Pojačati wifi signal

poruka: 19
|
čitano: 56.739
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pojačati wifi signal

Poštovanje..

Imama jedan problem dvoumice i nesigurnosti pa bi molio da mi netko pomogne

loš mi je wifi signal od t-com routera (speedtouch) na katu i drugi kraj kuće pa me zanima dali sa ovim uređajem

802.11n 300Mbps Wireless N Wifi Range Router Repeater Extender Booster EU Plug

mogu pojačati signal da mi se normalno spajaju compjuteri na katu Bez dodatnog razvlačenje i spanjanja sa lan kabelom ili je ovaj navedeni uređaj potrebno spojiti LAN kabelom

da bi tek onda dobio stabilan signal na katu i drugom kraju kuće

Hvala i odg. mi je potreban što prije

0 0 hvala 0
13 godina
Pojačati wifi signal

po imenu   mi se   cini da se   radi o kinezu s ebaya

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pojačati wifi signal

Da ali ako on odradi ono sta ja trazim nije me briga od kud je.

16 godina
neaktivan

Baci pogled ovdje, vrlo korisna tema, mnogima je pomoglo 

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/pojacivac-wireless-signala/25477.aspx

Tempus fugit
12 godina
neaktivan

Da ovo sam vec vidio i probao al moram priznati bez nekog uspjeha od pojacanog signali

Hvala i Sorry al volio bi znati dali mi ovaj uredaj  moze pomoci.

12 godina
neaktivan
Pojačati wifi signal

Da li wifi repeator sa ruterom treba spojiti lan kabelom ili ruter treba imati dvije antene tj.da li je

Dovoljna jedna antena na ruteru da se spoji wi fi repeator koji bi trebao pojacati signal u drugo udaljeniju prostoriju??

Molim vas hitno mi treba pomoc i odgovor.

0 0 hvala 0
15 godina
fifa25 kaže...

Da li wifi repeator sa ruterom treba spojiti lan kabelom ili ruter treba imati dvije antene tj.da li je

Dovoljna jedna antena na ruteru da se spoji wi fi repeator koji bi trebao pojacati signal u drugo udaljeniju prostoriju??

Da router ima dvije antene onda ti ne bi trebao Wi-Fi repeater.

Ne spaja se kabelom jer se onda ne bi zvao "repeater" - bežično se spaja na router.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
12 godina
neaktivan

Da logicno samo me zbunjuju slike prikazane snjim jer je prikazan ruter sa dvije antene i prikazana je slika gdje je spoje

S kabelom na ruter na drugom katu i tek onda signal salje na treci kat kuce.

Hvala na odg.

12 godina
neaktivan
Pojačati wifi signal

Vidim da mi nitko neodgovara konkretno na moj prvi upit pa cu preformulirati pitanje i molio bi odgovor.

Ovako:

Ruter mi je u prizemlju speedtouch t-com. S jednom antenom.

Na prvom katu bi postavio wi fi repeator

Da bi na drugom dobio kvalitetan signal.

Jel to moguce i jeli to radi

P.s. dali wifi repeator moram spojiti lan kabelom s ruterom u prizemlju?

Hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
Pojačati wifi signal

evo čisto ako te zanima tj. mogu ti reci sto sam ja sebi slozio. 

Imao sam problem da mi u jednom djelu kuce gotovo i nije bilo signala a kamoli stabilne veze. Te sam razmatrajuci dosta mogucnosti odlucio se za najjeftiniju koju sam imao.
Glavni ruter mi je Thompson 782i ( AMIS-telekom ) a od T-coma mi je osto njihov takoder Thompson 782i.
Ovog drugog thompsona sam postavio u taj repeater mode ( bridge ili kako vec ) i sada u drugom dijelu kuce imam full signal te stabilnu konekciju.  
UPUTE  ( trebalo bi raditi i sa drugim ruterima u kombinaciji)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prvo nisi ih spajao žično nego sve preki wifia,jel tako?

A drugo ko ce mi dat sad drugi ruter pogotovo ako mi treba bit isti.

14 godina
Pojačati wifi signal

Probaj cantenu napravit, da ti pojaca signal, dobit ces bar 20-30% jaci signal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Grrr rekao sam da bi volio znati dali bi to funkcioniralo sa ovim wifi repeatorom

Izrada antena me nezanima to provao i nije bilo uspjesno.

Citate li vi moja pitanja i odg.

16 godina
blagus kaže...
fifa25 kaže...

Da router ima dvije antene onda ti ne bi trebao Wi-Fi repeater.

Ne spaja se kabelom jer se onda ne bi zvao "repeater" - bežično se spaja na router.

..''da-ne'', oboje. Spaja se kablom, ako je moguće, naravno smisao wlana je kao i ponekad potreba, bez žice, ali tad se ovisi o signalu, kojeg pod pretpostavkom smetnji, neće loviti... jer bi inače direktno računala lovila isti taj signal bez (nepotrebnog) posrednika.

- pripazi na izbor, AP ili repeateri su češće ograničeni, funkcionalno su 99% jednaki routeru (samo je defaultna-primarna namjena drugačija, kao i factory reset..). Routeri često imaju opciju AP. Po meni, pametnije je kupiti router s wan portom i repeater/AP modom, cijene su podjednake. Jedina prednost APa može biti ako ima više antena (in-out..). Tehnički nebi smjelo biti razlike u kvlaiteti-brzini, razlike su isključivo soft (umjetna ograničenja) ili klasa-kvaliteta.

-wi-fi je često stvar sreće, ako postoje smetnje neće nestati nekim drugim modelom uređaja, obično pomogne ''traženje'' signala po prostoriji ili pomicanje adsl-modema na poziciju koja nije ''u crnoj rupi'' (nosivi zid i el.instalacije).

-ako spajaš kablom, na router u wan port, na AP je obično samo jedan port (ili nijedan ako je specijaliziran kao extender).

-svi uređaji imaju neka teh.ograničenja koliko istovremenih signala može primati-slati (tj broj korisnika), tad prednost ima uređaj s in-out antenama, to nije isto kao npr 3x antena koja služi kao 3x54=150mbps propustnost (zbrajanje koje nema veze ). Vidi pod 'drawback' .. tj <50% nazivne propustnosti.

-unutar kuće-zgrade, može biti kvalitetnije rješenje preko powerline networka (struja). Vjerojatno je to najsigurniji izbor, cijena para cca 300kn.

-router koji se dobije od ISPa je ograničen (soft-firmware), može se ddwrt-ati ali...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Ovo se zove odg. Na moje pitanje ali imam jos jedno vezano za wifi repeator.

Ja na prvom katu lovim signal wifi i to negdje stabilan dvije-do tri crtice ako se razumjemo

E sad da li bi ja taj signal mogao prenjeti na drugi kat wifi repeatorom da mi bude stabilan.

16 godina
fifa25 kaže...

..

E sad da li bi ja taj signal mogao prenjeti na drugi kat wifi repeatorom da mi bude stabilan.

-s wifijem ne možeš znati dok ne probaš, zato je žica 'zakon'. Ako signal prolazi, nema razloga nekom većem problemu. Pitanje je samo brzine (latencija i propustnost).

btw, ponekad je bolje (brže) spustiti signal na nižu brzinu, manje grešaka i veći domet. Problem je samo ako npr gledaš YT a propustnost nije dovoljna.. u igrama je najvažniji ping, dva uređaja su dvostruko sporija. Žica ako je moguće, powerline, pa tek tad AP je moj izbor.

-btw2, meni wlan radi bez problema kroz cijelu kuću i dvorište (ljetna kuhinja), jedino u podrumu nema signala. Probaj bez posrednika, možda samo pomaknuti modem (wlan) da nije uz nosivi zid i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Ajmo rec da je signal kako pise DOBAR na prvom katu a na drugom nizak ili vrlo nizak.

Tako da linija zna pucati.pa pretpostavljam da bi sa wifi repeatorom stavljanjem na prvom katu dobio bolji signal drugom.

12 godina
neaktivan
Pojačati wifi signal

ok sad mi je nesto vise jasnije.

samo ako mi moze netko reci gdje u hrvatskoj mogu kupiti wifi repeator i koji model?

0 0 hvala 0
11 godina

NIKAD WiFi neće po propusnosti biti bolji od povezivanja mrežnim kablom pa me matorog to pomalo živcira što se sugerira još te opreme{#}. Nikako da se shvati da se radi o primopredajniku sa 12 kanala koji su u urbanoj sredini prepuni signala od modema , mobitela itd. Svi ti signali ometaju prijem koji zato totalno uspori promet podacima. Još kad netko napiše da je nabavio "pojačalo"  umjesto da napiše usmjerenu antenu {#}.

Imam Wi-Fi koji koristim na tabletu ili laptopu po kući a modem je kraj desktop računala u dječjoj sobi. Kad koriste mobitele u sobi totalno zaguše prijem mog WiFi signala iz dnevnog boravka tako da i veza puca... i nije to tako samo meni već svima koji tako rade, a da ne govorim kad pogodi susjed koji ima WiFimodem jedan zid do mene na isti kanal .... {#}

Preporuka svima je da koriste kablove za povezivanje katova kuće tj soba sa raćunalom....i to korištenjem instalacijskih cijevi (rebraste) za tel. kablove  ili cijevi od antenskih kablova u već postojećoj kućnoj instalaciji . Ukoliko to nemogu nek izbuše rupe između katova , bar danas se može udarnim bušilicama, a ako treba sakriti kablove ima dovoljan izbor plastičnih kanalica....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice