100 i jedno pitanje

poruka: 19
|
čitano: 10.539
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
100 i jedno pitanje

kako rijesiti problem prilikom pisanja/ucitavanja dokumenta u win 7 u wordu,kada taj isti doc nece ucitat u win xp-u?! tj. kada pisem u word pad-u bude ok,ali inace pisem li u wordu nece

nemam power point za win 7-di to skinut?ili ako imte neku dr. progr.preporuku za slicno

dali postoji neki free program za skinut, tipa sablona kao kataloga za hranu i piće..dakle da mogu upisivati,poslozit text sa slikicama, nfo proizvoda, cijene  ?

nova sam sa win 7 pa ako netko ima neki savjet opcenito...

bila bih Vam zahvalna

0 0 hvala 0
15 godina
RE: 100 i jedno pitanje
micamacaa kaže...

kako rijesiti problem prilikom pisanja/ucitavanja dokumenta u win 7 u wordu,kada taj isti doc nece ucitat u win xp-u?! tj. kada pisem u word pad-u bude ok,ali inace pisem li u wordu nece

nemam power point za win 7-di to skinut?ili ako imte neku dr. progr.preporuku za slicno

dali postoji neki free program za skinut, tipa sablona kao kataloga za hranu i piće..dakle da mogu upisivati,poslozit text sa slikicama, nfo proizvoda, cijene  ?

nova sam sa win 7 pa ako netko ima neki savjet opcenito...

bila bih Vam zahvalna

Ovaj dio o word-u nisam skužio što ne štima pa ti je bolje da ga malo više pojasniš.

Možeš skinuti trial MS Office-a 2010 s njihovih stranica, 60 dana ili možeš probati s OpenOffice-om (program se zove Impress)

Mislim da možeš riješiti i ovo treće preko OO, na njihovim stranicama potraži template ili ga možeš sama složiti.

Win 7 pogledaj ovdje.

16 godina
odjavljen
100 i jedno pitanje

moguće riješeje za prvo pitanje.

na win 7 možda koristiš Microsoft Office 2007 ili 2010 i te dokumente nemožeš otvorit na Office-u 2003 koji je jako popularan.

kada si u Office 2007 i kada psremaš potrebno je odabrati opciju "Save as: 2003 template" i onda ćeš moći otvarat.

valjda sam ti pomogao.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naime imam win 7 i word 2007 ..kada spremim doc. u ms office na svom lap...: Word-tj."normalni" i zelim to prenjet na usb-u  ili mailom ili ... na pc koji ima win XP- mc office nece mi otvorit  doc  već mi daje nekakve sifre...

ukoliko taj isti doc. ne spremim u word već u takozvanom word padu u win 7, onda mogu taj doc otvarat i u drugim win pa i u ms officeu XP-a.

taj pad je malo siromasnija verzija worda ..pa sam odlucila ne komplicirat vec pisat sve u word padu... i citala sam za ovaj openoffice i da je to praksa u firmama...

to je ta razlika sa win 7 imas word i word pad...ludnica!! hehe

svejedno hvala Vam obojici na trudu i informacijama!!!

plus pronasla sam onaj outlook , cisto moja ljenost!

nego sad trebam rijesenje za skidanje filova i titlova, zanima me sto vi koristite .. naime isla sam preko torrenta i skinula film bez titla(22 bullets) i naknadno titl sa neke stranice i kad sam to tila spojit i sprzit na dvd nije tilo citat titl a film francuski hehe pa sam neke convertere uzela pa ovo ono preimenovala title da je ka ime filma i nisam uspila

TRENUTNO najbitnije od svega mi je kako napravit katalog . ovo sto si mi preporucio je neki net ducan.. meni treba kao template za u word recimo di mogu skidat slike sa neta pisat text i ostalo slagat u neku gotovu formu. cisto da to izgleda sadrzajno, smisleno, pregledno tj slika proizvoda i opis....

zanima me takodjer kako recimo ako su neke stranice zastitile svoje slike kako skinut to ipak ..trebaju mi njihove slikice proizvoda ..

ubila sam Vas ...

15 godina

Pogledaj koji office imaš na Win Xp, moraš znati točnu verziju. Ako slučajno spremaš dokument u .docx onda ti verzije MS Officea ispod 2007 sigurno neće čitati file. Rješenje je spremiti u verziju koju imaš naWin XP (save as, odaberi verziju na dnu kartice...) kao što je kolega već prije napisao.

Spajanje filma i titla te prženje na DVD (u format čitljiv samostalnim DVD playerima) odradi pomoću DVD Flicka. Obavezno moraš prikačiti i titlove uz film. Kako bi izbjegla dodatne neugodnosti zakvači i da se titlovi automatski prikazuju.

Ova preporuka ti je išla na link koji je u međuvremenu maknut, ali gore imaš novu verziju Open Office 3.3 RC1.

Template za OpenOfficemožeš naći ovdje.

Što se tiče zadnjeg, to će ti morati pomoći netko drugi.Cool

16 godina
odjavljen
micamacaa kaže...

TRENUTNO najbitnije od svega mi je kako napravit katalog . ovo sto si mi preporucio je neki net ducan.. meni treba kao template za u word recimo di mogu skidat slike sa neta pisat text i ostalo slagat u neku gotovu formu. cisto da to izgleda sadrzajno, smisleno, pregledno tj slika proizvoda i opis....

zanima me takodjer kako recimo ako su neke stranice zastitile svoje slike kako skinut to ipak ..trebaju mi njihove slikice proizvoda ..

ubila sam Vas ...

Ja bih katalog radio u InDesignu(@Mario eto zašto trebam MAC, nek katalog imas recimo 50 stranica?)

Takav katalog češ teško napraviti u wordu ili nečem sličnom.Da li je takav katalog komercijalne namjene?Mislim možeš u wordu ali će ti uzeti jako puno vremena.Previše.

Da ne ispadnem dušebrižnik...ovo sa skidanjem zaštite bolje da nisi javno postala, ali nema veze.Tu lagano plešeš na granici sa legalnim.CoolSliku nemožeš skunuti ili slika ima neki tekst na sebi?To možeš napraviti sa, počne na P.

15 godina
alankish kaže...
micamacaa kaže...

ubila sam Vas ...

Ja bih katalog radio u InDesignu(@Mario eto zašto trebam MAC, nek katalog imas recimo 50 stranica?)

Takav katalog češ teško napraviti u wordu ili nečem sličnom.Da li je takav katalog komercijalne namjene?Mislim možeš u wordu ali će ti uzeti jako puno vremena.Previše.

Da ne ispadnem dušebrižnik...ovo sa skidanjem zaštite bolje da nisi javno postala, ali nema veze.Tu lagano plešeš na granici sa legalnim.CoolSliku nemožeš skunuti ili slika ima neki tekst na sebi?To možeš napraviti sa, počne na P.

Sigurno da ima puno boljih rješenja od Worda ili Excella ali prema prvom postu sam zaključio da treba biti nešto jako jednostavno.

OT: I ja intenzivno razmišljam o MAC-u otkad je Autodesk najavio AutoCAD za MAC-a. (Nadam se da je zdravstveno sve OK.)

15 godina
neaktivan
100 i jedno pitanje

moraš spremiti dokument za word 97-2003

perodigitron
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bravo!!!

15 godina
micamacaa kaže...

bravo!!!

Mislim da još nisu implementirali taj gumb na forumu. :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 16:59 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

ma nikako ovaj adobe ...bas mi treba nesto JAKO jednostavno

ne ide ovaj moj katalog na print ...to su kao male pripreme za buducnost , posli to ide u ruke web designeru do tad...

ovo za skidanje slika Cool

ja radim pripremu,kao skicu kataloga. firma ce bit u reguli .. ideja je kontaktirat direkt te firme za ponude ali prije toga sam tila napravit kao jedan mali jednostavni kataog da mi se lakse snalazit,kalkulirat ...jer cu ic po terenu

naime mozda sam se krivo izrazila pod "katalog"?!?!

word je ok ali mislila sam da postoji nesto, kao neki template di se sve to moze "ubacit",klik slika klik text idemo dalje...

ja se cesto tako zanesem ...

jedan put sam cila ljuta zvala sluzbu t-coma da mi na tom i to mistu slab signal za net, a kacila sam se na susjedov i sve ostale urede

dok mi operaterka nije cila u smiju rekla da radim krivicno djelo i da mi ne moze pomoc

hvala vam svima sta mi odgovarate na upite, ovo je spas!

16 godina
odjavljen

Onda poljepiš slike i napraviš male odlomke teksta i to je to.Sad dali postoji neki specijaliziran program za to neznam.Ali znam (web) designera i developera.To sam ono, ja.Cool

15 godina
alankish kaže...

Onda poljepiš slike i napraviš male odlomke teksta i to je to.Sad dali postoji neki specijaliziran program za to neznam.Ali znam (web) designera i developera.To sam ono, ja.Cool

Ovo je jedan od boljih poslovnih uleta. Mislim da ću ga arhivirati. Cool

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
alankish kaže...

Ovo je jedan od boljih poslovnih uleta. Mislim da ću ga arhivirati. Cool

da se mene pita..simpatican, pametan....Poljubachaha svaka cast!!!

16 godina
odjavljen

Evo da ne offtopičarimo(za to postoje neke druge teme id...) našao sam riješenje koje bi nadam se zadovoljilo tvoje potrebe.Evo link.Na istoj stranici imaš više sličnih programa nisu baš najnoviji, al će i više nego poslužiti svrsi.

Bez krivih insinuacija, Mario kako ti znaš da li je to bio poslovni ulet ili samo ulet, odnosno da budem precizan jeli naglasak bio na POSLOVNI ili na ULET?NevinašceVjerojatno je ispao kao produkt malo jače anestezije.

15 godina
alankish kaže...

Evo da ne offtopičarimo(za to postoje neke druge teme id...) našao sam riješenje koje bi nadam se zadovoljilo tvoje potrebe.Evo link.Na istoj stranici imaš više sličnih programa nisu baš najnoviji, al će i više nego poslužiti svrsi.

Bez krivih insinuacija, Mario kako ti znaš da li je to bio poslovni ulet ili samo ulet, odnosno da budem precizan jeli naglasak bio na POSLOVNI ili na ULET?NevinašceVjerojatno je ispao kao produkt malo jače anestezije.

Ja sam mislio na poslovni a za dalje kako se dogovorite.Nevinašce

16 godina
neaktivan
100 i jedno pitanje

poslovno simpaticno hvala !!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
100 i jedno pitanje

evo me opet, nazalost!

word me izludjuje, doslovno mi "jede slova" kad idem nesto nadopisat, brise tekst ispred sebe... to se vec znalo dogadjat ,ali bi znalo i nestat?!

ovaj put ne?!

0 0 hvala 0
15 godina
micamacaa kaže...

evo me opet, nazalost!

word me izludjuje, doslovno mi "jede slova" kad idem nesto nadopisat, brise tekst ispred sebe... to se vec znalo dogadjat ,ali bi znalo i nestat?!

ovaj put ne?!

Uključen ti je overwrite, pritisni tipku Insert jednom i riješila si problem. Za svaki slučaj provjeri na notifikacijskoj traci (siva traka na dnu) da li piše OVER.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice