Povezivanje laptopa i PC-a

poruka: 4
|
čitano: 1.112
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Znam da je ova tema bila 100 puta na forumu, ali ja nikako da rijšim problem.

Povezao sam PC i laptop crossover kabelom, podesio IP adresu, ali nikako da kreiram Home grup.

Zamolio bih Vas ako netko ima volje da mi ispočetka korak po korak to malo pojasni, trebam se povezati jer bih sa PC-a prebacio neke stvari na laptop.

Pošto na PC-u imam još jedan dodatni HDD sa koga trebam prebacti podatke, dali se on može podesiti da bude vidljiv na laptopu te da direktno sa njega kopiram podatke na laptop.

koristim na PC-u win 7 (32), a na laptopu win 7 (64).

pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Povezivanje laptopa i PC-a

Ako imaš wireless router, spoji laptop na WiFi. Na PCu klikni desnim klikom na disk s kojeg trebaš povući podatke, odi na karticu Sharing, odaberi share funkciju koju možeš kliknuti, postavi si naziv diska kako će ga mreža vidjeti, stisni OK. Na laptopu otvori Explorer, otiđi pod network, nađi svoj PC, upiši user i password ako te traži, dvoklik na disk i kopiraj do mile volje. 

12 godina
neaktivan
Re: Povezivanje laptopa i PC-a

nemam wirless router

16 godina

Kada spojis, nastimaj ip-ove i stavi isti Workgroup naziv. To valjda mozes sam uradit.

Onda skines borg chat na oba racunala i voila. Prek njega mozes bez ikakvih problema prenosit fileove.

Nemoj zaboravit iskljucit firewall (ili oznaci borg chat kao iznimku). 

Jedina ce ti mana bit sto mozes prenosit samo jedan po jedan fajl..nemozes dakle oznacit sve pa send, al nije ti to velik problem. Sve sto mislis prebacit stavi u jednu mapu i nju zipuj ali sa "Store" nacinom tako da ti se brzo i zapakira i odpakira iz jednog fajla.

Pitaj gdje god zapnes

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice