Koji podaci trebaju za odabir wireless antene?

poruka: 3
|
čitano: 1.255
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima!

Prvo da kažem da sam pregledavao teme po forumu da ne spamam i ne ponavljam, ali nisam našao nijednu koja bi mi pomogla.
Moje pitanje: sa laptopom hvatam 3 mreže, i sve 3 imaju 1-2 crtice signala, što i nije loše. 2 su otvorene, a 3. je od susjeda s kojim sam se dogovorio za internet(znači ne radi se o probijanju i sličnim stvarima, dogovorena je šifra i sve). Zanima me koju antenu wireless antenu kupiti, odnosno koji podaci mi trebaju o mom laptopu ili susjedovom netu da bi znao što je najbolje uzeti (laik sam u vezi ovoga :) ), da dobijem dobar signal, vjerujem da bi trebao sa osrednjom antenom uhvatiti full signal ako ovako imam 1-2 crtice.. 

Ako Vas nešto zanima, pitajte :)

Zahvaljujem se svima koji su željni pomoći :)  {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Wi-Fi antena je Wi-Fi antena, treba ti 2.4GHz antena, naravno sa konektorom koji ide na tvoju Wi-Fi karticu.

Sad, ovisi o udaljenosti kakva točno ti treba, ako je susjed kuća/stan pored tebe onda bi bila dosta i 3-5dBi antenica za par dolara na eBayu.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji podaci trebaju za odabir wireless antene?

Netreba ti ništa jer imaš u laptopu ugrađen W-Lan sa antenom  i nema konektora vani. Jedino možeš ti pomicati laptop do mjesta gdje imaš bolji signal ili susjed micati svoj modem dok ti ne dobiješ bolji signal. Susjed je na modemu dobio antenu tako da kupovat istu takvu je bacanje para a možda se i nemože promjeniti ako nema konektor :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice