Pozdrav...
Boot mi se učitava 10-ak sekundi.Nije mi jasno zašto se tako dugo učitava nakon restarta....Prije mi je to bilo par sekundi i gotovo...Sa windowsom je sve ok..učitava se brzo.
Pozdrav...
Boot mi se učitava 10-ak sekundi.Nije mi jasno zašto se tako dugo učitava nakon restarta....Prije mi je to bilo par sekundi i gotovo...Sa windowsom je sve ok..učitava se brzo.
- Da li je nešto mijenjano po BIOSu, nadograđivano nešto možda, da li je na matičnoj najnoviji BIOS?
Mjenjao sam samo one postavke što su potrebne za overclocking procesora.
Nije najnoviji BIOS...
Dali mi je to pametno da stavljam najnoviji BIOS ?
Mislim radi sve ok, jedino malo duže učitavanje..
Mjenjao sam samo one postavke što su potrebne za overclocking procesora.
Dali mi je to pametno da stavljam najnoviji BIOS ?
- Prvo nadogradi na najnoviji BIOS, zatim pronađi gdje piše BOOT, tamo stavi na ENABLE opcije
FAST BOOT i HARDWARE FAST BOOT, ponovno podesi OC procesora.
- Imaš odličnu ploču, uvijek gledaj da koristiš zadnji BIOS, s novijim verzijama uvijek dolaze neka poboljšanja,
ispravke problema, jedino s najnovijim BIOSom možeš iskoristit puni potencijal svoga hardwera (zvijeri),
ista stvar vrijedi za SSD, svakako gledaj da imaš instaliran zadnji dostupan Intel SSD toolbox, zadnji dostupan
firmware za svoj SSD, instalirane sve dostupne nadogradnje za svoj OS (preporuka je win 8.1 x64 s svim
nadogradnjama), zadnje dostupne drivere za sve.
- Uglavnom, mora "letit" u svakom pogledu.
- Baš mi nije jasno zašto ta ploča ima isključene ove opcije FAST BOOT i HARDWARE FAST BOOT. :(
Pozdrav majstore..
Hvala ti za ove iscrpne informacije i savjete.
Nije mi u BIOSU bio uključen HW Fast boot.Kako sam tu opciju uključio PC leti
Updateovo sam zadnju verziju Intel SSD toolboxa,driveri su uvijek najnoviji a windows se redovito ažurira.
Sad ne znam da prelazim sa Win.7 professional na Win.8.1 koliko dobivam tu osim što moram ponovo instalirati programe itd.
Novi BIOS ću nadograditi kad budem bolji sa vremenom...
- Win 8.1 ima nešto brži boot od win 7, ali ako si zadovoljan sa sadašnjim stanjem, ostavi kako je.
- Glavno da si ti riješio problem, to je bitno, ta zvijer ima da leti u svakom smislu te riječi. He he.
- Živio.