Mrezni problem

poruka: 6
|
čitano: 2.983
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Mrezni problem

Pozdrav svima.Molio bi pomoc oko jednog problema.Pretrazio sam forum ali su mi neke stvari ostale nejasne.

Dakle imam u denvnoj sobi router iz kojeg ide 30metarski LAN kabel preko cijelog stana do PC-a u jednoj sobi.I to je sve ok,ali sad sam u tu sobu stavio SMART TV i jos jedan prijamnik za internet televiziju (amis,ako je bitno).Mene zanima sto meni tocno treba da bi iskoristio taj LAN kabel koji je vec u toj sobi i koji ide iz routera,da bi omogucio spajanje jos dvije LAN konekcije (prijamnik za internet televiziju te sam televizor).Uz sve to htio bi i pojacati Wifi signal tako da i laptop i mobitel se mogu spajati na wifi iz te sobe(jako je slab signal).Dakle problem je sto ja ne znam da li meni treba switch,access point,oboje ili nesto trece.

Isprika ako sam zakomplicirao stvar.Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 12:02 (yox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mrezni problem

Za televiziju i prijamnik ti treba switch, a za jači Wi-Fi signal ti treba i jača antena

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Mrezni problem

Zahvaljujem.Znaci bilo koji switch se posluziti,netreba nista preskupo? Imam speedtouch st780,znaci na njemu samo trebam antenu promijeniti?Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 13:57 (yox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mrezni problem

Ma ne treba ništa preskupo, sve je to manje-više isto. Možda da ne mijenjaš antenu na routeru nego samo da kupiš jedan pojačivač kojega uključiš u zid i on dalje šalje signal. Može se nešto zeznut ako to sve budeš otvarao pa mijenjao. Jedino ako se dobro razumiješ u te stvari onda to napravi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mrezni problem

E hvala,ali sad sam bas trazio po netu taj pojacivac ali nisam bas nasao,na sta tocno mislis?Isprika ako sam dosadan :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 15:08 (yox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice