Gdje i kako postaviti router?

poruka: 7
|
čitano: 2.741
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Do sada sam imao Thomson router spojen 15m telefonskim kabelom(4 žice) na splitter koji je u drugoj sobi. Tamo je kvaliteta signala dobra (mjerio tcomov operater), dok je na kraju te 15m žice loša..

Zbog problema s pucanjem konekcije i gubirkom internet akcesa mi je tcomov operater preporučio spajanje utp kablom?

Što to točno znači? da moram router staviti kod telefona te staviti 15m mrežni utp kabel do računala ili postoji utp kabel koji spaja router i splitter? (uska utičnica)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Gdje i kako postaviti router?
Schweini7 kaže...

Do sada sam imao Thomson router spojen 15m telefonskim kabelom(4 žice) na splitter koji je u drugoj sobi. Tamo je kvaliteta signala dobra (mjerio tcomov operater), dok je na kraju te 15m žice loša..

Zbog problema s pucanjem konekcije i gubirkom internet akcesa mi je tcomov operater preporučio spajanje utp kablom?

Što to točno znači? da moram router staviti kod telefona te staviti 15m mrežni utp kabel do računala ili postoji utp kabel koji spaja router i splitter? (uska utičnica)

modem stavi kod telefona,a utp provedi do pc-a

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
13 godina
neaktivan

Kad spajam router i splitter, dali je dovoljan kabel sa 2 žice ili trebam sa 4 kupiti, kakav je do sad bio? imam neki s 2 žice u srednjim kanalićima dobiven sa matičnom...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

spajaš s rj11 kablom(4 žice)

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

router i spliter dovoljne su 2 žice, a taj provučeni kabel od 15 m možeš koristit kao utp kabel. pošto je to router koji podržava samo 100 mbps lan, ionako možeš koristit samo 4 žice. 8 žica se koristi samo kod gigabitnog lana. možeš ti provest i lan kabel od 8 žica ali će samo 4 bit korištene

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Gdje i kako postaviti router?
peace_of_cake kaže...

router i spliter dovoljne su 2 žice, a taj provučeni kabel od 15 m možeš koristit kao utp kabel. pošto je to router koji podržava samo 100 mbps lan, ionako možeš koristit samo 4 žice. 8 žica se koristi samo kod gigabitnog lana. možeš ti provest i lan kabel od 8 žica ali će samo 4 bit korištene

taj telefonski je bio sav precvikan već...sad sam stavio utp (8 žica) od max tv-a od nekih 12-15m.. i dobro je.. sutra ću kupiti 2 kom od malo više da žica nejde preko sredine hodnika...

EDIT: za max tv i ovo bi bio dovoljan cat 5 utp? svaki po 15-20-tak m (bolje da je malo viška pa namotam, nego da je premalo)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 18:49 (Schweini7).
13 godina

naravno da je dovoljan cat5.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice