danas bit rješeno,ali za sad još ništa.

0 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

U 99% slučajeva ta naprava ide sa softverom (održavanje?), zato sam napisao nek se javi onom tko mu je to prodao.

Znam jer je jedna firma kojoj sam radio web prodavala točno tu kantu i pripadni sw.

U pravu si, kako je i navedeno na http://www.digitron.hr/ - od danas je dostupno ažuriranje. Službeni savjet za korisnike: "...molimo Vas da se ponovo obratite svojim lokalnim serviserima." Isti su brzi kao kornjače na aparatima.

12 godina
neaktivan

A lokalni serviseri imaju program s kojim mogu ubaciti zakrpu, a od zakrpe još ni z.

Jedan sam od distributera koji ima velikih neugodnosti zbog nastale situacije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 19:13 (pckids).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Fiskalna kasa Digitron D 110
pckids kaže...

A lokalni serviseri imaju program s kojim mogu ubaciti zakrpu, a od zakrpe još ni z.

Jedan sam od distributera koji ima velikih neugodnosti zbog nastale situacije.

Ma sve pet, moj komentar se odnosio na moje lokalne :) Koji čak nisu ni objasnili niti do koga je problem niti u čemu.

12 godina
neaktivan
Rješenje objavljeno,treba otključati blagajnu i ubaciti novi firmware i certifikat.Posla 15-tak minuta,ali kasa mora u servis.

1 0 hvala 1
15 godina

Hvala na obavijesti :) Može samo pitanje, plaća li se to i kolika je cijena? Ako je problem javno na forumu, može i pp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 8:07 (Arto).
11 godina
neaktivan

Ne nasijedajte na cijene od 300 kn + pdv. Digitron fakturira 150 + pdv mada po meni nema pravo niti na to jer ovdje se radi o azuriranju necega kako god to nazvali u toj kasi te stoga ako ne placam zakrpe kod drugih proizvodjaca zasto bi placao digitronu.

Takodjer kada kupite auto ako se utvrdi da nesto treba dodatno podesiti ili u graditi radi funkcionalnosti tog auta ni to se ne naplacuje.

Stoga odluku digitrona i servisera da nam jos jednom uzimaju novac treba dobro preispitati i do tada ne placati nista.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice