Imam 4 crtice signala prema susjedovom wifi. imam sifru i sve. spoji se samo s jednog jedinom mjesta i to dok sam van kuce. A dok sam u kuci imam 4 crtice signala ali ne i interneta, nemoze se spojit. Windowsi su stari 1 tjedan, probao sam sve, doslovno sve, od drivera do restora i neznam cega. i svejedno radi sam na tom jednom mjestu. radi se o vanjskoj usb wifi kartici alfa awus 036h
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uopce se ne zeli spojiti u kuci. Nikak i nikak. Uspio samo jednom i to na pol sata i to je to.
Ljudi zaboravljaju da je bežična komunikacija dvosmjerna komunikacija. Nije dovoljno da tvoj wifi usb adapter vidi susjedovu pristupnu točku, nego mora ići i obrnuto. Susjedov ruter mora i tvoj usb adapter dovoljno jasno "vidjet". Ili je to ili u kući nešto ometa bežičnu komunikaciju. Npr. debeli zidovi, vlaga, metalne rešetkaste strukture, klima, mikrovalna, druge bežične mreže.... Jeli kanal u kojem susjedov ruter emitira slobodan? Dost toga može bit.
Teško je reći ovako na daljinu, a nisi ni odovorio na pitanja koja sam ti postavio. Googlaj malo. Ovdje ne postoji jedinstveno rješenje. Možda ćeš nabavkom jačih usmjerenih antena riješiti problem, a možda tek kad staviš van svoju antenu(jer u kući nešto ometa signal). Probaj pojačat izlaznu snagu usb adaptera.
Spoji se vani na par sati na susjedov ruter. Ako ne bude problema, znači da susjedov ruter ispravno radi.
Spoji se on kad sam vani, a onda imam 3 crtice signala. Budem probao dns resetirat ruter pa da vidimo.
EDIT: ruter je resetirani, signal 60% i nista jos uvijek :(
EDIT 2: kolko sam skuzio internet radi samo kad je susjed na njemu isto o.O hahaahah