3g router i fiskalna kasa

poruka: 8
|
čitano: 10.119
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav

Naletio sam na jedan zanimljiv problem.

Situacija:

Vlasnik objekta gdje nema ADSL pristup internetu želi internet radi fiskalne kase a i za goste objekta. U tu svrhu vlasnik je kupio VIP usb stick za mobilni internet.

Problem pristupa internetu sam rješio tako da sam uzeo 3g router (airlive) u njega spojio vip stick i sve konfigurirao. Stvar radi odlično stick kvalitetno hvata 3g signal a gosti se wirelessom kače na 3g router mobitelima i tabletima i stvar radi solidno.

Gdje je problem. Kada gaza pokuša fiskalizirati račune sa kase (fiskal1), fiskalizacija ne prolazi iako tablet uredno ima izlaz na net preko 3g routera.

Zanimljivo je kada konfiguriram mobitel kao hotspot (ap) i na njega spojim fiskal1 kasu fiskalizacija uredno prođe. Vratim se na 3g router i ponovo ne prolazi.

U čemu bi mogao biti problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: 3g router i fiskalna kasa

Greška je da koristite u tom vašem objektu 3G mobilnu mrežu i još dajete hotspot za goste.

Ako se spoje 2-3 ljudi na taj 3G router mislim da internet bude preopterečen. 

Najkvalitetnije bi bilo da ste uzeli flat ADSL , košta 150kn mjesečno . Gosti bi se mogli spajati na router , nebi došlo do preopterečenja. 

S tabletom se spojiš preko wifi na router i sve ide bez problema uz super brzi adsl internet. I s kasom , PC kasom se spojiš na router preko wifi ili LAN kabela.

franc
16 godina

franc_32. Nisi dobro pročitao moj post. Vlasnik NEMA mogućnost uvođenja ADSL linije.

Nadalje. Opisana situacija se događa kad nije nitko spojen osim fiskalne kase (dakle nema opterećenja).

15 godina
neaktivan

Koji je router i da li ima uključen/ugrađen firewall?

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

Ovo je uređaj

http://www.airlive.com/product/Air3GII

Po defaultu u sebi ima firewall a u sučelju nema opcije za isključivanje. Ima jedino port forward funkciju. U tehničkoj specifikaciji fiskalizacije stoji da treba biti pušten port 8449 prema serveru porezne, no ne navodi se da li treba što od portova biti otvoreno na ulazu u korisnički router.

15 godina
neaktivan

Meni se nešto slično događa. 3xPOS aplikacija javlja grešku veze kad je mobitel spojen preko 3G mreže, dok je preko WiFi-ja sve u redu...

Pogledajte slike. Bit je u tome da bi meni ovo trebalo funkcionirati kao prijenosna "kasa", a ne da ovisi o WiFi pristupu...

3G 3G
WiFi WiFi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo reći ću kako sam ovo riješio. Možda i drugima pomogne. VIP mobilni internet za pristup koristi Proxy: 212.91.99.91

Samo sam u postavkama pristupne točke (gprs0.vipnet.hr) izbrisao taj proxy i - odjednom je veza u redu.

Taj proxy mi je od samog početka bio sumnjiv, ali nisam htio ništa dirati jer su to bile standardne postavke. Ali taj proxy je očito ometao nesmetano povezivanje sa PU.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@franc

Zavisi kolika ti je brzina 3G-a a osim toga ako sa 3G ideš van na W-lan postaviš pass pa se neće moći svatko spajati. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 20:50 (Oldy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice