BIOS problem

poruka: 7
|
čitano: 2.266
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
BIOS problem

Pozz dečki!

Imam jedno pitanje pa se nadam da mi možete malo pomoći.

Flashal sam bios na najnoviju verziju. AMI-ev usput rečenu.

Sada prilikom paljena računala drugi put ( kada ga znači pokrećem više puta u danu) on mi duže učitava bios i 2 puta mi blinka lampica na tipkovnici.

Dal znate možda u čemu je problem i dal možda treba sta uključiti ili isključiti u BIOS-u da se to popravi??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BIOS problem

da recimo pogledaš da li ti se kod bootanja koriste sve jezgre tvoga procesora Smijeh

vele ljudi da to dosta ubrza proceduru bootanja( neda mi se pisat pa kopiram da ne stavljam link )

1. Press Win + R to open “Run” dialog window.
  2. Type MSConfig into the text box after “Open”.
  3. Go to Boot tab.
  4. For dual-boot or multi-boot system, make sure that the operating system to make the change is selected.
  5. Click on Advanced options button.
  6. Tick the check box for Number of processors, and then select the maximum number count of CPU core processors value from the drop down list.
  7. Click OK twice to exit System Configuration.
  8. Restart computer.

za ono dvostruko paljenje lampica ne znam, i kod mene sa asusovom pločom je tako ( možda ima veze sa sata kanalima i njihovim učitavanjem )

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: BIOS problem
scaramush kaže...

da recimo pogledaš da li ti se kod bootanja koriste sve jezgre tvoga procesora Smijeh

vele ljudi da to dosta ubrza proceduru bootanja( neda mi se pisat pa kopiram da ne stavljam link )

1. Press Win + R to open “Run” dialog window.
  2. Type MSConfig into the text box after “Open”.
  3. Go to Boot tab.
  4. For dual-boot or multi-boot system, make sure that the operating system to make the change is selected.
  5. Click on Advanced options button.
  6. Tick the check box for Number of processors, and then select the maximum number count of CPU core processors value from the drop down list.
  7. Click OK twice to exit System Configuration.
  8. Restart computer.

za ono dvostruko paljenje lampica ne znam, i kod mene sa asusovom pločom je tako ( možda ima veze sa sata kanalima i njihovim učitavanjem )

probat cu to, hvala

15 godina
neaktivan
BIOS problem

Ovako; mogu li ja metnuti na svoju ploču biose od neke druge koja ima podršku za overclck.. možda od ploče s istim čipsetom..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zvjerkan kaže...

Ovako; mogu li ja metnuti na svoju ploču biose od neke druge koja ima podršku za overclck.. možda od ploče s istim čipsetom..??

Kak mislis "od neke druge"? Ako nije hardverski identicna - ni za zivu glavu.

15 godina
neaktivan
BIOS problem

kak misliš hardversi identična šta da podržava i jedna i druga istu i da ima iasti čipset... ako može kako da mi za moju ploču daš link na neke biose od neke druge ploče koja to podržava

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zvjerkan kaže...

kak misliš hardversi identična šta da podržava i jedna i druga istu i da ima iasti čipset...

Da imaju isti cipset, iste komponente. Recimo dvije ploce mogu imati isti chipset, no jedna moze imati integriranu Realtekovu, a druga Conexantovu zvucnu karticu. Ili pak, ako se radi o razlicitim proizvodjacima, svaki od njih moze nagurati u BIOS neke specificnosti koje nece odgovarati drugoj maticnoj ploci. Drugim rijecima, flashanjem BIOS-om koji nije namijenjen za tvoju maticnu plocu (i marku i tocan model) riskiras da si unistis plocu, i takav pokusaj bio bi ludost ako nemas maticnu plocu s dual-biosom. Ujedno, pitanje je i dal ce ti program za flasanje dopustiti da flashas krivim BIOS-om.

Ono sto moze proci je da su ploce hardverski identicne ili nebitno razlicite - znam za slucaj s jednom Asusovom plocom, koju su ljudi flashali s BIOS-om za drugu Asusovu plocu, koja podrzava AHCI. Radi se o ploci P5K koju su flashali BIOS-om za P5KR. Koliko vidim, jedina tehnicka razlika izmedju je sto prva ima Intel ICH9, a druga ICH9R dio cipseta. Razlika izmedju ta dva je da ICH9 nema RAID kontroler - dakle, ako se u BIOS-u ne omoguci hardverski RAID, u osnovi nema razlike izmedju tih maticnih ploca.

Zvjerkan kaže...

ako može kako da mi za moju ploču daš link na neke biose od neke druge ploče koja to podržava

Prvo - odakle da ja znam koju ti imas maticnu plocu? Drugo - odakle da ja znam koji je BIOS kompatibilan s tvojom maticnom plocom?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice