Zvučnici i Woofer - nakon pojačavanja neugodan, ne

poruka: 13
|
čitano: 5.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Zvučnici i Woofer - nakon pojač. neugodan zvuk

Ovako, ovaj problem mi se javio danas a do danas je bilo sve u redu. Naime inače koristim headset, ali danas sam prikopčao zvučnike i woofer kao što svaka 2-3 dana radim. I sad pustim pjesmu ili film da ide, i sve normalno, ali radi samo lijevi zvučnik a desni i woofer ne rade, poslije toga ja malo jače pojačam i odjednom se javlja jako neugodan i glasan zvuk, nešto kao zadarske morske orgulje ili vuvuzele. Odvratan zvuk. Može pomoć?

edit- btw pokušao sam priključiti woofer i zvučnike na iPhone i tada pustiti pjesmu ali tada je sve normalno i sve ok radi čak i kada na maksimum pojačam sve glatko radi, znači problem je negdje na mom kompu. Ideje? tenks

Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 20:27 (Kora).

0 1 hvala 0
18 godina

Ako su Creative, koji imaju na kablu onaj kotač za pojačavanje, probaj obrnuti bananice koje idu u komp i u sub. Ako ih obrnem, zvučnici sviraju tiho na najslabijem pojačanju, ako ga malo čačnem, odmah se pojačaju na max :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Zvučnici i Woofer - nakon pojačavanja neugodan
Father_Dougal kaže...

Ako su Creative, koji imaju na kablu onaj kotač za pojačavanje, probaj obrnuti bananice koje idu u komp i u sub. Ako ih obrnem, zvučnici sviraju tiho na najslabijem pojačanju, ako ga malo čačnem, odmah se pojačaju na max :)

Nisu, Labtec su

Dinamo živi vječno
15 godina
neaktivan
RE: Zvučnici i Woofer - nakon pojač. neugodan zvuk

to piskanje ti možda prouroči mikrpfon..pogledaj jel ti uključen..pogledaj malo žice i kontakte..

16 godina

Meni ovo zvuči kao da nisi do kraja uštekao 3.5mm stereo kabel (ako time spajaš u komp) u zvučnu karticu. Provjeri je li ušao do kraja.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
15 godina
protjeran
ilija2010lukic kaže...

to piskanje ti možda prouroči mikrpfon..pogledaj jel ti uključen..pogledaj malo žice i kontakte..

Bio si u pravu, mikrofon je u pitanju, kad sam ga ištekao normalan zvuk i sve, ali ostaje problem tog pištanja ipak. Pošto mikrofon nije integriran u slušalice (imam ga na slušalicama mikrofon al je crko pa sam stavio zaasebni) izgleda da se mikrofon i zvučnici/woofer sukobljavaju ak su istovremeno ukopčani, iako mi nije jasno zašto, jer je dosada sve normalno radilo, a ništa nisam prčkao

Dinamo živi vječno
16 godina
neaktivan

mikrofonija...mikrofon hvata ono sta zvucnici reproduciraju a oni reproduciraju ono sto mikrofon hvata

negdje u controlk panel mixeru smanji playback mic a mozes pustit pojacano rec....znaci da mikrofon snima ali da ne pusta van na zvucnike jer ce to opet otic u mic i tako u krug

....ili udalji mic od zvucnika

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

mikrofonija...mikrofon hvata ono sta zvucnici reproduciraju a oni reproduciraju ono sto mikrofon hvata

... i tako u nedogled sto uzrokuje nesnosan visoki zvuk... Nevinašce

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
neaktivan

kad visokotonci rade mikrofoniju....a kad subwoofer od par kilovata uhvati...to je fizicki nepodnosljivo

kod visokotonaca je stara fora da se isti pokriju nekom krpicom, pa to malo prigusi mikrofoniju...al to je stvarno stara fora, sad se za to vec koriste feedback destroyeri...recimo ovaj http://www.behringer.com/EN/Products/DSP1124P.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Toni2000 kaže...

kad visokotonci rade mikrofoniju....a kad subwoofer od par kilovata uhvati...to je fizicki nepodnosljivo

kod visokotonaca je stara fora da se isti pokriju nekom krpicom, pa to malo prigusi mikrofoniju...al to je stvarno stara fora, sad se za to vec koriste feedback destroyeri...recimo ovaj http://www.behringer.com/EN/Products/DSP1124P.aspx

Ali ipak to još uvijek ne otkriva zašto odjednom baš danas počeo, a svih ovih mjeseci nisam imao ni najmanji problem, a nisam ništa ni prčkao.

Dinamo živi vječno
16 godina
neaktivan

Staro pravilo,što ne koristiš,lupaj u zvučnim control panelima na mute. Od line-ina,mikrofona,do digital outa..sve mute.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

na nekim konfiguracijama se zna dogoditi da mic i subw djele isti jacket

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ok evo još jedan imam problemčić sličan ovome ali odavno, al sam se sad sjetio pitati ovdje na forumu. Woofer od kućnog kina mi također pravi istovjetnu buku kao ovaj od kompa u probleemu navedenom gore. Znači kad ga uključim od woofera odmah čujem  JAKO GLASNO -  BZZZZZZZZZZ  i tako dok ga ne isključim. S obzirom da ovdje nije mikrofon u pitanju, nešta je drugo. Ima tko kakvu ideju?

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice