Dijeljenje localhosta unutar LAN-a (preko routera)

poruka: 4
|
čitano: 1.641
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam instaliran Apache server na Ubuntu-u; na laptopu koji je preko WiFi-a spojen na router i na internet. Ono što bih htio je da ne moram web stranicu uploadati na internet da bih je isprobao kako se ponaša na mobitelu, nego da se mogu sa Androidom spojit na router, isto preko WiFi-a i unutar lokalne mreže pristupit toj web stranici na laptopu.

Dakle pitanje je dvodjelno - i kako konfigurirati Ubuntu da poslužuje web stranice kad primi zahtjev na tom (pretpostavljam 80) portu, i što je potrebno na routeru napraviti da se to omogući.

Kad probam sa Androidom pristupiti laptopu preko lokalne IP adrese, uopće ne loada ništa, kao ne može nać traženu stranicu i that's it...

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok, sad sam uspio primijetit da mogu doć do localhosta ako sam sa svojeg laptopa pristupim lokalnoj IP adresi svojeg laptopa. Dakle problem je, pretpostavljam, do nekih dozvola na routeru? Ali što točno da tražim?

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dijeljenje localhosta unutar LAN-a (preko rout
pedo bear kaže...

Ok, sad sam uspio primijetit da mogu doć do localhosta ako sam sa svojeg laptopa pristupim lokalnoj IP adresi svojeg laptopa. Dakle problem je, pretpostavljam, do nekih dozvola na routeru? Ali što točno da tražim?

Ako želiš izvana pristupiti svojim web stranicama, moraš forwardati port na kojem ti radi web server, tipično 80. No često je taj port blokiran na mnogim tcom routerima, tako da možeš forwardati na bilo koji drugi port, recimo, 81, 82... no onda ćeš morati pristupiti vanjskoj IP adresi svog routera.

http://tvoja.vanjska.ip.adresa:82

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan

O da, uspio sam. Malo i guglanja itd. Supač.

Hvala.

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice