BS.Player i surround zvuk na 2.0 zvučnicima

poruka: 20
|
čitano: 7.491
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Imam 2.0 stereo zvučnike "Genius SP-HF 3000A" i za gledanje filmova koristim BS.Player Pro, trenutno posljednji build. Nabavljam filmove isključivo sa 5.1 ili 6.1 zvukom pa me zanima dali je moguće simulirati takav zvuk na mojim zvučnicima dok gledam filmove, isključivo u BS.Playeru Pro?

I dali je takva simulacija zvuka bolja kod gledanja filmova u usporedbi sa normalnom reprodukcijom zvuka na 2.0 sistemu?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 19:34 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
17 godina

Prvo nabavi si bolji player tipa MPC - HC, VLC ili GOM player.

Ja koristim MPC-HC i FFdshow, ffdshow mi daje opciju expandanja stereo zvuka na sve zvučnike odlično funkcionira pogotovo u kombinaciji sa Xfi modom za realtek integriranu zvučnu karticu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Krivo sam napisao, koristim BS.Player Pro verziju, uglavnom koristim taj player jer sam skine sve potrebne codece bez da ih ja moram skidati i instalirati, sam mi skida titlove kad upalim film i lako podesim poziciju titlova preko kratica na tipkovnici.

Sad sam probao MPC HC i uopće ne prikazuje titlove i fali masu codeca, VLC player sam također probao, titlovi stoje previsoko u slici nemogu se spustiti, uglavnom ostajem na BS.Player Pro, pa ako mi ko može pomoći bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: BS.Player i surround zvuk na 2.0 zvučnicima

MPC - HC podržava sve formate (pa i poneki više) od BS player-a. VLC se slažem da su titlovi na slici i ne mogu se spustiti pa sam i ja prešla na MPC - HC, koji usput odlično prikazuje titlove (samo ga treba podesiti, u output postavkama staviti na VMR renderless ili EVR).

15 godina
protjeran

evo da ne bude zabune editirao sam prvi post pa ako ko zna neka mi odgovori, hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo samo da javim da sam sve sredio, pa ako ko ima sličan problem. Simuliranje zvuka se može namjestiti pod 'Options'->'Filters'->'AC3Filter' i onda namjestite na 5.1 ili već što želite. Velika razlika u zvuku, iako su 2.0 zvučnici iz 5.1 audio zapisa izvlače maksimum, sve preporuke za tu opciju ako već imate film ili seriju s takvim audio zapisom.

Pozdrav.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Velika ti je razlika jer sada cujes i zvukove koji su predvidjeni za ostale kanale a prije si cuo samo zvukove na kanalima fl i fr. Bolje ti kupi neke 5.1 zvucnike pa ces se tek onda iznenaditi kako taj film ili serija zvuce i mozes pricati o izvlacenju optimuma sa nekim jeftinijim zvucnicima i maksimuma sa skupljim. Daj boze da nekad cujes kako to zvuci na pravim zvucnicima tipa Z-5500 ili nekim drugim u tom rangu pa ces se tek onda razocarati u bsplayer i te 2.0 zvucnike.

@Hyperion

Radite razlicite i suprotne stvari. On hoce 5.1 na stereo (btw. sugav player koji to sam ne odradi) a ti radis stereo na 5.1

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 8:24 (logic).
15 godina
protjeran

Trenutno posjedujem ove zvučnike i mislim da je ovo maksimum što mogu izvući iz njih, demantiraj me ako sam u krivu. Kad ih budem mijenjao onda na red dolazi kvalitetan 5.1 sistem, do tada sam zadovoljan. A u BS.Player Pro čisto sumnjam da ću se razočarati, savršeno reproducira sve što imam od formata, sam skida titlove s neta ako ih nemam, sam instalira sve potrebne codece, zvuk sam sredio, kratice preko tipkovnice bilo za namještanje titlova ili bilo što drugo su odlične, ukratko ne nedostaje mu bilo što što je meni potrebno a znatno je jednostavniji i 'već gotov' za razliku od MPC - HC-a i sličnih.

Pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

@Hyperion

Radite razlicite i suprotne stvari. On hoce 5.1 na stereo (btw. sugav player koji to sam ne odradi) a ti radis stereo na 5.1

Ups...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
18 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

Trenutno posjedujem ove zvučnike i mislim da je ovo maksimum što mogu izvući iz njih, demantiraj me ako sam u krivu. Kad ih budem mijenjao onda na red dolazi kvalitetan 5.1 sistem, do tada sam zadovoljan. A u BS.Player Pro čisto sumnjam da ću se razočarati, savršeno reproducira sve što imam od formata, sam skida titlove s neta ako ih nemam, sam instalira sve potrebne codece, zvuk sam sredio, kratice preko tipkovnice bilo za namještanje titlova ili bilo što drugo su odlične, ukratko ne nedostaje mu bilo što što je meni potrebno a znatno je jednostavniji i 'već gotov' za razliku od MPC - HC-a i sličnih.

Pozdrav.

jbg mpchc ne skida codece. Mozda je razlog jer nema potrebe? Sve ih ima u sebi.

15 godina
protjeran
logic kaže...
makimakimaki kaže...

Pozdrav.

jbg mpchc ne skida codece. Mozda je razlog jer nema potrebe? Sve ih ima u sebi.

jbg šta da kažem, morat ćeš nažalost svaki put čekat novu verziju tog programčića ukoliko želiš imati up to date codece, i to ako ih uključe uopće u novu verziju

18 godina
neaktivan

Posto mi godinama nije zafalio niti jedna mislim da cu to prezivjeti ;)

Ja ne volim da mi programi ista rade automatski a pogotovo nesto skidaju. Ako mu nesto zafali ja cu da mu dam.

15 godina
protjeran

Ne, ne, nisi upućen. Kad je nova verzija codeca dostupna player pita želiš li instalirati ili ne, a čak možeš isključiti bilo kakav download codeca i ostati u kamenom dobu kao ti ;)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zasto bih isao instalirati novu verziju codeca ako mi svi filmovi rade? Da bi bio u djiru?

A ako film ne radi ima jedan genijalan programcic koji se zove gspot i on mi kaze sta mi fali i ja dodam taj codec a to radim jednom u par godina. A tebi bsplayer samo nakrcava sistem. A filmovi rade i tebi i meni.

15 godina
protjeran

Već sam napisao da te pita želiš li instalirati i što od navedenog, uglavnom jednostavnije i bolje od tog kvazi programa bilo u pogledu codeca i u bilo kojem drugom pogledu.

Može lock na temu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 20:59 (makimakimaki).
18 godina
neaktivan

Sta da ti kazem. 95% ljudi ovdje bi izmedju bsplayera i mpchc izabralo ovo drugo. Tebi niko ne brani da ga koristis. Sto se mene tice samo ga koristi ali ako ne znas za bolje ili si lijen ili ne znas instalirati codec sam nemoj ubjedjivati druge da to ne treba.

Evo ko je za mpchc neka mi da TU a ko za bs player neka mi da TD.

15 godina
neaktivan

Sve je stvar navike i zahtjeva korisnika tako da je bilo koje prepucavanje na tu temu besmisleno. Šutim

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ja se ne prepucavam. Koristim sta hocu a on neka koristi sta hoce. Samo sto je on ubijedjen da bolje zna i ubjedjuje mene u to. Ja njega ne ubjedjujem ni u sta. Uostalom znas to dobro jer smo pricali o tome u drugoj temi.

15 godina
protjeran

Tema je o BS.Playeru i 5.1 zvuku, tako da nisi trebao ni spominati što ti koristiš, ne zanima me.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

Pozdrav.

Nisu "decoderi" antivirus pa da se updejtaju svaki dan  Smijeh

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 23:48 (Verbatim).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice