ADSL Problem-konektovanje

poruka: 1
|
čitano: 4.433
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ADSL Problem-konektovanje

Nadam se da sam pogodio podforum.

E ovako, imam Telekomov ADSL internet (Srbija), router Huawei HG 520s, i vremenom su mi se počeli javljati problemi. Tako da ću početi ispočetka.

Prvi problem: Rešen pre godinu dana, a počelo je tako što se router gasio sam od sebe u neodređenom vremenu, znači nekad u sat vremena po 5 puta, nekad nedeljno jednom i tako. To je telekom rešio tako što su došli i promenili softver na routeru (updateovali).

Drugi problem: Počeo da se javlja pre nekih mesec dana. Ping u igrama nepodnošljiv, npr. u League of Legendsu svaka 3-4 minuta se popne na 300-400 i bude tako nekih 2 minuta, pa se vrati na staro. To je trajalo nekih nedelju dana.

Treći problem: Počelo odmah nakon pinga, brzina sa 5mb opala na 4mb. Tako je bilo jedno 2-3 nedelje, međutim nije mi mnogo smetalo. Ali pre 3 dana, brzina neta opada na 2mb, i počinje da me iritira i ne znam kako da popravim. Restartovao router mnogo puta, opet ništa. Preključe prepodne odem na SpeedTest.net da proverim brzinu, vidim da je opala na 0.60mb.

Četvrti problem: Net potpuno umro, lampica Power, LAN 1, ADSL i Internet rade, sa tim što Internet lampica radi nekih 10 sekundi, pa se ugasi na 5 sekundi, pa opet redovno radi i stalno tako, mada ja bez obzira na to nemam konekciju (u taskbaru mi stoji onaj monitor sa trouglom). Proverim WEB Configurator, System uptime ide, System DSL time ide.

Peti problem: Sinoć mi se ugasi Internet lampica skroz i ADSL lampica počinje da treperi. Odem na WEB Configurator, pogledam, System uptime ide, System DSL time 00:00, znači ne radi.

Zvao sam Telekom mnogo puta, i večito mi govore kako proveravaju u centrali i da imam strpljenja, međutim kada sam imao strpljenja za onaj prvi problem, čekao sam ih 20 dana da dođu i updateuju softver.

Sve žice sam proverio, sve raskopčavao i probao ponovo da sklopim, ne ide, probao žicu ADSL-a direktno u utičnicu, ne ide.

Probao sam i preko laptopa da povežem, sa LAN kablom, misleći da je do računara nešto, ali nije pomoglo.

Wifi je uključen, ali je zaključan, šifru imam samo ja i wifi koristim samo sa laptopom kad nisam na računaru. Tako da to ne bi trebalo praviti problem sa pingom i brzinom.

A sve ove testove brzine sam radio povremeno na SpeedTest.net.

Da li neko zna šta bih još mogao da uradim da se sredi ovo ? A da ne moram da čekam gospodu iz Telekoma koji svaki problem odugovlače što je više moguće.

LoL EU West - Aginho
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice