Ip-tv i lan preko istog kabela

poruka: 3
|
čitano: 2.023
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dopustite da prvo objasnim zamisli svoje kucne mreze:

korisnik sam optiTV usluge i planiram prosiriti uslugu na dodatan iptv prijamnik.

jedan prijamik je u prizemlju a drugi bi bio u potkrovlju, i u prizemlju i potkrovlju ima jos nekoliko uređaja kojima treba lan i wireless, no mjesta ima sa za taj jedan nesretni kabel.

zanaima me jel to moguce izvesti preko samo jednog kabela i s pomocu kojih uređaja, nesto sam citao da je to moguce ako se postavi vlan na tu vezu, pa pretpostavljam da je potrebno spojiti tp-linka s routerom ili switchom s vlanom u potkrovlju. na stranu tehnička izvedivost od strane optime i njihova vjerojatna nemogućnost da mi daju dostatan bandwith, zanima me jel ovo teoretski moguce i uz pomoć kojih tehnologija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 0:01 (mravojeb).

0 0 hvala 0
16 godina

Dakle treba ti nešto kao ovo na slici, to razdvaja parice, 4 na jedan kabel, 4 drugi, dakle spojiš u jedna taj splitter kabel za lan i tv i tako u drugi i onda lan kabel u sitch ili što god, a tv u prijemnik.Ja imam 2 ta pair splittera i pokušavao sam to složiti ali meni nije baš uspjelo, to je sve radilo, ali u mojem slučaju MaxTV je štekao u menijima, slika je išla fluidno, ali meniji neupotrebljivo, internet je normalno radio.

LINK

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 0:09 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hvala na savijetu, to sam vec negdje procitao da je moguce na taj nacin, ali se gubi propusnost kabela, koliko sam shvatio, on postaje 100mbit a ne 1000.

dali bi to utjecalo na performanse mreze, i jeli tko zna za drugi nacin?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice