Share Wireless preko LAN-a?

poruka: 31
|
čitano: 9.421
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Share Wireless preko LAN-a ?!?

Pozdrav drugovi...od Vas ocekujem brzu i expresnu pomoc...naime radi se o sljedecem...posjedujem PC koji ima wireless karticu i antenu i s njim sam spojen na AP tj. na net..drugo sto posjedujem je Laptop koji isto ima wireless al sam daleko pa nemogu naci signal od istog...sad me zanima sljedece :

1.Povezao sam PC i LAP preko LAN-a i rade odlicno ako se uzme u obzir sharovanje podataka..znaci dodao sam IP na jedan i slican IP na drugi PC i sve ide..

2.Tamo u konekcijama imam ovo :

http://www.imagesforme.com/show.php/852649_kone.jpg

Znaci Konekcija je sharovana ali sad me brine problem..kad odem na Local Area i gdje sam kucao IP pise mi Default Gateaway i DNS...to nemogu nigdje pronaci...ustvari nasao sam to ovde :

http://www.imagesforme.com/show.php/852650_kon2.jpg

I pola sam toga prekucao u Local Area pa kucao na laptopu al ne ide..ako neko zna sta da od ovih informacija gdje kucam ovde neka mi kaze i evo kako izgleda to na PC i to isto ukucam na laptop :

http://www.imagesforme.com/show.php/852651_kon3.jpg

I samo me interesuje to da li ce gateway biti isti i na PC i na laptopu..da li cu iste DNS unijet il i oni moraju imati razlike kao IP...

Hvala unaprijed..

Nemam potpis osim na licnoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 1:17 (RimSo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja te nisam shvatio. Aj probaj odgovoriti sa da/ne. Imas dva racunala, i jedan bezicni router. Zelis umreziti ta dva racunala?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Share Wireless preko LAN-a ?!?
!mpact35 kaže...

Ja te nisam shvatio. Aj probaj odgovoriti sa da/ne. Imas dva racunala, i jedan bezicni router. Zelis umreziti ta dva racunala?

Eto sad imas slike...

Da..imam dva racunara..povezana su LAN..a jedan ima bezicni pristup netu..kako sad da sharujem tu konekciju na oba u isto vrijeme...a uspio sam sharovat podatke...zafkraje me dns i gate..

16 godina
neaktivan

Mozda sam ja kriv ali jos uvijek ne shvacam problem nikako..

1. Ako zelis da obadva budu spojeni na bezicnu mrezu onda ih spoji na mrezu i namjesti na routeru da dodijeljuje adrese putem DHCP-a, a tako podesi i na racunalima. Odspoji, spoji.  Ako na ovom drugom (stolnom jel) nemas bezicnu karticu, spoji ga TCP/IP kabelom na router.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne ide to bas tako kako si zamislio. To su odvojene mreze, nema veze sto su na istom kompu, one medjusobno ne komuniciraju. Probaj napraviti bridge tih konekcija, na XP-u je to islo tako da oznacis obje konekcije, desni klik na njih i bridge connection.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Mozda sam ja kriv ali jos uvijek ne shvacam problem nikako..

1. Ako zelis da obadva budu spojeni na bezicnu mrezu onda ih spoji na mrezu i namjesti na routeru da dodijeljuje adrese putem DHCP-a, a tako podesi i na racunalima. Odspoji, spoji.  Ako na ovom drugom (stolnom jel) nemas bezicnu karticu, spoji ga TCP/IP kabelom na router.

Vidim da ne kuzis moj problem drug..naime ja saam spojen kabelom izmedju dva racunala u ovom slucaju PC > Laptop...a PC je spojen na net preko wireless-a...znaci koristim bezicni net..i to hocu da share preko kabela na laptop..kako podesit konekciju..

16 godina
neaktivan

Pa zar se ne mozes jednostavno spojiti laptopom na bezicnu mrezu??

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 1:32 (!mpact35).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Pa zar se ne mozes jednostavno spojiti laptopom na bezicnu mrezu??

Objasnio sam gore..nije mi u dometu..laptop jednostavno nemoze da nadje taj signal a prije sam imao USB antenu i moglo je...sad imam samo u racunaru karticu sa vanjskom grid anternom...

17 godina

Evo ovako, ovo se radi na vrlo jednostavan način:

1. Za početak spoji jedno svoje računalo na wireless.

2. Poveži to računalo s drugim računalom putem statične mrežne kartice (LAN-a) pomoću crossover kabla. (radit će i preko switcha)

3. Provjeri jesu li na oba računala TCP/IP postavke lan kartica stavljene na automatic. Moraju biti!

4. Na računalu koje je spojeno na wlan aktiviraj internet connection sharing na WLAN kartici. Kad to napraviš automatski će ti se konfigurirati manualna adresa na LAN kartici, nemoj ju mijenjati.

5. To je to, ukoliko ne radi restartiraj oba računala.

Na računalu koje sharea internet ni slučajno nemoj raditi bridge između lana i wlana !!!

Adrese LAN kartica moraju biti automatske, adrese wlan kartica nebitno!

Internet connection sharing pališ tako da stisneš desni klik - properties na konekciju koja ti treba, odeš na sharing tab i uključiš prvu kvačicu.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 2:10 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Evo ovako, ovo se radi na vrlo jednostavan način:

1. Za početak spoji jedno svoje računalo na wireless.

2. Poveži to računalo s drugim računalom putem statične mrežne kartice (LAN-a) pomoću crossover kabla. (radit će i preko switcha)

3. Provjeri jesu li na oba računala TCP/IP postavke lan kartica stavljene na automatic. Moraju biti!

4. Na računalu koje je spojeno na wlan aktiviraj internet connection sharing na WLAN kartici. Kad to napraviš automatski će ti se konfigurirati manualna adresa na LAN kartici, nemoj ju mijenjati.

5. To je to, ukoliko ne radi restartiraj oba računala.

Na računalu koje sharea internet ni slučajno nemoj raditi bridge između lana i wlana !!!

Adrese LAN kartica moraju biti automatske, adrese wlan kartica nebitno!

Internet connection sharing pališ tako da stisneš desni klik - properties na konekciju koja ti treba, odeš na sharing tab i uključiš prvu kvačicu.

I dobio sam : Limited or not conectivity !!!

17 godina

Na kojemu od ta 2 računala si dobio dotičnu poruku?

Ajde lupi slijedeće screenshote na računalu koje je davatelj interneta:

1. network connections / adapter settings (ako imaš win7 ili vistu)

2. tcp/ip v4 od lana

3. tcp/ip v4 od wlana

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Limited or no conectivity ti znači da nisu dobro postavljene IP adrese. Na drugom racunalu na kojem nemaš wireless moras u tcp/ip postavkama utipkati 192.168.137.XXX (bilo koji broj od 2 do 254) za IP adresu, 255.255.255.0 za subnet mask i 192.168.137.1 za gateway (ovo je pod predpostavkom da ti je na racunalu di ti je wireless konekcija nakon internet sharinga LAN dobio adresu 192.168.137.1 prve tri grupe brojeva ti moraju biti jednake , a to ti određuje subnet mask koja je 255.255.255.0).

Još stavi da ti je wireless network public, a ne home network i unutar postavki za public stavi on na share internet connection. (ako već nisi). Provjeri da li su spojeni tako da u cmd upises ping 192.168.137.1 iz ovog di nema wireless. Ako ti se paketi vratu i nisu izgubljeni sve je OK. LAN ti radi.

Još ti preostaje vidit da li imaš internet. Ako ga nemaš, onda rucno unesi DNS servere u postavke na racunalo di nemaš wireless i to za t-com 195.29.150.3 i 195.29.150.4

0 0 hvala 0
16 godina

Potpisujem sto je rekao daseparo.

Samo da nadodam da su optima DNS-ovi:

85.114.32.7

85.114.32.8

Na nekim routerima ti nece trebat unosit rucno DNS i gateway postavke jer se salju sa DHCP-om.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

Njajednostavnije rjesenje jeste da kupis wireless switch i da ga stavis u repeater mod i postavis najblize laptopu a gdje imas signal bezicne mreze. On ce ti hvatati signal od routera i pojacavati ga. Treba ti samo uticnica za strauju za njega.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Njajednostavnije rjesenje jeste da kupis wireless switch i da ga stavis u repeater mod i postavis najblize laptopu a gdje imas signal bezicne mreze. On ce ti hvatati signal od routera i pojacavati ga. Treba ti samo uticnica za strauju za njega.

Kako mu je to najednostavnije rješenje ako je već sherao filove preko LAN-a. Molim te objasni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 9:37 (daseparo).
17 godina
neaktivan

Kakve veze ovo sta sam ja rekao ima sa sheranjem? Sherovi mu ostaju samo sto dobija slobodu laptopa. Rjesava se zice a da mu to nije bitno ne bi u PC ubacivao wireless karticu. A zasto ne bi bilo najednostavnije? Samo udje u switch nadje mrezu prebaci na repeater mod i klkne conect i to je to. Postavi negdje gdje hvata signal od router i na taj nacin znatno produzi domet signala i laptopom hoda po kuci ili stanu i svagdje ima net. A kosta mizeriju.

17 godina

Kod ICS-a nije potrebno podešavati default gateway. Npr kad ja povežem laptop koji je spojen na wlan sa stolnim računalom koje nema net preko crossover kabla postavke su slijedeće:

računalo A (laptop spojen na net prek wlana):

wlan

-------

IP: 192.168.1.105

Subnet: 255.255.255.0

Def. Gateway: 192.168.1.1

DNS: T-comovi standardni

lan (adresu manualno dodijeli ICS)

-------

IP: 192.168.137.1

Subnet: 255.255.255.0

Def. Gateway: prazno

DNS: Oba prazna

Računalo B (stolno bez neta - povezano sa laptopom pomoću CO kabla):

I postavke lana i wlana na automatic. Računalo preko autoconfigurationa dobije adrese i to je to.

Sve radi ko podmazano, s time da su oba računala u istome workgroupu i homegroupu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 9:58 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Kakve veze ovo sta sam ja rekao ima sa sheranjem? Sherovi mu ostaju samo sto dobija slobodu laptopa. Rjesava se zice a da mu to nije bitno ne bi u PC ubacivao wireless karticu. A zasto ne bi bilo najednostavnije? Samo udje u switch nadje mrezu prebaci na repeater mod i klkne conect i to je to. Postavi negdje gdje hvata signal od router i na taj nacin znatno produzi domet signala i laptopom hoda po kuci ili stanu i svagdje ima net. A kosta mizeriju.

Pa ako je sherao fileove znaci da je vec kabelima bilo spojeno.  Sto znaci da mu ne treba kupovati novu opremu i ulaziti u nepotrebni trošak. Zato je tvoje možda drugo rješenje, ali sigurno ne jednostavnije i ako se misli igrati i ne baš najbolje jer signal prolazi kroz dva AP-a... Znači duplo više mogućnosti kolizije i ostalog laga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 11:44 (daseparo).
17 godina
neaktivan

Ako ce se igrati u LAN-u to mu nece biti problem svakako a ako ce se igrati preko neta opet mu je svejedno jer mu je opet dio veze bezicni.

15 godina
neaktivan

A hvala vam drugovi al uspio sam rijesit i evo kako to ide..

1.Na PC sam na ikonu od neta kliknuo i izabrao sharing

2. Na pc na local area sam samo unio ove podatke :

IP : 192.168.0.1

Subnet : 255.255.255.0

3.Na laptopu sam na local area unio sljedece podatke :

IP: 192.169.0.2

SubnetMask : 255.255.255.0

Default gateway : 192.168.0.1

Prefered DNS : 195.222.32.10

Alternate DNS : 195.222.32.20

I sad net radi na oba kompa tj. nebitno ko je prvi ko je drugi...na drugoj konekciji je gateway IP od prvog.....

Hvala vam svima al sve sam bio i sinoc nemal uspio samo su me DNS zezali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo sto ti za tu varijantu mora PC biti upaljen to znas vjerovatno.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Samo sto ti za tu varijantu mora PC biti upaljen to znas vjerovatno.

Naravno da znam jer ni wireless kartica koja je u PC-u nemoze radit bez napajanja...Belji se

17 godina
neaktivan
miislis da je samo.to u pitanju?
:)
17 godina

ja imam slican problem.. Na prvom racunalu imam wireless karticu i preko nje sam spojen na wlan.. kad se spojim na wlan moram se spojiti jos na vpn na koji se spajam dial-up vezom da bi imao internet..

e, sad sam ja spojio prvo racunalo s drugim preko ethernet kabla ali neznam koje ip adrese treba unijeti na koje racunalo da bi imao internet na oba racunala .. molim pomoc..

ovako to izgleda

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 21:13 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

ja imam slican problem.. Na prvom racunalu imam wireless karticu i preko nje sam spojen na wlan.. kad se spojim na wlan moram se spojiti jos na vpn na koji se spajam dial-up vezom da bi imao internet..

e, sad sam ja spojio prvo racunalo s drugim preko ethernet kabla ali neznam koje ip adrese treba unijeti na koje racunalo da bi imao internet na oba racunala .. molim pomoc..

ovako to izgleda

Ako ti je isti problem kao kod mene kucaj iste IP kao iz mog zadnjeg posta i mora 100% da radi...

17 godina

da, ali koju vezu da share-am.. wireless ili vpn???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Share Wireless preko LAN-a?
andreas11 kaže...

da, ali koju vezu da share-am.. wireless ili vpn???

To ti imas neku satelitsku konekciju ocito..e sad ako primas net preko wlan sharuj tu konekciju i probaj sharovat vpn a onda na local area tj. konekciju mrezne kartice ukucaj one prve IP a na drugom racunalu ukucaj ove druge IP-ove....i to bi trebalo to da radi bar ev kod mene fercera....

15 godina

okej, misim da nije u redu...meni ne radi, cak sam pokusao  i stavljati svoje ip adrese(uzete sa bug foruma) isto tako i dsn postavke i nece...sto je problem?

mroncevic

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Share Wireless preko LAN-a?
merio kaže...

okej, misim da nije u redu...meni ne radi, cak sam pokusao  i stavljati svoje ip adrese(uzete sa bug foruma) isto tako i dsn postavke i nece...sto je problem?

E onda stvarno neznam sta je problem..jesi sharovao internet konekciju..

12 godina
neaktivan
Re: Share Wireless preko LAN-a ?!?

dali si koristio obicni kabal od rutera ili crossover??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice