Windows XP problem sa bootanjem

poruka: 31
|
čitano: 17.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
pls help

ovako imam komp star 1 god vrlo je dobar i ja sam zadovoljan.

igram uvijek iste igrice i sve je uredu

upalio sam komp i nisam moga micati miš...

ugasio sam ga i tu su nastali moji problemi..

pojavila mi se crna slika gdje pise start windows normaly,safe mode,safe mode s networkom,i jos nesto sa safe mode i star with last knowing configuration(dolje slika)

ok..

probao sam kliknuti sve i uvijek mi se isto pojavi..

prvo pise windows (TO JE UREDU) te se onda pojavi neka plava slika na kojoj pise(procitajte na slici)

PLS POMOZITE!!!

SLIKE:

[IMG]http://i45.tinypic.com/2dbj6kg.jpg[/IMG]

IMG]http://i48.tinypic.com/25p4mld.jpg[/IMG]

[IMG]http://i45.tinypic.com/or8h8p.jpg[/IMG]

tata
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pls pomozite

Problem ti je u tvrdom disku jer nemože bootat s njega. Ili ti je neki virus zeznuo windowse ili crkava tvrdi disk.

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 21:30 (P4k1).

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Pls pomozite

JEL MI MOZE PLS REC KAKO CU RJEIT OVAJ PROBLEM

tata
15 godina
neaktivan
Pls pomozite

Ako je virus preostaje ti samo reinstalacija windowsa, a ako je do harda onda ga možeš bacit jer moraš kupit novi

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

2 0 hvala 1
16 godina

Moguće da je došao nekakav virus i prouzrokovao probleme u sustavu, zato ti se to događa. Probaj ga upalit pa prije nego ti se pokaže učitavanje sustava, pritiskat tipku F5 i pokrenut ga u safe modu. Ako se ni tako ne želi pokrenut, preostaje ti reinstalacija sustava. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije F5 nego F8 i tu pusti disable automatic restart on system failure,

vjerovatno će ti se pojavit plavi ekran (bsod), slikaj ga pa nam ga postaj.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moguće je da ti je Windows oštećen, tada možeš probati reparaciju. Prije nego što se toga dotakneš probaj istestirati memoriju sa programom Memtest, može biti da ti je SATA ili ATA kabel kojim je HDD spojen sa matičnom oštećen pa njegovom zamenom vidi dali se javlja ista stvar. Ako ti je HDD RIP, probaj bootat neku Linux distribunciju preko Live CD-a i iskopiraj datoteke na vanjski disk ili memoriju, a isto uradi ako budeš reinstalirao (preporučeno) Windows.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows XP problem sa bootanjem

Jesi probao reinstalirati windowse  jer vjerovatno ti je nešto sa  windowsom , jer kada se windows susretne sa situacijom koja onemogućava sistemsku operaciju , dolazi do specifičnog pada sistema i tad ti se pojavljuje BSOD ,probaj reinstalirati windows pa javi rezultate Namigiva

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 15:05 (rider15).
15 godina
neaktivan

MA REINSTALIRO BIH JA AL NZNAN DI CU NABAVIT SVE ONE PROGRAME..JEL MOZE POMOC HIRESN CD ??AKO MOZE KAKO??

tata
16 godina
neaktivan

možda bi ti mogao pomoći hiresn. na koje programe misliš, koliko imaš diskova, particija?

15 godina
neaktivan
RE: Pls pomozite

Hmmm. Prije bih rekao da se radi o virusu možda crvu. Oni su ponekad opasna gamad koja sve što dohvati u računalu to i napda ,zapravo koliko ja znam iz iskustva o crvima njima je jedina bit žderati po windowsima, a to možemo nazvati  jednostavno

brisanjem datoteka kojih se crv dokučio pa tako sve dok vam ne rasturi cijeli operativni sistem.Da još nešto kažem o njegovom mišu .

Miš se je 99.99% posto ugasio se  zato jer je virus napao drivere od miša prve sve do trena kad poslje već nije ni mogao pristupiti

windowsu,zbog toga mislim da se radi o crvu.

PS Dalibor

14 godina
neaktivan

IMAM PROBLEM KAO I OVAJ MOMAK. MENI JE MALI LAPTOP ONAJ ACER ASPIRINE ONE. SVE MI RADI I ONO ODBROJAVANJE AL KADA PROĐE WELCOME  SAMO SE POJAVI KO GRESKA RUNDLL I EKRAN POCRNI I SAMO SE VIDI ONA  STRELICA. MORA DA SAM NESTO OBRISO U PROGRAM FILE JER SAM IMAO MALO MEMORIJE A NISAM ZNAO STA TOLIKO ZAUZIMA. PRIJATELJ MI KAZE DA JE CRKLA GRAFICKA AL NISAM SIGURAN   JER SAM OD VAS CUO PUNO RAZLOGA KAO CRV I OSTALO..

MOLIM VAS AKO NEKO IMA RIJESENJE NEK MI KAZE, A AKO NE ODNJECU GA U SERVIS.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

NEZNAM STA ZNACI BOOTANJE ALI TREBA MI TAJ LAPTOP. PROGRAMI SU NEVAZNI SAMO DA MI PRORADI.

HVALA

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. nemoj pisati velikim slovima

2. koje windowse imas?

3. imas li cd/dvd od windowsa

4. osim .rundll jel pise jos sta? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam frendu sad neki dan popravio laptop sa istim problemom. Ako ti nisu vazni podaci na hdd-u uzmi instalacijski cd od windows 7 i preko njega pokreni CMD i formatiraj particije( ovo ti preeporucujem jel vjerojatno imas virus). A ako su ti vazni podaci i ako ih oces sacuvat ,instaliraj win 7 i instaliraj ga.. ako nakon instalacije nemozes bootat win7  onda ti jedino preostaje ovo prvo.

Everybody Dancee Now !! Tnn TNNN tn tN TNN

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pojavi se greska 

explorer.EXE - Unable to locate component

this application has failed to start because normaliz. dll was not found. re-installing the applicationmay fix this problem

--------------------------------------

imam windows xp

nemam nikakvih cd-ova od laptopa  (u laptop ne mogu cd-ovi samo usb i memoriske)

i imam pitanje

kako bi mogao instalirati win7 i formatirati patricije kad mi uopste  poslje welcome pocrni ekran i vidi se samo strelica od misa koja se moze micat nije zaleđena 

jel moze nekako preko  f5, f8,  safe mode i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 11:42 (keny).

0 0 hvala 0
16 godina

-obrisao si potrebne fileove. Ubaci InstalCD i napravi reinstall.

-malo memorije je loš opis, ako ti je nedostajalo mjesta na disku (HDD) sad znaš da nemožeš bezveze brisati (bez posljedica). Druga greška, memorija se odnosi na RAM, ako stvarno nemaš dovoljno RAMa nikakvo brisanje s diska neće pomoći. Jedino (možda) brisanje prašine po stanu... (pa tako zaraditi dodatni RAM). {#}

edit: ako nemaš CD, (možda instalaciju s USBa?) .. zovi upomoć nekog tko ima.

-ipak, možeš pokušati podići u safe modu, prvih nekoliko sec. paljenja tipkaj po F8 tipki, dok se pojavi meni..

... možda neki restore ili povrat iz recycle bina nešto spasi (jako slabe šanse).

edit:

-ovisno o postavkama BIOSa tj. redosljedu bootanja (dali je HDD-CD ili CD-HDD...), ili preko boot menija (obično F12-F10... piše na dnu ekrana?).

Potreban je bootabilan medij (CD-DVD, USB ..), pravilan redosljed i tad se pojavi natpis, ''press any key..'' ako u 5 sec stisneš neku tipku pokrene se.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 11:47 (ihush).
14 godina
neaktivan

Na pocetku sam imao meomorije.

Zna se nekada pojaviti tako nesto pozadina je plave boje i pise press any key 

A naslov mu je  " cheking file system on c:

malo kasnije  posalt cu slike

kad se pali i ostalo

16 godina
keny kaže...

.. 

kad se pali i ostalo

-samo ga nemoj prekidati u radu.. ako imaš malo sreće, sveće biti OK.

.. -Nakon prvog normalnog paljenja, ugasi računalo pa ponovo upali, da ne izgubiš ispravan recovery.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ma nista odnjecu ja njega u servis kompjutera tamo je najsigurnije. Ako naprave javit cu.

0 0 hvala 0
16 godina

@ kenny: Što se tiče toga da nemaš CD/DVD uređaj na netbooku, pokušaj nešto od ovog dvoje: 

1. pitati među prijateljima, možda netko ima eksterni CD/DVD, pa pokušaj s instalacijskim CDom Wndowsa napraviti repair (a i mislim da si uz laptop dobio CD, ako s ničime drugime, onda s imageom instalacije Windowsa koja je došla uz njega, pa ako ti podaci nisu bitni, možeš i s njime vratiti Winse u stanje kakvo su bili kada si dobio netbook)

2. kod nekoga od frendova napravi stick s instalacijom Windowsa (progooglaj, tutoriala ima kao u priči ;) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi pokusao preko safe moda uci?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keny kaže...

pojavi se greska 

explorer.EXE - Unable to locate component

this application has failed to start because normaliz. dll was not found. re-installing the applicationmay fix this problem

imam windows xp

nemam nikakvih cd-ova od laptopa  (u laptop ne mogu cd-ovi samo usb i memoriske)

i imam pitanje

kako bi mogao instalirati win7 i formatirati patricije kad mi uopste  poslje welcome pocrni ekran i vidi se samo strelica od misa koja se moze micat nije zaleđena 

jel moze nekako preko  f5, f8,  safe mode i sl.

pa napravis u biosu da ti prvo boot-a cd i pokrenes instalaciju windows 7-ice i pokrenes u njoj cmd...

15 godina
neaktivan
TinJurk0 kaže...
keny kaže...

pa napravis u biosu da ti prvo boot-a cd i pokrenes instalaciju windows 7-ice i pokrenes u njoj cmd...

Nema mu laptop cd/dvd citac, samo usb.

15 godina
neaktivan

pa neka to napravi sa usb-om, samo mora staviti sedmicu na usb.. i nesmije imat na usb nista osim OS.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na pomoci svima, pozvao sam rodjaka i sve smo napravili. Hvala jos jednom i budite pozdravljeni.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keny kaže...

Hvala na pomoci svima, pozvao sam rodjaka i sve smo napravili. Hvala jos jednom i budite pozdravljeni.

Na koji nacin ste rijesili problem?

15 godina
neaktivan

Ja imam jedan problem meni rade windows ali ja sam skinio nekakav hack i pokrenio ga to je bio nekakav virus i pokrenulo mi se jako puno gluposti , i ja sam ga ugasio preko cmd ali mi je sve pocelo lagat pa sam ga ja restartirao ali svi i jedna fajl mi je bio u .mp3 formatu ja imam antivirus kupljeni i napravio sam vracanje fajlova i sve je bilo u redu i dan nakon toga  idem igrati igricu i sve je u redu restartiram komp i meni se crasha igrica  i tako stalno , ja pokusam instalirati windows ali nema mi onog pres any key... i ne ynam sta cu , pokusao sam preko my computer ali opet nista ne mogu samo mi reinstalira windows ne mogu formatirati disk pa sta da ja sada radim nista ne mogu , komp mi je star 2tj. ali je imo free dos pa sam ja stavio xp sp3 i sada ne ynam sta da radim

pls pomozite ako znate

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows XP problem sa bootanjem
bugi16 kaže...

Ja imam jedan problem meni rade windows ali ja sam skinio nekakav hack i pokrenio ga to je bio nekakav virus i pokrenulo mi se jako puno gluposti , i ja sam ga ugasio preko cmd ali mi je sve pocelo lagat pa sam ga ja restartirao ali svi i jedna fajl mi je bio u .mp3 formatu ja imam antivirus kupljeni i napravio sam vracanje fajlova i sve je bilo u redu i dan nakon toga  idem igrati igricu i sve je u redu restartiram komp i meni se crasha igrica  i tako stalno , ja pokusam instalirati windows ali nema mi onog pres any key... i ne ynam sta cu , pokusao sam preko my computer ali opet nista ne mogu samo mi reinstalira windows ne mogu formatirati disk pa sta da ja sada radim nista ne mogu , komp mi je star 2tj. ali je imo free dos pa sam ja stavio xp sp3 i sada ne ynam sta da radim

pls pomozite ako znate

U Biosu uđi pomoću tipke DEL i i potraži ta botanje da ti prvi bude CD A drugi HDd i kad završiš iz Biosa pritiskom tipke F10 i restartat će sad ubaci CD za instalaciju i pojavt će natpis "Press any to key" i na njega stišneš i instalacija će počet. Čim završiš kod instalacije, i U biosu vratiš natrag postavke a da prvi bud hdd a drugi cd. Na taj načim će windowsi odmah podiže.

EDIT: Ako neznaš kako to ide evo imaš sve na toj temi i prouči ga i vrlo češ naučit kako se instalira windowse. Nadam se da sam pomogao.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 23:17 (Nello).
15 godina
neaktivan

tnx to cu pousat ujutro ali ovo s tut oko instalacije je nemoguce jer njegov je bios stariji od mojeg ja imam sve drugacije nije tak lagano jer je ovo asusovo racunalo ...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice