Spajanje LAN kablom

poruka: 10
|
čitano: 3.277
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

Imam laptop na kojem sam kod kuće bio spojen i LAN-om i bezžično, a kad sam otišao u učenički dom dobio sam korisničko ime i lozinku i spojio sam se lan kablom. Tjedan dana poslije laptop mi se više neće spojiti LAN-om ni kod kuće ni u domu... Kako da riješim taj problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje LAN kablom

-što se dešava kad odspojiš-spojiš kabel? (sve, lampice, poruke OSa, dobiven IP..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

Lampica (LAN 1) svijetli, na laptopu kad sam kod kuće uopće nema one ikonice(lijevo od sata) za internet, samo mi pokazuje Wireless mreže, a kad sam u domu onda mi  na Network and Sharning center pokazuje inentifying a zatim unidentified network.

Igor Lončarić
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

Kad odspojim LAN opet mi se ništa ne događa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-jel se pojavi ikona?

-koji OS? XP defaultno 'sakrije' kad je spojen. Podesi IP na na DHCP-auto.

-nabavi liveCD (ubuntu 12.04, desktop, 386, iso može torrent), upali.

Ako radi tad je samo postavka mreže, driver, virus.. nešto soft.

Ako ne radi, crkla mrežna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 20:34 (ihush).
12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

DHCP je postavljen na auto, imam Windows 7 Ultimate.Ne pokazuje ikonu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nema mrežne ikone (LAN-WLAN?) na sedmici.. vjerojatno driver, virus ili crknuta mrežna.

-probaj pingati: otvori CMD napiši: ping localhost (enter), ako se brzo pojavljuju brojevi OK, ako je sporo vidi gornji red, potraži linux za test ako ne radi tad je kvar.

moguće je i problem s kablom, resetiraj modem i sl.

12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

Sporo se pojavljuje...

Al dok sam u domu onda mi ima mrežne ikone ali se ne spoji.

Igor Lončarić
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IgOr222 kaže...

Sporo se pojavljuje...

Al dok sam u domu onda mi ima mrežne ikone ali se ne spoji.

-kad postoji problem moraš metodično npr eliminacijom doći do uzroka - rješenja. Bez odgovora što si pokušao, pinganja, pogotovo govorenja o jednoj pa o drugoj liniji, nema popravka. Ponašanje na dvije razičite mreže nema konkretne veze. Može biti da ti u domu fale postavke koje ti daje admin ili samo da ti je pogrešno podešena mrežna mada kažeš da je na auto-DHCP.. to bi trebalo raditi osim u npr domu ovisno kako je tamo mreža organizirana.

-modem, kablovi, mrežna kartica, driver, virus-malware, postavke ip-a, .. svak uvijet je potrebno zadovoljiti da bi mreža radila. npr što ako je neispravan kabel?

Eliminiraj nepoznanice, jednu po jednu stvar i tad ono što preostane mora biti uzrok, tad može postojati i rješenje.

- kao najbrži test, bootaj linux. Pingaj (sebe = localhost ili svoju ip i router-modem), kad prođe ping do google.com 8.8.8.8 tad imaš internet.

ako pinganje ne prolazi (vidiš pauzu od nekoliko sekundi i odgovarajuću poruku) već znaš na kojoj relaciji je problem.

(uspješan ping vraća za cca sekundu vriejme u ms za pingani ip).

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2012 10:20 (ihush).
12 godina
neaktivan
Spajanje LAN kablom

Pozz, imam sledecu situaciju: formatiro sam disk na laptopu i kad sam konektovo kabal od modema nemoze da identifikuje mrezu i nemam pristup interntu, prije formata je bilo ok, sad pegla, imal kakvog rjesenja? I takodje, moze li se kako naci pass od wireless - a, jer nakon formata, na mrezama mi se izbriso profil, a neznam pass...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice