Dell laptop se nekada ne želi upaliti?

poruka: 1
|
čitano: 1.237
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Dell laptop se nekada ne želi upaliti?

Ovako, pozdrav svima. Ako sam pogriješio s naslovom ili sam temu ubacio u krivi podforum ispričavam se. Ne pamtim kada sam bio ovako živčan, već tjednima imam problem s laptopom Dell Inspiron 5748. Ispričati ću cijelu priču. Kupio sam ga negdje u 5 mjesecu i došao je s Ubuntuom. Već nakon nekoliko dana instalirao sam Windows 7 (piratski naravno) i ako se ne varam sve je radilo kako treba, no nisam sto posto siguran. Onda sam prije par mjeseci upgradeao Win 7 na Win 10 i tu kreću problemi. Laptop jednostavno nekad ne želi da se upali, moram držati power button 10 sekundi pa ga opet kliknuti i tek mi nakon toga želi upaliti. Također, događa mi se da laptop ima preko 65% baterije, ja ga ugasim (i ne bude na punjaču) i ujutro kada ga krenem upaliti baterija bude na 0%, a laptop je bio isključen. Isto kao da radi dok je isključen.Također, radio sam Dell Diagnostic i on ne nalazi nikakve probleme. Kada laptop radi, radi odlično, ali nekada ga jednostavno ne mogu upaliti. Siguran sam da nije hardverski problem s tipkom, jer da je, ne bi besprijekorno radilo paljenje nakon 10 sekundi držanja baterije svaki put. 

Nekada kada ga stavim na sleep pa ga krenem upaliti on pokazuje samo crni ekran, a kada primjerice gledam film i poklopim laptop film se prekine ali laptop još zuji odnosno radi. Nevjerojatan nesklad i debilni problemi. Uglavnom, sve drivere imam i pazio sam na laptop, nije preoterećen niti ima virusa na njemu, eventualno neki spyware ili malware. Preletio sam doslovno cijeli Internet i na HR i na ENG i nisam vidio da netko ima ovakav problem. Isključio sam problem s baterijom (jer kada je laptop napunjen i ištekam ga, mogu raditi na njemu 3.5 sata bez problema) kao što sam isključio problem s fizičkom tipkom. Sumnjam, ali nisam dovoljno stručan, da se radi o softwareskom problemu. Pa ako itko zna kako ovo mogu riješiti, bio bih do neba zahvalan!

Specifikacije su:

Intel Core i7 (4th Gen) 4510U / 2 GHz

1 x 8 GB

Intel HD Graphics 4400

Windows 10 64-bit Edition

HDD 1TB

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice