Kako Umreziti Dva Racunara

poruka: 37
|
čitano: 8.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

kako da umrezim dva racunara.evo vam slika

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako Umreziti Dva Racunara
damir1994 kaže...

Kako hoćeš da ih umrežiš žičano ili bezično putem wireless-a.

RIDER-What color is your life ... :D
15 godina
protjeran

nije bitno ,samo da ih umrezim prije bi zicno da mogu dalje odvuc drugi pc

EDIT: Sta od uredjaja moram kupit da ih spojim ?.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 15:19 (damir1994).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li ti PC-evi (oba) imaju na sebi LAN port?

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E, i mene to zanima. Na oba PCa imam LAN port, na jednom je u karticu uključen LAN pošto sam sa ovom ASRockicom dobio neispravan LAN port, a drugi ima normalno integriran port na ploči.

16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

nije bitno ,samo da ih umrezim prije bi zicno da mogu dalje odvuc drugi pc

EDIT: Sta od uredjaja moram kupit da ih spojim ?.

Ako ćeš žičano onda kupi switch Belji se

15 godina
neaktivan

Ako je samo to, OK, ali, daj molim te preporuči neki kvalitetni Switch, da ne kupim nekakvo smeće.....

15 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

E, i mene to zanima. Na oba PCa imam LAN port, na jednom je u karticu uključen LAN pošto sam sa ovom ASRockicom dobio neispravan LAN port, a drugi ima normalno integriran port na ploči.

Putem CrossOver kabela ili sa 2 Wireless kartice. Samo mislim da moraš postavit istu IP adresu za oba računala (PRIMJER:192.168.2.100,192.168.2.101) odsnosno sa zadnjim brojem različitim i promineš "Workgroup" u recimo "Home" kao šta je u mene i to bi trebalo radit bez greške, još dodaš IPX protocol.

16 godina
neaktivan
Hedrick kaže...

Putem CrossOver kabela ili sa 2 Wireless kartice. Samo mislim da moraš postavit istu IP adresu za oba računala (PRIMJER:192.168.2.100,192.168.2.101) odsnosno sa zadnjim brojem različitim i promineš "Workgroup" u recimo "Home" kao šta je u mene i to bi trebalo radit bez greške, još dodaš IPX protocol.

Da zadnji broj kod ip adresa se mora promijeniti ,za njega bi vjerovatno bolje bilo da kupi jedan switch nego dvije wireless kartice ,ali ako već ima dvije wireless kartice onda može i tako.

15 godina
neaktivan

Ako je samo to, OK, ali, daj molim te preporuči neki kvalitetni Switch, da ne kupim nekakvo smeće.....

Ne triba ti switch za 2 računala, kao što sam navea gore ili UTP CrossOver kabel ili ako oćeš bežično onda ti trebaju 2 Bežične mrežne kartice.

16 godina
neaktivan

Zavisi kakav bi ti to jest s koliko hoćeš lan izlaza da ima ,i do koliko para ??????

15 godina
neaktivan

Uuu sry izgleda da sam krivo shvatia stvar. Ti želiš sa 2 računala na internet ić?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hedrick kaže...

Uuu sry izgleda da sam krivo shvatia stvar. Ti želiš sa 2 računala na internet ić?

Očito da želi Belji se

15 godina
neaktivan
rider15 kaže...
Hedrick kaže...

Očito da želi Belji se

Nisam dobro proštudira sliku a iz naslova sam skonta da želi samo 2 računala u kući umrežit. Šta se switcha tiče uopće nije toliko bitno, bitno da ima propusnost 10/100 i recimo 5 portova (barem kod mene je to najmanje šta se može kupit). Spojiš switch u router zatim kompove na switch i to je to.

16 godina
neaktivan
Hedrick kaže...

Nisam dobro proštudira sliku a iz naslova sam skonta da želi samo 2 računala u kući umrežit. Šta se switcha tiče uopće nije toliko bitno, bitno da ima propusnost 10/100 i recimo 5 portova (barem kod mene je to najmanje šta se može kupit). Spojiš switch u router zatim kompove na switch i to je to.

Da znam ja i to ,većinom sad kad se kupuje svi oni imaju propusnost 10/100 (nemislim na jače i novije modele) da pomoću crossover kabla spojiš switch sa routerom i kao što kažeš to je to .

17 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

Ako ti nije preskupo imas naj jednostavniju i naj bolju opciju...uzmi si Airlive 5470ap ubodi tu antenu u njega postavi ap u wisp mod...i dalje samo stekaj u portove na ap_u mrezni kabal i u racunar...inace taj ap ima cetiri porta + wan port...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
15 godina
protjeran

Ja neznam sta ti glumis jesam li ja otvorio temu da meni pomognu ili tebi ?.Prvo si trebao sacekati da meni daju odgovor pa onda da ti dodjes na red NAUCI PRAVILA.

15 godina
protjeran
mejt kaže...
damir1994 kaže...

Ako ti nije preskupo imas naj jednostavniju i naj bolju opciju...uzmi si Airlive 5470ap ubodi tu antenu u njega postavi ap u wisp mod...i dalje samo stekaj u portove na ap_u mrezni kabal i u racunar...inace taj ap ima cetiri porta + wan port...

Nije skupo ali di cu gurnut  signal sto dobivam od antene ?
ovaj okrugli.ili u ovaj airlive 5470ap preko prvog kompa ubodem lan prilkljucak ?

15 godina
protjeran
rider15 kaže...
Hedrick kaže...

Da znam ja i to ,većinom sad kad se kupuje svi oni imaju propusnost 10/100 (nemislim na jače i novije modele) da pomoću crossover kabla spojiš switch sa routerom i kao što kažeš to je to .

ja nemam router :S za net nego samo antenu-kaba-kartica u pc- i to je to

16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

ovaj okrugli.ili u ovaj airlive 5470ap preko prvog kompa ubodem lan prilkljucak ?

Signal od antene što trebaš da staviš u mrežnu karticu staviš u RP-SMA  konektor na  ap-u  smakni antenu što dolazi sa njim i ubodi kolaksijalni kabal u RP-SMA konektor ali ćeš onda morati konfigurisati AP da ti radi u WISP modu.

damir1994 kaže...

Gledaj ako sam te shvatio to u tebe ide ovako ti imaš grid antenu iz nje imaš kolaksijalni kabal i onda u mrežnu karticu u tvoj komp jel tako ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 18:03 (rider15).
15 godina
protjeran
rider15 kaže...
damir1994 kaže...

Signal od antene što trebaš da staviš u mrežnu karticu staviš u RP-SMA  konektor na  ap-u  smakni antenu što dolazi sa njim i ubodi kolaksijalni kabal u RP-SMA konektor ali ćeš onda morati konfigurisati AP da ti radi u WISP modu.

damir1994 kaže...

Gledaj ako sam te shvatio to u tebe ide ovako ti imaš grid antenu iz nje imaš kolaksijalni kabal i onda u mrežnu karticu u tvoj komp jel tako ?

Da tako je . a znaci za drugi pc moram kupit karticu s lan prikljuckom jer ovaj stari pc drugi nema lan prikljucka na maticnoj

16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

Da tako je . a znaci za drugi pc moram kupit karticu s lan prikljuckom jer ovaj stari pc drugi nema lan prikljucka na maticnoj

Ok da kupi mrežnu karticu ako već nemaš integrisan lan priključak na matičnoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 19:20 (rider15).
15 godina
protjeran

ev nacrtao sam to ce izgledati ovako

EDIT:Sad se jeti da imam jednu mreznu akrticu al nije kao u lana konektor nego je kao u telefona onaj kockasti.dali se to moze iskoristiti

lan-lan*internet lan-lan*internet
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 19:31 (damir1994).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

Da to ti je tako samo ćeš morati konfigurisati router ako to nebudeš znao piši u ovoj temi Smijeh

15 godina
protjeran

to je ta mrezna kartica druga koju spominjem dali nju mogu satviti nekako da ne kupujem drugu za stari pc ????

EDIT: Koji switcher da kupim iz ovih ponuda da je sto jeftiniji a da moze moje usluge udovoljit netreba mi brz
http://www.cybercomp.ba/kategorija.php?ID=48

c c
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 19:42 (damir1994).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

EDIT:Sad se jeti da imam jednu mreznu akrticu al nije kao u lana konektor nego je kao u telefona onaj kockasti.dali se to moze iskoristiti

ahahha neznam jesi skontao al to u tebe je riblja kost:O......antena otprilike ovako ili slicno izgleda ako je grid http://www.10wifi.com/images/24dbi_ParabolicGrid_2.4GHz.jpg

a ima ih jos par razlicitih izvedbi samo ne tako....cccc

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
16 godina
neaktivan
rider15 kaže...
damir1994 kaže...

Da to ti je tako samo ćeš morati konfigurisati router ako to nebudeš znao piši u ovoj temi Smijeh

Haha stvarno ako ti je ova antena kao na slici onda ništa od toga jer i sam znaš da ti e ovo antena za tv tebi treba grid antena ili wireless antena Smijehi da možeš koristiti tu mrežnu karticu Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 23:17 (rider15).
15 godina
protjeran

a znam pa u mene nije riblja kost to sam nasao na google pa stavio kakvu bilo antenu.ko jos ribljom kosti hvata signal za net ?.

ova u mene je za internet. i nije ni malo slicna ribljoj kosti.a kao sto je ovaj naveo link taka je .to sam pogresio kad sam pravio sliku sto nisam pazio ...mislim ono ko ce gledat kakva je antena :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 23:34 (damir1994).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

a znam pa u mene nije riblja kost to sam nasao na google pa stavio kakvu bilo antenu.ko jos ribljom kosti hvata signal za net ?.

ova u mene je za internet. i nije ni malo slicna ribljoj kosti.a kao sto je ovaj naveo link taka je .to sam pogresio kad sam pravio sliku sto nisam pazio ...mislim ono ko ce gledat kakva je antena :D

Da bilo bi glupo kad bi stavio riblju kost što se tiče ovih rswitchova što si stavio koliki je tvoj budget NeodlučanBelji se

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 23:40 (rider15).
15 godina
protjeran

i kakvog da switchera kupim u ovoj prodavnici bi kupio
http://www.cybercomp.ba/kategorija.php?ID=48

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 0:25 (damir1994).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice