Pozdrav,
eto imam doma 3 routera - Zyxel 660HW-T3, Siemens SX763 i Thomson TG 782.
Trenutno sam na Thomsonu, no živcira me njegov web config (tj, kako mu izgleda GUI kad se spojim na njega preko firefoxa) i tu i tamo mi resetira vezu, te često imam problema s otvaranjem portova (sve je iskonfigurirano u routeru, no jednostavno su zatvoreni, provjeravam sa www.canyouseeme.org). No zato od svih testiranih ima najbolju brzinu veze (barem prema speedtestu, i to sa oko 8-10 mb/sek).
Zyxela sam koristio jedno 2, 2 i pol godine sve do T-comovog dizanja brzine, nakon što su mi digli brzinu preko 10 mb/sek linija se gušila i router je konstantno diskonektao vezu (doslovno svakih 5 min), GUI mi je bio mrak i otvaranje portova je također bilo odlično. Dan danas bih ga koristio da se nisam toliko naživcirao sa diskonektima. Možda update firmware-a...?
Siemensa navodno hvale po forumima, no ujedno sam čuo da kada podesim neke postavke na tom routeru, da se pri svakom spajanju na tel liniju automatski povuku default postavke od t-coma. Brzina je bila oko 7 mb/sek, ako se dobro sjećam. Koja su Vaša iskustva s tim routerom, kakve su mu mogučnosti podešavanja, radi li Dyndns preko njega kako spada (primjerice na Thomsonu se ne može podesiti da se Dyndns spaja na moj statički IP i zato ne radi, stalno je time-out, no unutar moje mreže radi)
Dakle, zanimaju me Vaša mišljenja, koji je najbolji i koji da koristim, također slušam ako imate kakve savjete.
Također ne isključujem opciju kupnje nekog routera do 500 kn, no samo ako je kvalitetan i da neću imati problema s njim, niti s brzinom niti s diskonektanjem.
Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam Siemens SX763 i zadovoljan sam njime. Dobro radi, mislim da ti može ići prek dyndns-a (buraz je nesto slagao preko njega pa znam da je delao). Sto se brzina skidanja tiče nisam nikad imao problema s njome, nikad mi ne smanjiva brzine jedino sto je upload loš ali to je do t-coma i njegovog ograničavanja.
Osobno me živcirao firmware od njega (pogotovo ona pederska t-com roza boja i logo), pa sam stavio default siemensov na njega te si jos tako otključao druga dva lan porta (inače rezervirani za IPTV).
Trenutačno imam spojena 4 računala preko lan-a (susjedi mi se kablom spajaju na ruter), te se jos par njih spaja bežično i ruter sve podnosi bez pol muke. Jedino se veza smanjuje kada netko skida torrente ali to je očekivano.
Sve u svemu dosta dobar ruter koji posao odrađuje odlično i ima dosta dobre opcije za podešavanje po želji.
Ja imam Siemens SX763 i zadovoljan sam njime. Dobro radi, mislim da ti može ići prek dyndns-a (buraz je nesto slagao preko njega pa znam da je delao). Sto se brzina skidanja tiče nisam nikad imao problema s njome, nikad mi ne smanjiva brzine jedino sto je upload loš ali to je do t-coma i njegovog ograničavanja.
Osobno me živcirao firmware od njega (pogotovo ona pederska t-com roza boja i logo), pa sam stavio default siemensov na njega te si jos tako otključao druga dva lan porta (inače rezervirani za IPTV).
Trenutačno imam spojena 4 računala preko lan-a (susjedi mi se kablom spajaju na ruter), te se jos par njih spaja bežično i ruter sve podnosi bez pol muke. Jedino se veza smanjuje kada netko skida torrente ali to je očekivano.
Sve u svemu dosta dobar ruter koji posao odrađuje odlično i ima dosta dobre opcije za podešavanje po želji.
Imaš li neki link s uputstvima kako flashat firmware?
Pozdrav,
Siemensa navodno hvale po forumima, no ujedno sam čuo da kada podesim neke postavke na tom routeru, da se pri svakom spajanju na tel liniju automatski povuku default postavke od t-coma. Brzina je bila oko 7 mb/sek, ako se dobro sjećam. Koja su Vaša iskustva s tim routerom, kakve su mu mogučnosti podešavanja, radi li Dyndns preko njega kako spada (primjerice na Thomsonu se ne može podesiti da se Dyndns spaja na moj statički IP i zato ne radi, stalno je time-out, no unutar moje mreže radi)
Dakle, zanimaju me Vaša mišljenja, koji je najbolji i koji da koristim, također slušam ako imate kakve savjete.
Također ne isključujem opciju kupnje nekog routera do 500 kn, no samo ako je kvalitetan i da neću imati problema s njim, niti s brzinom niti s diskonektanjem.
Hvala
Taj Simens SX 763 je najkvalitetniji, sigurno tu nema dileme ja sam na Iskon a ne na T-Šrot ali nebitno sad. Dok sam bil na na T-Šrot, svaki Ruther od Thomson se resetiral prilicno redovito ovisi kak mu dođe dok ovaj Simens SX 763 u godinu dana kolko sam na Iskon niti jednom. Vjerovali ili ne to je baš tak, trebam naglasit da nisam na T-Šrot nikad koristil Max TV a nit sad nemam Iskon TV znaci normalno koristenje Interneta i nit jedno resetiranje Ruthera u godinu dana to sve govori.
Nije bed za postavke, mislim ga flashat i od početka sve podesit, a MAX tv ne koristim. Probat ću se poigrat s time, pa ću vidjet kak ide. Hvala!
Ja sam radio po ovom drugom linku i sve je prošlo ok.
Imam tog Siemensa i zadovoljan sam sa njime. Ne puca veza, sučelje je ok, ima mogućnost shareanja externog HDDa ili printera preko USB porta, ima ugrađeni dyndns updater... Odličan ruter kada se sa njega makne t-com fw.
probao sam po drugom linku (pc ekspert), nisam uspio... ne očitava mi USB stick, tj. očita ga, no za sve particije mi veli da je "not usable", a string u 6. koraku zahtjeva neku particiju... nisam niš postigao :(
probao sam ga formatirat ko NTFS, FAT32 i exFAT, niti jednom nije očitao
probat ću s ovim prvim...
sranje! nema više bootcode.img...
Imas u ovom drugom potrebne image koji su mislim isti jer je drugi dio otključavanja isti kao i onaj s prvog linka koji sam ti dao (samo je dodan 8. korak za dns) tako da probaj s njima (dakle preskoči prvi dio otključavanja te idi na drugi dio).
Evo ti i link ako ti se neda traziti (dakle opet napominjem slijedi samo onaj drugi dio otključavanja a prvi potpuno preskoči).

Ne lupetaj. Meni se ništa nije usporilo niti je ping veći. Veza je potpuno jednaka, imam 2 LAN porta više i nema onih grdih rozih boja posvuda. I sam UI je nešto brži.
"Ogroman" ping. Još preko wlana -.- http://www.pingtest.net/result/38580777.png

Ja sam radio po ovom drugom linku i sve je prošlo ok.
Imam tog Siemensa i zadovoljan sam sa njime. Ne puca veza, sučelje je ok, ima mogućnost shareanja externog HDDa ili printera preko USB porta, ima ugrađeni dyndns updater... Odličan ruter kada se sa njega makne t-com fw.
a koje se mogucnosti dobiju kad ga se otkljuca?
2 LAN porta više, nešto brži UI i maknuo t-com daljinskom upravljanje. Good enough.

2 LAN porta više, nešto brži UI i maknuo t-com daljinskom upravljanje. Good enough.
Zaboravio si ono najvaznije:
prilikom ulaska u ruter te vise ne pozdravlja ona ogavna roza boja te natpis
T-com .
Mislim da ti se jos otključava i par opcija koje je t-com zaključao (sto mi zaista nije jasno zasto).

evo čisto da javim - uspio sam vratit org FW, hvala svima na pomoći! Morao sam uzeti drugi USB, nakon toga je sve išlo glatko.
evo čisto da javim - uspio sam vratit org FW, hvala svima na pomoći! Morao sam uzeti drugi USB, nakon toga je sve išlo glatko.
na kojem si mjenjo? ako si na siemensu, onda imaš trenutno savršnei ruter :D
Ma htio sam samo maknut t-comovo "špijuniranje". Ne znam koliko ima istine u tome, da li uopće to rade, no better to be safe than sorry, zar ne? Ovako mirno mogu koristit router, što ću i radit.
Tako je i kod mene bilo.
Ruter je uredno radio sa T-comovim fw, ali imao je zaključane portove te skrivene opcije za podešavanje (što me inače živcira bez obzira jel riječ o ruteru, konzoli, mobitelu pa čak i tosteru) pa sam neko vrijeme bezuspješno tragao za fw.
Nasao sam ga potpuno slučajno i od tada koristim ruter kako spada i kako je to predviđeno i jos se ne moram zamarati s t-comovim spijuniranjem.
Sve u svemu, meni je ruter odličan i zaista nemam pritužbi na njega.
Tako je i kod mene bilo.
Ruter je uredno radio sa T-comovim fw, ali imao je zaključane portove te skrivene opcije za podešavanje (što me inače živcira bez obzira jel riječ o ruteru, konzoli, mobitelu pa čak i tosteru) pa sam neko vrijeme bezuspješno tragao za fw.
Nasao sam ga potpuno slučajno i od tada koristim ruter kako spada i kako je to predviđeno i jos se ne moram zamarati s t-comovim spijuniranjem.
Sve u svemu, meni je ruter odličan i zaista nemam pritužbi na njega.
Ja ga nisam niti isprobavao na T-comovom FW-u, nije mi se dalo konfigurirati ga kad sam znao da ću ga maknut, pa ponovno sve dizat. Nisam htio pokvariti dojam ;)

Siemens SX763....
Ma to te ja pitam...onda sve 5, jer tg782i je bolje ne dirati
A sad o t-com "špijunaži"!
T-com ne špijunira nikoga, već daljinski upravlja ruterom, odnosno ubacije neke postavke mjenjaju itd.itd... i kad restartaš ruter npr. ako ti je wifi uključen dok ruter radi a na t-com serveru ne kad ga restartaš više ne radi wifi moraš ponovo konfigurirat, ustvari taj ruter je sinkroniziran s onom stranicom user.t-com.hr, jer oni plainaju napraviti da se sve postavke modema vrše preko interneta preko moj.t-com.hr, trenutno je taj dio u razvoju. Tu če doči onda do problema ovih što nemaju njihove rutere ili su ih modali, i još jedno t-com planira napraviti s ruterima nešto slično kao i s max-tv STB-om ako nije asociran na mrežu neče htjet raditi, odnosno ako se seriski broj rutera i mac adresa ne poklapaju nema ni interneta (e sad ovo neznam ali predopostavljam da upravo zbog toga već jedno dugo vrijeme djele 2 tipa rutera tg782i i nekad (od iskona ako nemaju svojih trenutno) gigaseta sx763 kojeg trenutno ne radi siemens već sagem :D
eto toliko od mene o planovima t-coma.. :D