Povezivanje 2 routera na jednu liniju

poruka: 4
|
čitano: 4.540
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, forumaši! :D Treba mi pomoć oko povezivanja na internet. Naime, internet je kod mene povezan na sljedeći način. Iz tavana, kao kod svih prolazi linija do drugog sprata koja se spaja s modemom, a modem preko LAN kabla sa wireless routerom čineći bežičnu mrežu i sve radi kako treba. I usput, na glavni router je povezana MojaTV. I to je u redu. Ali meni treba još nešto pa sam zamislila da gore, na tavanu, povežem s novom linijom koja se spaja na jedan od jackova drugi router i na njega također LAN kablom wireless router i da napravim skrivenu mrežu. Ali informisala sam se i kažu da je to opće nemoguće jer se svi drugi routeri spajaju preko glavnog. Imate li vi kakav prijedlog da podijelim mrežu, dakle da budu kao 2 glavna routera na jednoj liniji?? Stvarno mi je to prijeko potrebno.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

to što želiš je nemoguće

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa može li se ikako uraditi da budu dva routera na jednoj liniji samo da nisu spojena LAN kablom..?? 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Povezivanje 2 routera na jednu liniju
inx kaže...

Pozdrav, forumaši! :D Treba mi pomoć oko povezivanja na internet. Naime, internet je kod mene povezan na sljedeći način. Iz tavana, kao kod svih prolazi linija do drugog sprata koja se spaja s modemom, a modem preko LAN kabla sa wireless routerom čineći bežičnu mrežu i sve radi kako treba. I usput, na glavni router je povezana MojaTV. I to je u redu. Ali meni treba još nešto pa sam zamislila da gore, na tavanu, povežem s novom linijom koja se spaja na jedan od jackova drugi router i na njega također LAN kablom wireless router i da napravim skrivenu mrežu. Ali informisala sam se i kažu da je to opće nemoguće jer se svi drugi routeri spajaju preko glavnog. Imate li vi kakav prijedlog da podijelim mrežu, dakle da budu kao 2 glavna routera na jednoj liniji?? Stvarno mi je to prijeko potrebno.

Hvala unaprijed!

Pokušavam dešifritati što točno želiš i nisam 100% siguran da sam shvatio...

U kratkim crtama... da se napraviti.Molim te objasni stvari koje sam označio žutim.

1) Ukoliko ne uvodiš dodatni DSL priključak, drugi router ti ne treba. Spoji dodatni WiFi "pojačivač signala"/WiFi router

2) Ukoliko uvodiš novi DSL i želiš 2 priključka koristiti kao jedan, TP-Link Router WAN aggregator, ~500 kn.

3) Na postojeći router kačiš još jedan jer želiš još jednu WiFi mrežu:

DHCP i WiFi enabled na oba routera. Router 1 je ovaj koji je trenutačno spojen na net, router 2 je ovaj dodatni

R1 je 192.168.0.1, DHCP na njemu dodjeljuje adrese od 10 do 99, DNS 192.168.0.1, Gateway 192.168.0.1

R2 je 192.168.0.2, DHCP na njemu dodjeljuje adrese od 110 - 199, DNS 192.168.0.1, Gateway 192.168.0.1

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice