Zujanje/skripanje kod scrollanja /clickanja

poruka: 16
|
čitano: 2.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

dakle,tek sto sam upalio novu konfiguraciju ,i sve stima osim sta cujem zujanje/grindanje/skripanje iz zvucnika dok zascrollam/clickam..dovoljno je glasno da smeta i frustrira sto ne nalazim neko jednostavno rjesenje

molim pomoc

fala :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Zujanje/skripanje kod scrollanja /clickanja

a nekad i dok stoji :/

14 godina
neaktivan

Zvucnici koriste USB napajanje? ako da isprobaj drugim zvucnicima koji se napajaju iz naponske mreze.

Ako se problem nastavi rjesenje je dodatna PCI-zvucna (moze i polovna) ili reklamacija!

Edit: ako koristis FP sucelje pokusaj zvucnike ujljuciti u rear panel, losi vodici do FP sucelja mogu biti uzrok, rjesenje zamjena istih ili reklamacija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 16:51 (Hardwhelper!!!).
11 godina
neaktivan

zvucnici imaju svoje zasebno napajanje i ukopcani su u rear.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

makni maxtv ili dvd sa pojacala ,ili ostavi samo pc spojen u pojacalo
edit: koji su zvucnici?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 2:18 (dabar_solta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

.....a da miš nije slučajno bežični ?

11 godina
neaktivan

radi se o aktivnim monitorima alesis 520 m1active koji su na staroj konfiguraciji radili najnormalnije,miš je zični i u sobi nemam nikakav dvd telku ili slicno,probao sam i sa usb zvucnom i nista se ne mjenja

0 0 hvala 0
16 godina

Meni se to događalo, a krivica je bila na grafičkoj kartici. Zašto i zbog čega, neznam, al u koji god sam komp upiknuo tu grafičku javljao se isti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
sklep kaže...

radi se o aktivnim monitorima alesis 520 m1active koji su na staroj konfiguraciji radili najnormalnije,miš je zični i u sobi nemam nikakav dvd telku ili slicno,probao sam i sa usb zvucnom i nista se ne mjenja

Da stvari budu posve jasne - kad fizički odspojiš sve ostale kabele iz zvučnika (ali doista odspojiš) i ostaviš samo USB (dakle, zvuk digitalno šalješ zvučnicima putem USB kabela) i strujni kabel - i tada se čuje zujanje kod skrolanja/klikanja? Interferencije nisu neviđene kod prijenosa analognog signala, ali kod digitalnog nisu baš tako česte.

11 godina
neaktivan

jedino su i ukopcani napajanje (svaki zvucnik posebno) i činčevi u usb zvucnu ili rear zeleni,svejedno.. ako odkopcam sve necujem nista heh

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

i zuji nonstop,samo se kdo scrolanja i slicno pojacava 

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
sklep kaže...

jedino su i ukopcani napajanje (svaki zvucnik posebno) i činčevi u usb zvucnu ili rear zeleni,svejedno.. ako odkopcam sve necujem nista heh

Aha, to je znači ona starija verzija tih zvučnika bez USB konektora.

Kažeš USB zvučna kartica - neka dobar DAC ili nešto za par kuna?

Spoji zvučnike na USB zvučnu karticu, probaj s nekim drugim (debljim) audio kabelom, pazi da ti audio kabeli ne idu blizu drugih kabela, pogotovo naponskih. Znači na jednoj strani kompjuter, USB zvučna udaljena što je moguće više, i na drugoj strani prostorije zvučnici. Pa vidi onda događa li se to isto.

11 godina
neaktivan

ma za sicu neka zvucna eksterna ,cisto sam htio probat.. mozda bi xlr to mogao rjesit ? 

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
sklep kaže...

ma za sicu neka zvucna eksterna ,cisto sam htio probat.. mozda bi xlr to mogao rjesit ? 

Onda vjerojatno nije ni propisno zaštićena od EM zračenja.

Odnekud ti ta interferencija skrolanja/klikanja ulazi u audio kabele. Ako nije stvar u izolaciji audiokabela (zbog čega i velim da probaš druge, po mogućnosti kvalitetnije kabele; balansirani XLR kabeli bi riješili taj problem, ali to ujedno znači i da moraš imati DAC/USB zvučnu karticu s balansiranim XLR izlazima), onda ti u ovom slučaju dolazi preko USB-a, odnosno zvučne kartice. Ako nemaš osciloskop, onda ćeš malo teže utvrditi što točno se događa.

Ako imaš od koga posuditi neku malo bolju USB zvučnu karticu, probaj s njom. To bi ti moglo riješiti posljedice, ali uzrok problema vjerojatno će ostati.

11 godina
protjeran

meni nije pomogla ni dobra zvucna, bia je loop priko hdmi sa graficke na tv pa priko tva na maxtv pa kad bi naslonia maxtv na pojacalo priko zvucne opet u komp , xlr bi to rjesia 100% jer imas negdi ground loop, pretpostavljam da su ti aktivni zvucnici sa switched napajanjem . probaj neku zvucnu sta ima eksterno napajanje pa si rjesia problem i bez xlr

edit: probaj okrenit kabel od struje do kompa obrnuto

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 20:45 (dabar_solta).
11 godina
neaktivan

izolirao uzemljenje

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice