Zamrzavanje racunala

poruka: 8
|
čitano: 1.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje racunala

Imam taj problem koji se dogada stalno znaci nekad radi 5 minuta pa se zamrzne nekad pola sata a nekad 2 sata... stvarno vise ne znam sto da radim hdd health kaze da je hard u redu ociscen kompjuter promijenjena pasta, novo napajanje, novi windovsi zanimljivo je kad igram neku zahtjevniju igricu onda se ne smrzava ali cim izadem iz igrice smrzne se

intel pentium 3.2 GHz

ram 512Mb

hdd 80gb WD

grafa nvidia geforce neka turbo cache ne znam sad tocno koja je ne mogu vidjet

POMOC!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje racunala

isti problem ja imam.. to ti je sve do cooler-a na procesoru.. kupi jaci hladnjak i to je to.. ja svoga jos cekam.. triba bi doc kroz par dana..

skini program coretemp i speedfan i saznat ces dal ti se grije procesor, al cisto sumljam da je isto drugo jer je i meni tako bilo.. tj. jos je tako, al nadam se da cu to rjesit s novim cooler-om..

15 godina
neaktivan
Zamrzavanje racunala

novi je cooler temperatura varira 48-52 sto je normalno za procesor

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maker kaže...

Imam taj problem koji se dogada stalno znaci nekad radi 5 minuta pa se zamrzne nekad pola sata a nekad 2 sata... stvarno vise ne znam sto da radim hdd health kaze da je hard u redu ociscen kompjuter promijenjena pasta, novo napajanje, novi windovsi zanimljivo je kad igram neku zahtjevniju igricu onda se ne smrzava ali cim izadem iz igrice smrzne se

intel pentium 3.2 GHz

ram 512Mb

hdd 80gb WD

grafa nvidia geforce neka turbo cache ne znam sad tocno koja je ne mogu vidjet

POMOC!!!!

Testiraj sa mem.testom da otkloniš sumnju, ako nije do rame tj memoriju, možda neka kartica u sukobu i valjalo treba sve provjeriti. Dali ti stol ljulja? I najmanji udarac osjeti u kompu, jer hard disk osjetljiv na udarcei kod vibriranje... Isto tako kad tipkaš tipkovnicu i isto mu smeta što se vibrira što je nezgodno za rad hard diska pa onda zna smrznut. Osmijeh

Nenad
16 godina
Zamrzavanje racunala

Iz kompa moras izvadit karticu,ako je uopce imas a zove se MD-1100-56K V92 PCI MODEM..... Tak je i kod mene bilo i kad sam je isvadio vise se nikad nije zamrzlo...  A TU SAM KARTICU UZEO I GOLIM RUKAMA JE POLOMIO,sta mi je samo zivaca pojela....Milsim da ce ti pomoc....!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Iz kompa moras izvadit karticu,ako je uopce imas a zove se MD-1100-56K V92 PCI MODEM..... Tak je i kod mene bilo i kad sam je isvadio vise se nikad nije zamrzlo...  A TU SAM KARTICU UZEO I GOLIM RUKAMA JE POLOMIO,sta mi je samo zivaca pojela....Milsim da ce ti pomoc....!

Da, nije lako naći što ih uzrokuje i treba dosta vremena da nađe koji je krivac. Kartica koji uzrokuje smrzavanja javlja kvar na kartici znači uskoro odu u vječna lovištaSmijeh.

Nenad
15 godina
neaktivan
Softwer kaže...

kako da otkrijem to di se nalazi i di je greska

ram test ne pokazuje nikakvu gresku pustio sam ga do 600 posto

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 11:52 (maker).
16 godina
neaktivan
maker kaže...

kako da otkrijem to di se nalazi i di je greska

ram test ne pokazuje nikakvu gresku pustio sam ga do 600 posto

Znači ram memorija uredu,ako imaš karticu koji nije u upotrebi recimo modem pa to izvadiš ako i nesmrzava na dulje vrijeme znači da si našao krivca svi problema u modemu. treba izvadit dio po dio, samo ostavi procesor, memoriju i hard disk. I kod CD/DVD isto može praviti probleme.  Ako je tvoj operativni sustav WIN XP tad pogledajte redom: Upravljačka ploča, Administrativni alati, Pregled događaja, najvažnije da pogledaš dali ima crveni križič kod Application i System i napiši pod Source i Event ID. Mi ćemo još pomoći.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice