Zamrzavanje računala

poruka: 62
|
čitano: 14.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

6jedini sustav koji ja znam da daje takav error je last xp. ovi ostali nebi trebali(mozda sam u krivu). za svaki slučaj skini najnoviji service pack za svoj os. jos je cudnije da mu metest zasteka, a 3dmark mu normalno odradi. po meni sve upucuje na memoriju. napajanje mu je ok, grafa isto tako vjerojatno, a posto je komp jos sa tvornickim hardwareom po meni je najlogičnije da memorija rikne.

znači ovako:

1)hardware je pod garancijom, nije ništa mjenjao

2)prije je sve radilo normalno-počelo zamrzavanje nasumično-dali si mijenjao operativni sistem ili drivere grafičke kartice i kako si to radio??

3)3dmark prolazi normalno

4)memtest se zamrzne-moze ukazivati na greske, moze biti kriva verzija, probaj skinut 2.11 i napravit test

5)jesi li radio video card stability test??ako nisi napravi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

a jel možda ima kakve veze s tim kaj su mi Windowsi prije prepoznavali samo 3,3 GB RAM-a, a nakon nekoliko update-ova mi prepoznaju 4 GB RAM-a!

pomaže kaj ta činjenica??

e, a ponekad kad mi zašteka tijekom igrice onak se čuje zvuk ko pokvarena ploča nabija i pojavi se plavi ekran, i dolje mi piše DUMPING PHYSICAL MEMORY i onda odbroji do 100 i slijedi automatski restart! Mršti se

skroz koristim Windows Vistu Ultimate (32-bit) a kad mi prikaže kakav bitni update onda ga downloadam, a drivere koristim isključivo one koje sam dobil na CD-u od grafičke! jel moguće da nisu dobri??

evo uradio sam šta sam stigao do sad:

FurMark Test izmjerio temp. sa RivaTunerom:

Core clock                       600 MHz

Memory clock                  796 MHz

Core temp.                     55 °C

Core temp./display         55 °C

Core temp./memory IO   50 °C

Core temp./shader core  21474835

GPU Usage                      varira od 26 do 29 %

VideoCard Stability Test (vrtio 25 min)

Your Video  System:                90

NVIDIA GeForce 8400 GS:       41

NVIDIA GeForce 7600 GT:       141

ATI Radeon HD 2600XT:          119

ATI Radeon HD 2400:              43

Intel ® 915 GM:                      13

@daemon: sad idem još skinuti tu verziju koju si napisal za memtest pa ću je isprobati još danas!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 22:03 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

sto se tice prikaza memorije, nema veze...

sto se tice udaranja to bi mogao biti hard disk... skini program HD tune pro i napravi error scan za hard disk

sto se tice drivera za grafu bilo bi dobro da napravis update tih drivera sa stranice proizvođača grafičke, isto tako napravi update matične ploče...

što se tiče temperatura one su ok u granicama normalnoga...

sada napravi taj memtest 2.11 i hard disk scan pa cemo vidjet...

e da napravi i sljedece... stisni start/desni klik na my computer/ manage/ event viewer/ system- pogledaj imas li tamo kakvih crvenih križiča(errora) pa napisi koji je event id...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 9:28 (daemon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

drivere sam skinuo a sad ćemo kroz nekoliko dana vidjeti dal bu dalje dobro!

kaj se tiče my computer/ manage/ event viewer/ system, errora mi je izbacilo jako puno!

npr.  Windows Servicing failed to complete the proccess of changing update 938371-75_neutral_LDR from package KB938371(Update) into Staging(Staging) state

Event ID: 4385

još su bili: Http Event 15016

Distributed COM 10005

Remote Access 20152

EventLog 6008

Service Control Manager Eventlog Provider 7011

cdrom 7

Servicing 4385 (tih Servicing je bilo daleko najviše)

HD Tune Pro: rezultat je 0,0 % Damaged Blocks, Health Status za sve kaže da je OK, onda je valjda i HDD u redu...

pitanje što se tiče memtesta: kak dugo odprilike treba memtestu da "odradi svoje"??

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 0:33 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

njemu treba otprilike 20-ak minuta da odvrti testove, ali ti ga slobodno pusti da odvrti 2-2.30h pa ako ti ne izbaci error znaci da su rami uredu i ostaje nam samo operativni sustav...

javi...

sto se tice event id-a ima ih dosta...

prvi mozes slobodno ignorirat, ali ovi ostali mogu bit svasta... iskreno neznam bas...

dali si mijenjao windowse u zadnje vrijeme... probaj vidjet dali imas koji service pack za njih...

mogo bi razmislit o tome da si stavis windows7...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 12:25 (daemon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

kaj se tiče Event ID-a, budem malo progooglao, možda nekaj nađem korisno! Osmijeh

kaj se Windowsa tiče, formatiram disc svakih cca 6 mjeseci (navika), skroz koristim Vistu Ultimate 32-bit... imam uključenu onu opciju "instaliraj samo važne update-ove", ništa drugo...

Windows 7 imam na DVD-u, pričaju mi ljudi da je dobar... kod sljedećeg formatiranja ubacit ću ga "za probu" pa ak mi se svidi (čitaj ak nebu problema koji me sad zahebavaju) definitivno ću si ga ostaviti! Smijeh

je, kod testiranja HDD-a sa HD Tune Pro nisam naveo neke brojke koje bi možda mogle nekaj značiti:

Min:  44,6  MB/sec

Max: 96,6  MB/sec

Average: 75,1  MB/sec

Access time: 12,5 ms

Burst rate:   124,5 MB/sec

CPU usage:  34,1 %

memtest rezultati stižu sutra! nadam se da bu dobro... Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ovi rezultati ko dhd tune pro su samo brzina kojom ima pristup sto je ok...

javi rezultate memtesta i ako oni budu ok, okrecemo se updatu drivera svih mogućih i flashanju biosa i ako to ne pomogne idemo na reinstalaciju windowsa...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

memtest86 v4.0 :  memory errors NOT DETECTED Osmijeh

znači RAM-i su OK, grafa je OK, temperature su OK, HDD je OK!

kaj se BIOS-a tiče, to buš mi moral u detalje objasniti di u kojoj opciji kaj isključiti ili uključiti i ta sranja... Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 13:41 (daemon).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ok, fala na linkovima, budem ih skinul

zadnje se zamrznuo prije 4-5 dana, al nisam nikakve igrice igral od onda pa valjda zato... neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Dr. zero cool ima drugu teoriju, imao sam i ja sličnih problema sa starim kompom, bili su driveri loši.

BOG I HRVATI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

da ocito su driveri posto je hardware ok...

bacamo se na drivere...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje računala

mislim da bi sad moglo biti OK!  Smijeh

instalirao sam drivere od kojih si mi stavio linkove, al novi BIOS nisam instalirao...

dal treba i BIOS instalirati???

i još jedno pitanje:

kod sljedećeg formatiranja C diska: dali trebam instalirati SAMO te NOVE drivere koje sam danas instalirao ili trebam ove koje sam dobio na CD-u + NOVE???

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 21:25 (becks_23).
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

ne treba samo instalirat nove..

inace kada se instaliravaju novi driveri (pogotovo grafa) stari se moraju obavezno brisat kako nebi doslo do nekih nekompatibilnosti i loseg rada...

sto se tice biosa, ako ti radi normalno, nemoj nista, a ako se opet pocne zamrzavat napravit cemo update biosa.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

OK, fala!!!  Smijeh

drivere za grafu ću onda sve uninstall pa stavit samo ove nove...

a BIOS radi normalno, za sad...  Cool

sad ću ga testirat igricama nekoliko dana za redom pa da onda vidimo dal će se opet restartat ili smrzavat!!!

javim rezultate!  Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 16:15 (becks_23).
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

a u P.M.!!! Mršti se

opet isto sranje!

da probam sa Win 7???

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 23:48 (becks_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Imam slicnih problema sa

1 x ANTEC TWELVE HUNDRED, Midi tower, ATX 1 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x Gigabyte P55-UD3, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066
1 x Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156 1 x Napajanje CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU, 12cm vent., ATX 1 x XFX HD4890 1GB DDR5 HAWX XXX Dual DVI, HDTV , 900MHz
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A

Evo ovo mi je konfa iz ADMa

jednostavno igram karte na kompu i komp se zamrzne bluescreen i resetira... i tako svako toliko, nedao bog upalit mozillu sa vise od 3 taba odmah se smrzne.

Na sluzbenim stranicama maticne pise da ovu memoriju nisu testirali za tu maticnu, pa dali postoji mogucnost da je u tome problem? jer dobijem memory dump na bluescreenu

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

becks: ovako ja bi ti preporučio da si nabavis XP sa sp3 i da testiras na njima cisto da se vidi. ako to ne pali nosi komp u servis i reklamiraj...

hacker: procitaj prethodne postove i vidi sta je sve becks radio pa probaj i ti pa cemo vidjet dalje....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

e pa taj "Dumping Physsical Memory" se i meni znao pojavljivat, al ne tak često, cca. 1 mjesečno...

@ daemon:  na XP S.P.3 trebam testirati sa svim tim programčekima (3D Markom, Everestom, Memtestom)??

još jedna stvar: upalim komp i uđem odmah u igricu, nakon nekoliko minuta igranja komp se restarta!

upalim komp i tek nakon 4-5 sati rada uđem u igricu i nema nikakvih problema...

dal to upućuje na nekaj??? Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daemon kaže...

becks: ovako ja bi ti preporučio da si nabavis XP sa sp3 i da testiras na njima cisto da se vidi. ako to ne pali nosi komp u servis i reklamiraj...

hacker: procitaj prethodne postove i vidi sta je sve becks radio pa probaj i ti pa cemo vidjet dalje....

na kraju ce mu ispast da mu je sve ok sa kompom a vjerojatno zivi negdje gdje je pad napona dovoljan da se stalno komp rusi

procitao sam njegov dio... ali meni sve komponente rade na drugom pcu a ove u kompaktu ne rade, i moze bit jedino memorija ali me zanima drugo misljenje

16 godina
Hacker-ri kaže...

na kraju ce mu ispast da mu je sve ok sa kompom a vjerojatno zivi negdje gdje je pad napona dovoljan da se stalno komp rusi

procitao sam njegov dio... ali meni sve komponente rade na drugom pcu a ove u kompaktu ne rade, i moze bit jedino memorija ali me zanima drugo misljenje

Jesi li vidija kako ti je bios postavio latencije jer ako su drugačije nego tvorničke onda bi možda moglo bit to.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 14:12 (dery).
17 godina
neaktivan
dery kaže...
Hacker-ri kaže...
daemon kaže...

Jesi li vidija kako ti je bios postavio latencije jer ako su drugačije nego tvorničke onda bi možda moglo bit to.

probat

cu

nisam pored kompa trenutno ali cu probat

16 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

becks-da testiraj to sve na sp3 xp.

sto se tice tog random rusenja to ukazuje na tri stvari-memorija, napon, konflikt drivera... bilo sta moze bit... moemoriju si testirao i uredu je, drivere cemo probat rijesit sa promjenom os-a a napon cemo onda vidjet sta cemo...

hacker- ako zivi tamo gdje ima stalno pad napona, zasto mu s onda to nije stalno događalo, ovo je sigurno rijesiv problem i kladim se da nema veze sa gradskom mrežom...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Evo mene opet, ali možda napajanje, ako je mjenjao, možda ono kad komponente više ne rade u idle stanju rada, možda(zato je troše više kad su pod "pritiskom")napajanje ne može podnijeti to...

BOG I HRVATI |||| Four of the six voices in my head are telling me that I'm sane
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje računala

Čovječe isto sranje i meni, kupio sam novo napajanje i dodatni vent da puše u grafu; isprobao sve drivere i flashao bios... I dalje kad igram neku zahtjevniju igru onako "random" se zamrzne, čuješ zvuk u pozadini al ga moraš ručno restartat; mislio sam i ja probat s windowsima 7, samo ne znam 32 ili 64 bitnima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vipplah kaže...

Čovječe isto sranje i meni, kupio sam novo napajanje i dodatni vent da puše u grafu; isprobao sve drivere i flashao bios... I dalje kad igram neku zahtjevniju igru onako "random" se zamrzne, čuješ zvuk u pozadini al ga moraš ručno restartat; mislio sam i ja probat s windowsima 7, samo ne znam 32 ili 64 bitnima...

meni se automatski restarta...

imam Vistu Ultimate 32-bit

kaj ti vipplah imaš??

15 godina
neaktivan

Isto, možda da probamo sa sedmicom

15 godina
neaktivan

ja stavljam XP s.p. 3

15 godina
neaktivan

ajd pa napiši kak je prošlo

15 godina
neaktivan

gle, stari, meni se nit na Visti Ultimate ne zamrzne ili restarta baš svaki put kad igram nekaj, može proći i po tjedan-dva da je sve ok, i onda odjenput restart!

tak da, kaj se rezultata tiče, trebalo bu bar tjedan dana...

al bum i napravil odma na XP-u testove za grafu i RAM-e, pa ti onda javim!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice