Spajanje 3 racunala u mrežu?

poruka: 15
|
čitano: 9.071
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem, ja i još dva prijatelja imamo laptope i želimo se umrežiti, nemamo nikakav ruter ili  slican uređaj za unrežavanje, pa me zanima jeli moguće spajanje 3 racunala u mrežu putem WLAN-a, LAN-a ili kombinirano; ili na neki drugi nacin bez nabavljanja dodatnog hardvera

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Samo dva računala...

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jeli moguće recimo 2 racunala u LAN a 2 racunala WLAN-om povezati?

oko za oko, pasta za zube um caruje a dundo maroje mi o vuku a čir na želudac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eth switch kosta 50kn...dakle vas trojica po 17kn i problem rijesenCool

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moguće je, na jednom od tih računala treba napraviti bridge između LAN konekcije i Wireless Ad-hoc.

Ali puno jednostavnije i brže je putem switcha.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

jel moguce spojiti 3 racunala preko modema (mislim na ovaj koji se dobije od t-coma il vec koga 

speed touch)

:D be happy i da treba delat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje 3 racunala u mrežu?

Moderni modemi zu ujedno i routeri, tako da ako imas 4 ulaza, možeš umrežiti 4 računala, i da istovremeno svi mogu na Internet i komunicirati međusobno.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
protjeran
paintb0x kaže...

Moderni modemi zu ujedno i routeri, tako da ako imas 4 ulaza, možeš umrežiti 4 računala, i da istovremeno svi mogu na Internet i komunicirati međusobno.

puno ti hvala...znaci sutra imamo lan party (left4dead)

16 godina

-ovisi koji ISP, Tcom/Iskon imaju router s 2-LAN+2-TV priključka. U tom slučaju za treći PC trebaš switch ili wireless.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 1 hvala 0
16 godina
protjeran

moguće uz dva UTP crossower kabla, bitno je da jedan od tri kompa ima dva ili više mrežna ulaza (tj. u svoj staviš pci mrežnu karticu)

to sve spojiš (iz svog kompa sa oba laptopa, svaki s jednim UTP cross kabelom)

odeš u network connections u control panelu, odabereš dvije konekcije (trebaju ti postojat dvije različite s laptopima), odabereš ih, desni klik, create bridge connection, i voila, to bi trebalo biti to

ideš...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ihush kaže...

-ovisi koji ISP, Tcom/Iskon imaju router s 2-LAN+2-TV priključka. U tom slučaju za treći PC trebaš switch ili wireless.

e da sam prije procito tvoj post...tocno je tako bilo 3. komp nije primao pakete jer je bio spojen na taj tv prikljucak,a i mislio sam da ce me to zezat,a dal bi bilo moguce preko kasdinog routera kad ona nemoze imat maxtv?

edit: i cito sam da se uz promjenu firmwire-a moze rjesit ta 2 tv prikljucka pa ako je to istina

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 21:22 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
ihush kaže...

e da sam prije procito tvoj post...tocno je tako bilo 3. komp nije primao pakete jer je bio spojen na taj tv prikljucak,a i mislio sam da ce me to zezat,a dal bi bilo moguce preko kasdinog routera kad ona nemoze imat maxtv?

edit: i cito sam da se uz promjenu firmwire-a moze rjesit ta 2 tv prikljucka pa ako je to istina

-da, zapravo router nema veze s TVom, to je samo firmware za malo drugačiju mrežnu postavku. Tako da se može flashati originalni ili stariji fw. Ali cijena jeftinog switcha je 50-70 kn.. dali se isplati? Može i preko Kasde (ako sam razumio, imaš ga od prije..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
ihush kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...
ihush kaže...

-da, zapravo router nema veze s TVom, to je samo firmware za malo drugačiju mrežnu postavku. Tako da se može flashati originalni ili stariji fw. Ali cijena jeftinog switcha je 50-70 kn.. dali se isplati? Može i preko Kasde (ako sam razumio, imaš ga od prije..).

ma nije mi fora kupit switch rađe se ja zabavljam....frend mi ima kasdu al nisam siguran dal radi,a stime da imam 2 speedtoucha mislim da cu jednog flashat

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 1:55 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
protjeran

evo uspio je flash(barem mislim,nemam sad priliku isprobat)

sam postupak je vrlo lagan treba sam download par fileova podesit mreznu i to je to

tutorial sam nasao ovdje:http://www.novisf.com/wbb3/ostalo/kompjuteri-co/routeri-adsl/67081-thomson-speedtouch-st780/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje 3 racunala u mrežu?

Imam 3 računala i router sa dva ulaza za računala i 2 za IPTV (T-comov dlink) 

Sad frend je otključao jedan port za IPTV i prenamijenio u port za računalo. Ukucao je 192.168.1.1 i ulogirao se u postavke modema i to slozio.

I ja sad neznam koji je username i pasword od tih postavki, da i ja sebi tako slozim :(

Moze help, da ne flasham bezveze. 

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 20:46 (tony THE Noob).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice