Dobio sam neki komp, frendu nije trebao pa mi je dao svoj komp. Ali ima jedan problem zbog cega sam ga i dobio. Kad ga upalim mogu uci u biose ali ne mogu pokrenuti windowse, a pise mi MJIBF is compresed i ispod pise ctrl+alt+del za restart. Ne mogu ni bootat cd ni nista. Nisam bas neki ekspert ali znam neke osnovne stvari. Ako mi itko moze pomoc bit cu mu zahvalan. Hvala unaprijed
Da nije MBR (master boot record)?
bas pise MJIBF is compresed... maticna je GIGABYTE GA-G41M-ES2L
Probaj za početak bootat komp u safe modu (F8) i odabrat opciju Last known good configuration.
kad ulazim imam opcije F9=xpressrecovery DEL=bios F12=boot menu i END= qflash, nema safe mode
kad ulazim imam opcije F9=xpressrecovery DEL=bios F12=boot menu i END= qflash, nema safe mode
Odmah nakon što prođe post u biosu onda lupaj po F8.
probao sam lupat cijelo vrijeme cim sam komp upalio ali mi se nista nije pokazalo
probao sam lupat cijelo vrijeme cim sam komp upalio ali mi se nista nije pokazalo
Sad malo tražim po netu ali nigdje se ne spominje tvoj problem.
Nailazim samo na MBR.
nikad čuo za nešto takvo...
možeš slikat pa stavit sliku nekako?
trazio sam i ja ali nisam nasao, ali frend je vec imao jednom taj problem ali on bas nezna nista o kompu zato se nije htio s tim zafrkavat pa si je kupio drugi. Prvi put kad mu se to desilo rekao mi je kao da ga je neki njegov frend spojio prek svog kompa i vratio ga u nazad. Tak mi je on objasnio.
nikad čuo za nešto takvo...
možeš slikat pa stavit sliku nekako?
imam jedan monitor samo a nemam fotic tako da stalno moram prekapcati
bas nezna nista o kompu zato se nije htio s tim zafrkavat pa si je kupio drugi.
-_-
btw. imas kameru na mobitelu?
bas nezna nista o kompu zato se nije htio s tim zafrkavat pa si je kupio drugi.
-_-
btw. imas kameru na mobitelu?
imam al sam pogubio kabel za spojit na komp
Preko bluetootha. Koji mobitel imas?
EDIT: Zasto je promjenjen naziv topica? Sad je odjednom MBR.
Preko bluetootha. Koji mobitel imas?
EDIT: Zasto je promjenjen naziv topica? Sad je odjednom MBR.
to je moderator stavio, i kak mislis da prek bluetootha posaljem ak mi je ovaj komp na kojem jesam star 7 god
imas one tablice od usba, controlora itd. vec kad pocinje ulazit u win i pise Verifying DMI pool data....... i ispod MJIBF is compresed
Te tablice od USB-a i controllera...to je device manager zar ne? Kako dodjes do njega kad niti Windowse prema ovome nemozes podignuti jer zapneš kod verifikacije DMI poola?
Te tablice od USB-a i controllera...to je device manager zar ne?
nije, to je boot provjera...neznam kako se zove točno...uglavnom onaj dio na bootanju kad ispiše sve komponente
Te tablice od USB-a i controllera...to je device manager zar ne? Kako dodjes do njega kad niti Windowse prema ovome nemozes podignuti jer zapneš kod verifikacije DMI poola?
ispise mi te komponente i ispod toga Verifying DMI pool data....... i ispod MJIBF is compresed i nakon toga ctl+alt+del restart
imas one tablice od usba, controlora itd. vec kad pocinje ulazit u win i pise Verifying DMI pool data....... i ispod MJIBF is compresed
Za tvoj problem nitko nikad nije čuo (zato i želimo da pofotkaš ekran da svojim očima vidimo što i gdje piše), tako da ne možeš očekivati da će ti netko dati neku konkretnu pomoć.
Ako ti se ne pojavljuje izbornik od Windowsa kad pritisneš F8, znači da nije ni došlo do učitavanja Windowsa. E pa sad... Testiraj memoriju pomoću memtest86+ i bootaj u neku live distribuciju Linuxa (recimo Ubuntu) i provjeri kakvo ti je stanje na disku - imaš li još uvijek sve particije, imaš li još uvijek sve datoteke na njima. Tek kad to dvoje napraviš možemo nastaviti dalje.
ispise mi te komponente i ispod toga Verifying DMI pool data....... i ispod MJIBF is compresed i nakon toga ctl+alt+del restart
Hmmm...da nije frend koristio nekakav program za kompresiju podataka da ima više mjesta na disku? Jer mi je prijatelj prije godinu i po donijeo svoj laptop jer mu se windowsi nisu mogli upaliti tj. prije učitavanja mu je pisalo da mu je nešto(ne mogu se sjetiti točno naziva) compressed. Nakon detektivskog ispitivanja je na kraju rekao da mu je falilo mjesta na disku i da je instalirao nekakav program koji kao dinamički raspakirava potrebne podatke, a poslije opet sažme. Normalno da je program bio loš jer poslije reseta ništa nije moglo raspakirati boot da se normalno učita OS. Pokušalao sam popravak preko instalacijskih dvd-ova, ali ništa od toga jer se nije prepoznavala postojeća instalacija već se samo moglo formatirati disk i nova instalacija. Podaci su spašeni kopiranjem preko drugog računala i onda nova instalacija...
Ak ništ ne uspije, probaj iskopčati disk i ukopčati u drugi komp kao dodatni disk(ne boot) pa vidi ima li što na njemu vrijedno(sačuvaš to), formatiraš disk i nazad u svoj...
----
Za tvoj problem nitko nikad nije čuo (zato i želimo da pofotkaš ekran da svojim očima vidimo što i gdje piše), tako da ne možeš očekivati da će ti netko dati neku konkretnu pomoć.
Ako ti se ne pojavljuje izbornik od Windowsa kad pritisneš F8, znači da nije ni došlo do učitavanja Windowsa. E pa sad... Testiraj memoriju pomoću memtest86+ i bootaj u neku live distribuciju Linuxa (recimo Ubuntu) i provjeri kakvo ti je stanje na disku - imaš li još uvijek sve particije, imaš li još uvijek sve datoteke na njima. Tek kad to dvoje napraviš možemo nastaviti dalje.
a kak da testiram memoriju?? da skinem memtest i stavim na cd il usb???
hajde saslušaj ljude koji ti kažu da fotkaš ekran,sutra to snimi i zaljepi vamo...skačeš sad sa ovoga na nešto drugo..tko ti tako može pomoći?
Hmmm...da nije frend koristio nekakav program za kompresiju podataka da ima više mjesta na disku? Jer mi je prijatelj prije godinu i po donijeo svoj laptop jer mu se windowsi nisu mogli upaliti tj. prije učitavanja mu je pisalo da mu je nešto(ne mogu se sjetiti točno naziva) compressed. Nakon detektivskog ispitivanja je na kraju rekao da mu je falilo mjesta na disku i da je instalirao nekakav program koji kao dinamički raspakirava potrebne podatke, a poslije opet sažme. Normalno da je program bio loš jer poslije reseta ništa nije moglo raspakirati boot da se normalno učita OS. Pokušalao sam popravak preko instalacijskih dvd-ova, ali ništa od toga jer se nije prepoznavala postojeća instalacija već se samo moglo formatirati disk i nova instalacija. Podaci su spašeni kopiranjem preko drugog računala i onda nova instalacija...
ja ne mogu ni bootat cd ni nista bio bi sretan kad bi mogao formatirat i ponovno instalat windowse ali jednostavno nece nista osim uc u bios
hajde saslušaj ljude koji ti kažu da fotkaš ekran,sutra to snimi i zaljepi vamo...skačeš sad sa ovoga na nešto drugo..tko ti tako može pomoći?
ok nema beda sutra cu fotkat
i ne paniči...u najgorem slučaju,promjeniš hard i kraj problema..probaj još neku live distru Linuxa boot-ati,to bi ti trebalo biti moguće pod F9 gdje ti nudi boot opciju..
Ovo valjda ima veze s matičnom.

evo nasao sam kabel pa sam poslikao
Ako računalo ne možeš podići s bootabilnog medija (bilo da se radi o memtestu ili Ubuntu), a optički uređaj ti je ispravan i podesio si u BIOS-u (boot sequence/priority) da se računalo pokreće s CD-a/DVD-a, onda ti je najvjerojatnije matična ploča "otišla", a tu poruku ispisuje BIOS.
Za memtest86+ ili Ubuntu snimiš skineš .iso datoteku i iz nje snimiš CD (znači NE prekopiraš .iso datoteku na medij, nego odabereš Burn Image ili neku sličnu naredbu - ako u konačnici završiš s CD-om na kojem se nalazi jedino .iso datoteka, onda si pogriješio). Pogledaj ovo: http://cdburnerxp.se/help/Data/burn-iso
Možeš za svaki slučaj i iskopčati disk tek toliko da budeš 100% siguran da se sustav prvo pokušao podići s CD-a.
Ovo valjda ima veze s matičnom.
Windowsa nema, ne mogu se ni početi učitavati.
Ne tvrdim da je ovo rješenje problema već samo navodim svoje iskustvo i rješenje...
"The compressed drive is only visible if the device driver is loaded and the compressed drive is mounted. A boot disk, for example, might not contain the driver."
Compressing the boot drive
Note that the device driver had to be loaded to access the compressed drive. A compressed C drive required changes to the boot process as follows:
- BIOS loads sector 0 of the first physical hard drive (partition sector)
- Partition sector loads sector 0 of the bootable partition. In this case, it's the host drive.
- Host drive sector 0 loads (in the case of MS-DOS) IO.SYS and begins Config.Sys processing
- Compression device driver is loaded. Compressed drive becomes C; host drive usually became F.
- Processing continues from compressed drive.