Boot loader+BIOS password

poruka: 11
|
čitano: 3.092
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, moram restorat Win7 bootloader i namjeravao sam to učiniti preko recovery mode-a, no međutim ne mogu pokrenuti cd zato što ne mogu ući u setup zbog bios passworda, pa sad ne znam kako dalje, isprobavao sam lozinke koje često budu po defaultu, ali uzalud, pa bih zamolio nekoga da mi pomogne oko toga, bios je od ami-ja, računalo je kupljeno u linksu, unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Boot loader+BIOS password

Iskljucis iz struje, skines bateriju sa ploce, pritisnes tipku za paljenje par puta, vratis bateriju i voila. Par minuta posla ;)

:)
17 godina
neaktivan

Resetiraj BIOS pomoću jumpera na matičnoj ploči, ili izvadi bateriju pa je nakon nekog vremena vrati .

Bilo bi dobro ako imaš manual od te MBO - tamo ti piše koji jumper (i gdje se nalazi - obično blizu baterije) za to služi.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Iskljucis iz struje, skines bateriju sa ploce, pritisnes tipku za paljenje par puta, vratis bateriju i voila. Par minuta posla ;)

Kakva baterija? Riječ je o desktopu, pretpostavljam da si mislio na laptop 0.o?

17 godina
neaktivan

Baterija koja se nalazi na matičnoj! Znači moraš otvoriti računalo.

15 godina
neaktivan

Sad sam proguglao, mislim da ću ga odnijeti na popravak, nije to za mene, strah me kopat po  hardware-u ;)

17 godina
neaktivan

Ajd ne budali. Skini lijevu stranicu sa kucista. Na maticnoj ploci ces vidjeti dugme bateriju 2032. Skines ju i pritisnes par puta tipku za paljenje. Naravno prvo skines kabel od struje. Vratis bateriju i zatvoris stranicu. Upalis komp i radi sta hoes. Nemas sta zabrljati.

16 godina

- defaultni paswordi su obično upisani u manualu od MBO, prolistaj (i pročitaj, upravo tome i služi) :) ili pokušaj 1234, 112233, 123... itd.

- brisanje CMOSa, na ploči obično označeno kao CLR_CMOS ili slično, u blizini baterije. Dovoljno je kratko spojiti jumper dok je računalo ugašeno. (btw, zašto se stalono savjetuje vađenje baterije? -to ima smisla samo ako nema jumpera.)

- tko god da ti je sređivao računalo, mora ti dati password. Nazovi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- defaultni paswordi su obično upisani u manualu od MBO, prolistaj (i pročitaj, upravo tome i služi) :) ili pokušaj 1234, 112233, 123... itd.

- brisanje CMOSa, na ploči obično označeno kao CLR_CMOS ili slično, u blizini baterije. Dovoljno je kratko spojiti jumper dok je računalo ugašeno. (btw, zašto se stalono savjetuje vađenje baterije? -to ima smisla samo ako nema jumpera.)

- tko god da ti je sređivao računalo, mora ti dati password. Nazovi.

Pa lakse mi je objasniti da izvadi bateriju nego da mu objasnim gdje je jumper, sta je to uopste i da li ga ploca uopste ima. Sad radim jedan komp i nema jumpere. Covjek se boji izvaditi bateriju a kamoli da kratko spaja dvije zicice kojih ima nekoliko na ploci. ;)

15 godina
neaktivan

Još jednom svima zahvaljujem, zaporku sam našao u manualsima od matične (1234, lol), problem u cijelosti riješen, može lock :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kako da skinem ovaj bot loader posto nemogu bez njega da odblokiram bulsat pliz objasnite mi ok
mk
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice