Kako smanjiti ping?

poruka: 10
|
čitano: 15.464
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako smanjiti ping?

Pozdrav, treba mi vaš stručni savjet:

Imam Iskon internet u zg do 5 Mbps
Povremeno igram igre online (League of Legends)
sve je ok dok mi cura ne krene gledat videe po internetu (YouTube i sl...)

A ne mogu joj limitirati jer nije pošteno.
I tada mi ping skoči na 300-tinjak (dok se video učitava)

Mogu li smanjiti taj ping (i lag) ako uzmem veću brzinu interneta (do 10 Mbps)
ili mi nema pomoći dok ne provedem novu žicu i uzmem zasebni router?

Odlučio sam se za kombinaciju net limiting programa (kojeg instaliram na njezin komp limit na 2Mbps je i više nego dovoljan za gledanje 720 p videa)

i povećanja brzine sa 5 Mbps na 10Mbps jer ce uskoro 3 kompjutera biti na netu. (da smo samo ona i ja ne bih išao na povećanje brzine).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 15:54 (cut-paste-waste).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako smanjiti ping?

odi na laptop od cure i zabrani, zbrčkaj internet , problem rješen

1 1 hvala 0
17 godina
Kako smanjiti ping?

pogledaj jel ruter podrzava bilokakve queueove i limitiraj ju na 3-4mbits i nebi trebalo biti problema

pogledaj jel ima kakav program da joj instaliras i limitiras net s time

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako smanjiti ping?
Hvala Ante, znate li možda neki besplatni program koji bih mogao upotrijebiti umjesto NetLimiter-a?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako smanjiti ping?
cut-paste-waste kaže...
Hvala Ante, znate li možda neki besplatni program koji bih mogao upotrijebiti umjesto NetLimiter-a?

Pogledaj ovaj post klik...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina
odjavljen
cut-paste-waste kaže...
i povećanja brzine sa 5 Mbps na 10Mbps jer ce uskoro 3 kompjutera biti na netu. (da smo samo ona i ja ne bih išao na povećanje brzine).

Ovo ti je glupost. Zar sva tri računala MORAJU imati na raspolaganju velik bandwidth u apsolutno svakom trenu? Da imaš 10 računala zar bi uzeo neki 30 mebagitni link? 5 megabita ti je apsolutno dovoljno za ugodno korištenje na 3 računala. Inače i ako budeš uzeo 10 megabita dovoljno ti je da na jednom računalu skidaš torrente - na ostalima će sve raditi loše (bez malo tweakanja).

Freak Show Inc.
15 godina
Slažem se s Fridayom, glupost ti je povecavat brzinu;
Ja, brat,sestra i tata/mama svako koristi racunalo istodobno i dovoljna nam je 4/256 veza
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
16 godina
bur3k kaže...
Slažem se s Fridayom, glupost ti je povecavat brzinu;
Ja, brat,sestra i tata/mama svako koristi racunalo istodobno i dovoljna nam je 4/256 veza

Sto ako seed-as aka uploadas nesto brzinom od 30- 32 KB/s (znaci max za 4mbit/s down i 256 mbit/s upload), a u isto vrijeme zelis i surfati na tom istom racunalu koji uploada? je li ti usporen net tada? meni jest...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
12 godina
neaktivan
cut-paste-waste kaže...

Pozdrav, treba mi vaš stručni savjet:

Imam Iskon internet u zg do 5 Mbps
Povremeno igram igre online (League of Legends)
sve je ok dok mi cura ne krene gledat videe po internetu (YouTube i sl...)

A ne mogu joj limitirati jer nije pošteno.
I tada mi ping skoči na 300-tinjak (dok se video učitava)

Mogu li smanjiti taj ping (i lag) ako uzmem veću brzinu interneta (do 10 Mbps)
ili mi nema pomoći dok ne provedem novu žicu i uzmem zasebni router?

Odlučio sam se za kombinaciju net limiting programa (kojeg instaliram na njezin komp limit na 2Mbps je i više nego dovoljan za gledanje 720 p videa)

Iz iskustva mogu ti reći:

Kad igram HoN ping mi je 70-90 što je super, kad se upali laptop onda počme varirati za poludit 75-101, kad učitava jubito na laptopu onda mi je ping 135. Sada, ja sam testao na sebi upalio torrent i igrao igru i mogu reči da sa 150kb/s - 180kb/s mogu igrati normalno. Vidim da si ograničio to je dobro, ali što još može pomoći? Isključi sebi i njoj automatske updejte programa, stavi antivirus da se updejta svako 24 sata, i ako ona ima jubito acc, stavi u settings da kad upali video da NE prebaci automatski na 720p nego na HQ.

15 godina
neaktivan
Kako smanjiti ping?

Leatrix latency fix dokazanmo smanjuje pingove općenito..

Leatrix Latency Fix will reduce your online gaming latency significantly by increasing the frequency of TCP acknowledgements sent to the game server. For the technically minded, this is a program which will modify TCPAckFrequency.

jbg nema pomoći kad je veza skroz opterećena, ali ovaj mod koristim već dugi niz godina i definitivno se osjeti.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice