LAN brzina smanjena 100mbps->10mbps

poruka: 2
|
čitano: 3.555
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,

naime prije dva-tri dana kad sam upalio PC vidio sam da je LAN brzina pala na 10mbps. Također LAN lampica 4 na ruteru ( DSL-584T) se nasumično pali i gasi iako je samo 1 spojena sa PC. 

Da spomenem ovaj pad sa 100 na 10 se dogodio vec 1 put, ali se sama brzina vratila na 100. Probao sam drugi kabel, nije nista pomoglo. Također mi se čini da kad se ova lampica 4 pali i gasi da malo internet veza zastane ali veza ne  puca.

I još za kraj, neznam koliko to igra ulogu u svemu ali tu i tamo spojim android na internet od PC pa nadam se da je to od usluge.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem riješen.  Jednostavno sam isključio jedno računalo i uključio ga direktno u ruter a drugo ostavio preko svitcha i brzina se vratila.Zašto?Nemam pojma.

Evo da ne otvaram novu temu imam isti problem.

Dva računala spojena su preko switcha koji je potom spojen u ruter.

Prijenos podataka između ta dva računala je postao bolno spor,pa sam odlučio izmjeriti brzinu.

Brzina iznosi   9 Mbps (od teoretskih 100 koliko bi trebalo biti preko LAN kabela).

Pokušao sam izbaciti ruter iz jednadžbe i izmjeriti brzinu samo preko switcha.

Brzina je tada skočila na 88 Mbps.

Moja brzina interneta je 10 Mbps.

Dakle ovo sve me navodi na zaključak da se brzina prijenosa podataka u LAN-u reducira preko rutera na moju   brzinu interneta.

Budući da nisam stručnjak za računala,kako da preusmjerim prijenos podataka u LAN-u   tj. vratim brzinu?

TCP/IPv4 na oba računala je namješten na automatski(ako to ima veze).

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 10:06 (NFSPredator0010).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice