Nema routera u mreži (network) na kompu

poruka: 41
|
čitano: 5.793
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nema routera u mreži (network) na kompu
slade24 kaže...

Evo.

Probaj sada ping 192.168.1.1, morao bi proći uredno. Koliko sam shvatio to je adresa tvog rutera.

EDIT: Koji ti je ovo uređaj s IP adresom 192.168.1.255?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 0:05 (mario.L_hr).
16 godina
protjeran

Nemam pojma koji je to uređaj. Jel moguće da je to mobitel, SE k610i koji mi je bluetooth na kompu postavio kao modem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

aj probaj skinut driver za mreznu karticu neka ti bude na desktopu,kad si skinuo tek onda izbrisi driver od mrezne kartice pod add/remove programs,kad si ga izbrisao opet ga instaliraj (taj sto ti je na desktopu)

16 godina
neaktivan

192.168.1.255 nije niti jedan uredaj, to je broadcast adresa

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 12:29 (mixig).
15 godina
slade24 kaže...

Nemam pojma koji je to uređaj. Jel moguće da je to mobitel, SE k610i koji mi je bluetooth na kompu postavio kao modem?

Probaj isključiti mobitel i onda ponovi komandu arp -a, na taj način ćeš ga odmah izbaciti iz jednadžbe.

Jesi li ručno postavio IP adresu, subnet masku i gateway ili si ostavio da se to obavlja automatski? Ako si ručno definirao sve postavke vodi računa o tome što si upisao.

Evo malo slikica kako podesiti ovaj router (sve je iz T-Comovog manuala kojeg možeš skinuti ovdje).

16 godina
protjeran

Idem sad u noćnu pa ću to sutra probavat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Aj mi samo reci koja od ta tri drivera da skinem točno, nikad ne znam koji treba jer skidam preko win update-a, dolje je slika. Pošto mixig kaže da je to broadcast adresa onda neću još isprobavat sa isključenjem moba, iako sam već deinstalirao bluetooth i pokušao bez njega doći do ikone modema. Što se tiče postavljanja modema, to je napravljeno automatski. Danas sam instalirao Win 8 dev. preview u dual boot i tamo sam odmah imao modem u mreži potom je isti nestao nakon inst. ESET-a, maknuo sam ESET i inst. MSE i modem se odmah pojavio u mreži, znači ESET smeta. Na Win 7 sam probao i bez njega, bez AV-a uopće no modema i dalje nema. Mislim da bi onaj problem sa prethodne str. bio uzrok, što ne mogu uključiti network discovery u network and sharing centru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
slade24 kaže...

Aj mi samo reci koja od ta tri drivera da skinem točno, nikad ne znam koji treba jer skidam preko win update-a, dolje je slika. Pošto mixig kaže da je to broadcast adresa onda neću još isprobavat sa isključenjem moba, iako sam već deinstalirao bluetooth i pokušao bez njega doći do ikone modema. Što se tiče postavljanja modema, to je napravljeno automatski. Danas sam instalirao Win 8 dev. preview u dual boot i tamo sam odmah imao modem u mreži potom je isti nestao nakon inst. ESET-a, maknuo sam ESET i inst. MSE i modem se odmah pojavio u mreži, znači ESET smeta. Na Win 7 sam probao i bez njega, bez AV-a uopće no modema i dalje nema. Mislim da bi onaj problem sa prethodne str. bio uzrok, što ne mogu uključiti network discovery u network and sharing centru.

Očito je da te AV/Firewall zeza. Nisi trebao deinstalirati ESET (iako nemam baš neko dobro mišljenje o istom), trebao si se poigrati s postavkama u sklopu istog. Ako si ga već deinstalirao onda je windows firewall preuzeo dužnost, ili si instalirao novi AV/Firewall? Probaj otići u postavke istog i omogućiti network discovery.

Što se tiče drivera, ako ti je mrežna kartica novija (skoro kod svih novijih računala je takva situacija) onda skidaj driver za 10/100/1000.

Jesi pokušao upisivanjem 192.168.1.1 u browser?

16 godina
protjeran

Windows FW mi je isključen u servisima. Nisam inst. drugi AV kad sam maknuo ESET, znači bio sam bez AV-a kompletno i nisam imao modem u mreži. Dolje je slika postavki u ESET firewallu, ne znam kako blokirati ili deblokirati, odaberem li enable ili disable, ništa se ne mijenja, upnp je i dalje pod deny, ništa, pokušat ću sa MSE pa javim. Najviše me zanima zašto ne mogu uključiti network discovery. Na šta misliš pod time jesam li probao ukucati 192.168.1.1 (prva slika), jesam li tako otvarao port ili? Jer sam već naveo da tako ne mogu otvoriti port za AC:B. Što se tiče mrežne, konfa je slagana i kupljena u 12. mj. 2008. tako da ne znam može li se smatrati novijom.

EDIT: link za kvalitetnije slike:

http://imageshack.us/g/217/captureppl.png/

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:17 (slade24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajd onda provjeri još nešto, odi u servise pa provjeri da ti pametni ESET nije slučajno isključio SSDP Discovery i UPnP Device Host servise baz kojih to naravno ne funkcionira.

SSDP je zadužen za network Discovery, a UPnP Device Host bi mogo bit potreban za pronalaženje UPnP uređaja, al nisam sad siguran jel ovaj drugi treba ili ne. Jedino sam za SSDP siguran da mora bit omogućen.

16 godina
protjeran
Gnjavator kaže...

Ajd onda provjeri još nešto, odi u servise pa provjeri da ti pametni ESET nije slučajno isključio SSDP Discovery i UPnP Device Host servise baz kojih to naravno ne funkcionira.

SSDP je zadužen za network Discovery, a UPnP Device Host bi mogo bit potreban za pronalaženje UPnP uređaja, al nisam sad siguran jel ovaj drugi treba ili ne. Jedino sam za SSDP siguran da mora bit omogućen.

Oba servisa su uključena. Više ne znam koju bih opciju probao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice