Windows 7 Home Premium x64 zamrzavanje

poruka: 11
|
čitano: 3.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok.

Ne znam da li se tko susretao s ovim problemom. Naime OS je Windows 7 Home Premium x64 i događa mi se da u toku rada mi se jednostavno sve zamrzne. Ne mogu niti miš pomaknuti, na ništa računalo ne reagira. Jedino kaj mi preostaje je da napravim reset računala, a ako ostavim neko vrijeme tako zamrznuto onda mi se monitor isključi, te se ne pali nazad, a računalo radi.

Konfiguracija:

MBO: GA EP-35 DS3L

Memorija: Crosair 4x1 GB

Grafika: nVidia XFX GeForce 9600 GT 1GB

Procesor: Intel Core2Duo E7200 2.53 MHz 3MB L3

Hvala.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Windows 7 Home Premium x64 zamrzavanje

Meni se isto dogodilio kada je bila memorija neispravna. Izvadi sve module van, pa probaj stavljati jedan po jedan, pa ćeš vidjeti da li će se smrznuti kada je određeni modul unutra.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
16 godina
neaktivan

aha, znači memorija je u pitanju....

super, hvala.

16 godina
neaktivan

Evo danas istestirao memoriju - s obzirom da imam 4x1GB onda sam najprije izvadio jednu (zadnju) i ako bi se smrzao onda bih je vračao i odmah drugu izvadio i tako do prve. Nažalost i kad sam prvu izvadio onda mi se zamrzao.

Da nije možda matična ploča?

16 godina

Pa takav problem koji imaš često može biti posljedica pregrijavanja, najčešće procesora. Skini CoreTemp i javi temperature u idleu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Neo83 kaže...

Evo danas istestirao memoriju - s obzirom da imam 4x1GB onda sam najprije izvadio jednu (zadnju) i ako bi se smrzao onda bih je vračao i odmah drugu izvadio i tako do prve. Nažalost i kad sam prvu izvadio onda mi se zamrzao.

Da nije možda matična ploča?

Moguće da je i ploča.

16 godina
neaktivan

temperatura procesora ne ide preko 50 stupnjeva, a od grafike mi je 57-60 stupnjeva,

da nije možda grafička u kvaru, jer kad mi se to zamrzavanje dogodi dobijem neke plave i žute crtice u nekim dijelovima ekrana.....

18 godina
neaktivan

Probaj sa nekom drugom grafičkom, ako se opet dogodi onda je vjerovatno ploča.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

čini se da sam riješio, naime probao sam spustiti sve taktove grafičke kartice i od tad mi sve radi normalno, mada mi svejedno to smrdi da je ona pokvarena jer prije je sve normalno radio, pa dok ne kupim novu neka se vrti na nižim taktovima - ionako ne igram igrice.....

17 godina
neaktivan

Sredjivao sam nedavno jedan laptop koji je imao slicne probleme sa smrzavanjem na kraju se ispostavilo da ploca lagano umire

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može ti biti i memorija na grafičkoj kartici, ili čak slab kontakt pinova grafičke sa utorom na matičnoj, izvadi grafičku i očisti pinove na njoj tvđom gumicom, samo pazi na statički elektricitet, gdje ćeš je i kako gržati, koristi rukavice ili se uzemlji prethodno...

PS ako imaš mogućnosti posudi kakvu grafičku ,testiraj...može tu biti svašta u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 9:44 (Pubovo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice