od needavno kad idem ući u hard disc svaki put me pita koji program zeli da otvori hard disc prije toga bi to radilo normalno sa običnim klikom a sad moram desnu tipku miša pa explore, zašto? drugi problem ima 2 mjeseca star laptop acer emachines i sad odjednom mi je stao tab sa misom ne rade ni tipke liveo desno niti reagiran na micanje prsta a kad ukljucim obican mis sve radi normalno i strelica se normalno miče, pa sam pomislio da negdje ne postoji funkcija za gašenje miš tab-a i da sam je slučajno ugasio? hvala
drugi problem ima 2 mjeseca star laptop acer emachines i sad odjednom mi je stao tab sa misom ne rade ni tipke liveo desno niti reagiran na micanje prsta a kad ukljucim obican mis sve radi normalno i strelica se normalno miče, pa sam pomislio da negdje ne postoji funkcija za gašenje miš tab-a i da sam je slučajno ugasio? hvala
Probaj kombinaciju tipki "Fn" + "F7"... Tako je na mojem Aceru... :)
od needavno kad idem ući u hard disc svaki put me pita koji program zeli da otvori hard disc prije toga bi to radilo normalno sa običnim klikom a sad moram desnu tipku miša pa explore, zašto? drugi problem ima 2 mjeseca star laptop acer emachines i sad odjednom mi je stao tab sa misom ne rade ni tipke liveo desno niti reagiran na micanje prsta a kad ukljucim obican mis sve radi normalno i strelica se normalno miče, pa sam pomislio da negdje ne postoji funkcija za gašenje miš tab-a i da sam je slučajno ugasio? hvala
imaš autorun virus/malware,taj prvi problem bi trebao riješiti malwarebaytes free verzija
ako slučajno ne bi onda s ovim programom..
http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Autorun-Eater.shtml
edit:ali prvo probaj malwarebytesom,da ne skidaš bez potrebe ovaj drugi..
U hp laptop sam stavio sd karticu i usla je do kraja i laptop ju je prepoznao samo sto je ne mogu izvaditi jer je u toj rupi ali nigdje ne vidim nikakav gumb ili slicno za izbacivanje probo sam s pincetom ali ne ide molim brzo pomoc. mja je ista takva samo u laptopu i i kartica je usla do kraja tako da je nema vani da je ne mogu povuc ne mogu cak niti s pincetom evo na drugoj slici zamislite da je kartica skroz unutra pa mi recite kako da je izvadim
i dalje nisam rijesio problem na acer laptopu sa touchpadom , znaci ne rade ni dvije tipke na njemu niti reagira na prst, laptop je star 2 mjeseca tako da ne vjerujem da je crknio dali touchpad ima mozda kakve baterije ili nesto ali probao sam fn + f7 i nisam dobio nista, zna li netko rijesnje ovog problema hvala
i dalje nisam rijesio problem na acer laptopu sa touchpadom , znaci ne rade ni dvije tipke na njemu niti reagira na prst, laptop je star 2 mjeseca tako da ne vjerujem da je crknio dali touchpad ima mozda kakve baterije ili nesto ali probao sam fn + f7 i nisam dobio nista, zna li netko rijesnje ovog problema hvala
...pa jesi probao u control panelu otvoriti mouse i pod buttons i device setting provjeriti opcije za touchPad...
Edit: kod mene to izgleda ovako...
i dalje nisam rijesio problem na acer laptopu sa touchpadom...
a jesi riješio problem s virusom?
U hp laptop sam stavio sd karticu i usla je do kraja i laptop ju je prepoznao samo sto je ne mogu izvaditi jer je u toj rupi ali nigdje ne vidim nikakav gumb ili slicno za izbacivanje probo sam s pincetom ali ne ide molim brzo pomoc. mja je ista takva samo u laptopu i i kartica je usla do kraja tako da je nema vani da je ne mogu povuc ne mogu cak niti s pincetom evo na drugoj slici zamislite da je kartica skroz unutra pa mi recite kako da je izvadim
...pa pritisni karticu unutra...jel se ti to zezaš...
...pa pritisni karticu unutra...jel se ti to zezaš...
Da.. znaci samo je pritisni prema unutra.. noktom
i dalje nisam rijesio problem na acer laptopu sa touchpadom...
a jesi riješio problem s virusom?
jesam , to je na kompu ne na laptopu , hvala
...pa jesi probao u control panelu otvoriti mouse i pod buttons i device setting provjeriti opcije za touchPad...
Edit: kod mene to izgleda ovako...
ja kadu udjem u mouse imam samo opcije za usb misa nemam opcije za touch kao sta si mi poslao na slici, znaci da mi ne vidi touch miša, sad kako da upalim touch miša ?
da ga ti nisi slučajno isključio?ako je novi laptop to je stvarno čudno..
daj malo probaj s tipkama Fn i touchpaid/mouse ili kako je to kod tebe..
neće sa fn ništa, možda sam ga isključio ali slučajno jer ne mogu nikako naći gdje se pali i grasi touch miš , zna li netko gdje ?
neće sa fn ništa, možda sam ga isključio ali slučajno jer ne mogu nikako naći gdje se pali i grasi touch miš , zna li netko gdje ?
to je vjerovatno to,da se bar javi netko ko ima acer,idem vidit na net..
daj probaj fn-f1 ili fn-f7
to je vjerovatno to,da se bar javi netko ko ima acer,idem vidit na net..
daj probaj fn-f1 ili fn-f7
fn f1 se upali help centar ali ne pokazuje ni tamo gdje se pali i gasi touch miš , sa fn f7 se ništa ne desi...
probaj Fn i F5...
probaj Fn i F5...
ništa :(
probaj Fn i F5...
mamicu mu,mora bit negdje ta kombinacija tipki..
daj stavi puno ime tog acera..
jesi njega skenirao,ako jesi s čim? jel čist?
ako netko zna, bila bih zahvalna. problem je slijedeći: brisala sam neke stvari u mjesto wga log sam izbrisala nešto u win log. sada kad palim komp, dođem do log on to windows, traži mi pass i username i ne prihvaća ni jedan. ctr alt del ne pali, kada uđem sa f8 prije dizanja windowsa ne prihvaća mi ulazak ni u jedan mod (safe mode dozvoli ali i dalje traži pass). onaj mode "good windows" ne prihvaća, kao ni boot.
što da radim?
hvala
probaj Fn i F5...
mamicu mu,mora bit negdje ta kombinacija tipki..
daj stavi puno ime tog acera..
jesi njega skenirao,ako jesi s čim? jel čist?
ma je ne idem na net sa njim .... acer - emachines e525
help
ja kadu udjem u mouse imam samo opcije za usb misa nemam opcije za touch kao sta si mi poslao na slici, znaci da mi ne vidi touch miša, sad kako da upalim touch miša ?
veliš da kad uđeš u mouse nemaš device settings i touchpad tu ,a u keyboard..? negdje moraju biti postavke za touchpad..
jesi isključivao neke servise?
moralo bi bit Fn i F7...
ako netko zna, bila bih zahvalna. problem je slijedeći: brisala sam neke stvari u mjesto wga log sam izbrisala nešto u win log. sada kad palim komp, dođem do log on to windows, traži mi pass i username i ne prihvaća ni jedan. ctr alt del ne pali, kada uđem sa f8 prije dizanja windowsa ne prihvaća mi ulazak ni u jedan mod (safe mode dozvoli ali i dalje traži pass). onaj mode "good windows" ne prihvaća, kao ni boot.
što da radim?
hvala
...jel možeš uči u Command Prompt...
di je comand prompt, prije učitavanja u f8 ili?
mislim da je taj command prompt onda kad uđeš u windowse pa na startu, ali ja ne mogu ući unutra. zapnem kod log on
safe mode with command prompt mi isto ne pali. čim kliknem na njega, poplavi njegov naziv i ne mogu strelicama na ništa osim windows xp. jesi još tu?
veliš da kad uđeš u mouse nemaš device settings i touchpad tu ,a u keyboard..? negdje moraju biti postavke za touchpad..
edit:zvao sam pomoć @nemoguća
da kad udjem u device settings imam samo sliku obicnog usb misa i mogu nemjestat lijevu i desnu tipku za njega itd.. nemam za touchpad misa , dali sam iskljucivao neke servise , mozda slucajno , di mogu to provjerit? u device menageru imam 2 misa jedan ovaj usb njega mogu podesavat tj. gasit i palit a drugi neki SP2 mis i ne mogu mu mijenjat funkcije
edit:zvao sam pomoć @nemoguća
da kad udjem u device settings imam samo sliku obicnog usb misa i mogu nemjestat lijevu i desnu tipku za njega itd.. nemam za touchpad misa , dali sam iskljucivao neke servise , mozda slucajno , di mogu to provjerit? u device menageru imam 2 misa jedan ovaj usb njega mogu podesavat tj. gasit i palit a drugi neki SP2 mis i ne mogu mu mijenjat funkcije
sad sam pogledao svi su servisi upaljeni
morat ću na reinstalaciju windowsa čini mi se. pozdrav svima
Probaj ovako: U device manageru klikni na mice and other pointing devices, zatim desni klik na Synaptics PS/2 Port TouchPad i klikni na Uninstall.
Nakon toga restartaj racunalo i windowsi ce tada ponovno instalirati drivere za tvoj touchpad.
Nadam se da ce pomoci.