Bluetooth odjednom prestao raditi

poruka: 4
|
čitano: 3.098
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, prošlo je jako dugo vremena od kako samo postao na ovom forumu i jos jednom trebam vasu pomoc.

O cemu je rijec:

Imam laptop HP 4520s model: wd848ea

Detaljne specifikacije:
https://h10057.www1.hp.com/ecomcat/hpcatalog/specs/provisioner/05/WD848EA.htm 
provjerio sam sve se poklapa sa mojom konfiguracijom.

Problem je u tome što je sve ispravno radilo i nisam imao nikakvih problema sa njim.

Drivere sam sve poskidao sa sluzbenih HP stranica i sve je ponavljam radilo.

I onda jednog jutra kad sam ga upalio nisam mogao pronaci bluetooth jer sam htio poslati neke datoteke na mobitel.

Trazio sam po cijelom sustavu i nigdje ga nisam mogao naci. U control panelu nema Bluetooth opcija ni u device manageru pod svim mogucim device-ima ga nisam uspio pronaci. Mislio sam da je mozda neki program obrisao drivere za bluetooth pa sam isao ponovno skinuti sa sluzbenih stranica no tijekom instalacije mi stalno javlja gresku da bluetooth uređaj nije upaljen te da se instalacija nemože nastaviti. Gumb kojim se pali bluetooth je ujedno i onaj za wi-fi na ovom modelu a on je ukljucen tako da neznam zasto izbacuje tu gresku. Onda sam mislio da je mozda driver koji zelim instalirati pogresan pa sam sa raznoraznim driver agentima i updaterima trazio novije verzije i pokusavao njih instalirati ali uvijek mi javlja gresku da uređaj nije upaljen. Neznam vise sta bih napravio, pokusao sam sve sto sam se mogao sjetiti ali jednostavno ga nema nigdje na sustavu i nemogu ga pronaci.
Ako netko ima kakav prijedlog da pokusam nek slobodno napise. Unaprijed hvala. 

PS. Ako vam trebaju kakve dodatne informacije slobodno recite pa cu provjeriti. 

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 18:58 (nikodormius).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi tražio u WINDOWS/System32 fsquirt?? Dali tako možeš prebaciti file preko bluetooth-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Bluetooth odjednom prestao raditi

Otvori mi se onaj bluetooth wizard za slanje i primanje datoteka ali kad odem recimo na send files ne moze pronaci nijedan uređaj. A kad odem na recieve files onda mi izbaci gresku:
"Windows was unable to transfer some files

The file could not be sent because the connection could not be established. Check to make sure the Bluetooth radio is plugged in.

To try again, press the Back arrow"

Cudno je sto odmah izbaci tu poruku bez da ista pokusa.
Mislio sam da je mozda disabled device ali nemogu ga nigdje naci u device manageru sto mi je jos cudnije a stvarno mi se neda zbog toga nove windowse dizati. I da jos da dodam da pod Ubuntu 11.10 sve radi normalno znaci nesto je do windowsa. 

EDIT:
evo screenshota svega sto vidim u device manageru:

http://s7.postimage.org/sabsq2e6z/image.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 19:47 (nikodormius).
17 godina
neaktivan
Re: Bluetooth odjednom prestao raditi

Ja nevjerujem, ovaj problem me muči već mjesec dana i sad kad sam postao ovaj thread nadjem na HP-ovim forumima gdje sam trazio danima rjesenje.

Ako netko bude imao slicnih problema odite na HP stranicu za drivere za vas model laptopa i skinite wireless assistant. Kad njega instalirate i pokrenete dat ce vam opciju da ukljucite Bluetooth radio. Jedino se tako moze napraviti jer ga u device manageru nema uopce. 

Moderatori mozete zakljucati temu rijesen je problem. :D 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice