Iz BiH sam i koristim usluge ovdje dobro poznatog ISP Telekom Srpske, ili skračeno M:Tel, kako privatno, tako i na poslu. Poslao sam rezultate brzine prenosa podataka, pa sam ovdje htio prodiskutovati malo o tome sa ljudima koji su u mojoj struci, a više su vezani za mrežu i naravno imaju veče znanje i iskustvo.
Volio bih znati malo više o drugim ISP, kako oni rade, kakva su Vaša iskustva sa njima, kakvi su uslovi ISP u Hrvatskoj, pa ako neko ima i iz drugih država, ali naravno i iz BiH.
1. Prvi rezultat brzine interneta (slika1) je sa moje kućne adrese, gdje koristim najjeftiniji ADSL paket, koga u M:tel-u zovu HOBBY, a koji košta, kada se sve sabere sa PDV oko 14 Evra na mjesečnom nivou. Ovdje kažu da je brzina koju nude download 1024kb, a upload 128kb.
2. Drugi rezultat brzine interneta (slika2) je sa jednog od ADSL paketa, koga u M:tel-u zovu NetBiz3, koji je za sada najviše što mogu ponuditi iz ovog ISP-a, a koji košta, kada se sve sabere sa PDV malo manje od 60 Evra. Ovdje kažu da je brzina koju nude download 10240kb, a upload 640kb. U ovom paketu daju i hosting uslugu, kao i mej naloge, FTP pristup file serveru itd, u okviru pomenute cijene.
Znači ovo je najslabiji i najbolji paket u M:tel ponudi. Možda još da dodam da se brzine od 15.03.2013. povečavaju i poređenja radi najbolji paket NetBiz+ će biti malo manje od 60 Evra, a brzina koju nude download 12288kb, a upload 640kb.
Šaljem Vam ove slike u prilogu, jer po njima ne mogu skontati da li je to što oni nude? Kako Vi provjeravate Vašu brzinu kod Vaših ISP servisa?