Scientific Atlanta 2100 modem + Siemens router

poruka: 6
|
čitano: 3.929
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam Bnetov internet i dobio sam Scientific Atlanta 2100 modem. Nedavno sam od prijatelja dobio Siemensov Gigaset SE 555 router (t-comov stari) te bih htio spojiti modem na router te iz routera ostale konekcije na racunala. Problem nastaje kada spojim modem na router, tojest nemam nikakvu internet konekciju. Sigurno postoje nekakve opcije koje se mogu promjeniti u opcijama routera, no ja se bas u routere ne razumijem kako ih dosad nisam posjedovao. Molim pomoc

[a/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko?

[a/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Netko na ovom forumu mora znati?

[a/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na routeru moraš imat port pod nazivom WAN. Onda iz modema spojiš na WAN port. Odeš u postavke routera tako da u URL napišeš "192.168.1.1" bez navodnika. U postavkama bi trebao imati jedan odjeljak pod nazivom WAN ili nešto slično. Tamo upišeš podatke za internet koje si dobio od providera. I to je to. Ovo sam napisao kako bi otprilike trebalo biti jer nikad nisam imao taj router Namigiva

Ovdje imaš i T-Comova uputstva za taj router. Ako budeš imao još kakvih pitanja ili problema, slobodno reci Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 17:47 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovako nekako sam uspio spojiti sve i imam konekciju preko CAT5 kabela, no problem je sto sada iz nekog razloga nemogu uci u postavke routera, tojest jedino mogu uci u njih preko mobitela no nemogu nikakve preinake potvrditi jer je za to potrebno izvrsavanje .exe datoteka. znaci, 192.168.2.1 radi uredno na mobitelu preko WLAN-a no na racunalu ne radi. Firewall je iskljucen.

EDIT: Vec sam par puta resetirao na tvornicke postavke pomocu gumba na pozadini routera.

[a/
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 17:53 (GW freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hm... Moraš malo kopat po postavkama od mrežne. Imaš dolje u kutu kod sata jednu malu ikonu, kao kompjuter. onda ju otvoriš i odeš na IPv4 - desni klik - properties. Tamo podesiš statičnu IP i trebao bi moći pristupiti routeru Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice