Thomson TG782i windows 7 spajanje na wlan problem

poruka: 5
|
čitano: 13.359
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

kod prijatelja naredujemo wlan imao je prije xp i radio je wlan na tg782i ali xp mu je otisao i instaliram mu ja win7 x64, ima navedeni router Thomson TG782i nedavno mu je lik iz tcoma dosao instalirati zamjenio je prijasnji speedtouch nzn zasto ovaj je jos gori, naravno tcom s**** ne pruza tehnicku podrsku za windows 7.. naime stavim usb dlink od tcoma i automatski win7 ga instalira, zatim preko tog usba pronadem router i pise njegov SSID ThompsonF4C190 idem na connect i trazi me 4 or 8 pin kod za spajanje ispod na modemu pise wireless pin:2305-6701 i ukucam ja tih 8 brojeva i nece, onda kao mogu drugi nacin preko network security key i stavim prvo security type: open i ima tu vise onih wpa (personal,enterprise) a iza na modemu stoji kod samo od wep (hex) i wpa psk, znaci stavim open i wep i ukucam kod od tog wep i spoji se on na njega kao ali ima limited acces i net nece iako su podaci vec u routeru max tv radi, probam se spojiti na pocetku routera 192.168.1.1 i nece(nzn jel uopce ta kad t com tehnicar nije ostavio nikakve upute niti instalacijski cd) znam da ti thomsonovi imaju inst cd i preko toga se samo ukuca SN broj routera i radi...jel ima netko od vas taj instalacijski cd od TG782i da uploadira negdje da ga skinem, jel moguce da je prijasnji windows router zapamtio i ostalima brani spajanje na net

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 19:37 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

vratio sam na xp , xp je prihvatio wep key, dok na 7 nije htio..vjerovatno je negdje bila blokada, u firewallu ili protokolima, tak da je sad online...problem solved

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Problem identičnog naslova muči i mene, tj. (neuspješno) pokušavam bežično spojiti prek njega Acer E725.

Na dotičnom laptopu su Win7 Ultimate 32bit.

Žičano radi perfektno ali bežično...ne!

CD od routera uopće ne prihvaća, piše da nije kompatibilian, a na netu nemrem naći nikakve Win7 drivere za njega!

Znam da sam imal puno muka dok sam joj to prvi put spajal na Xp - svakakvi dugački keyevi i "Bog zna kaj", no na kraju sam složil.

Sad joj je neko "puknul" sedmicu i wlan ne radi.

Lampice inače svijetle kak treba...

Ideje?

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možda lupam u prazno, tek da se zna, korisnik sam WXP Professional 3SP, ali dečki, nisam primjetio kako vi baratate sa bitno važnim elementom, WEP2 ključem!?

Sve što ste vi naveli stoji, ali moje iskustvo bez obzira XP ili W7 polazi od činjenice kako kod ulaska u stranicu rutera, konkretno Tomsona TG782i, kojeg i sam imam, kod ukucavanja ključa Tomson bar kod mene traži na kraju priče WEP2 ključ, a ja to kod vas ne promjećujem!?{#}

Ako vam je pomoglo, meni drago, bar se nadam da sam vam nekako pomogao.{#}

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Thomson TG782i windows 7 spajanje na wlan prob
Armor kaže...

Problem identičnog naslova muči i mene, tj. (neuspješno) pokušavam bežično spojiti prek njega Acer E725.

Na dotičnom laptopu su Win7 Ultimate 32bit.

Žičano radi perfektno ali bežično...ne!

CD od routera uopće ne prihvaća, piše da nije kompatibilian, a na netu nemrem naći nikakve Win7 drivere za njega!

Znam da sam imal puno muka dok sam joj to prvi put spajal na Xp - svakakvi dugački keyevi i "Bog zna kaj", no na kraju sam složil.

Sad joj je neko "puknul" sedmicu i wlan ne radi.

Lampice inače svijetle kak treba...

Ideje?

Pogledaj da li ti je mreža definirana kao Home ili Public (provjeri u Network and Sharing Center). Ako je Public, što Win 7 baca po defaultu onda ti ograničava pristup internetu. Prebaci na Home i problem je riješen.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice