Win 7 reinstall - usb boot + ssd problem?

poruka: 4
|
čitano: 1.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle ovako: Nakon kupljenog SSD-a i instalacije win7 skužim da mi je u biosu ostao IDE a ne AHCI uključen za sata 3 kontroler na koji mi je spojen taj SSD.

Rezultati testova nisu bili tak loši, al ak je već moglo bolje išao sam čaćkat po biosu, prebacim na AHCI i neće bootat, vratim na IDE, diže win, al to sad traje kao da nisu uopće na SSD-u, dakle cijelo stoljeće(makar su win relativno novi). 

E sad... svježe napravljen bootabilan usb sa win 7 stavljen u usb 2.0(i to je podešeno u biosu), u biosu postavim na AHCI i kad treba stisnut bilošta za boot sa USB-a baca mi err da ne može bootat drive i daje mi samo za opciju slavni ctrl+alt+del i baca me u loop dok god opet u biosu ne promjenim na IDE. 

Pretpostavljam da je jedina opcija za instalaciju ako se ovo ne riješi baš sa CD-a, koji trenutno nemam...

Ploča je Asrock 770 extreme ako se dobro sjećam i ako je to uopće bitno(zbog biosa možda).

Ima tko kakvu ideju da ovo ipak proradi sa stickom?{#}

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Win 7 reinstall - usb boot + ssd problem?
MENIT kaže...

Dakle ovako: Nakon kupljenog SSD-a i instalacije win7 skužim da mi je u biosu ostao IDE a ne AHCI uključen za sata 3 kontroler na koji mi je spojen taj SSD.

Rezultati testova nisu bili tak loši, al ak je već moglo bolje išao sam čaćkat po biosu, prebacim na AHCI i neće bootat, vratim na IDE, diže win, al to sad traje kao da nisu uopće na SSD-u, dakle cijelo stoljeće(makar su win relativno novi). 

E sad... svježe napravljen bootabilan usb sa win 7 stavljen u usb 2.0(i to je podešeno u biosu), u biosu postavim na AHCI i kad treba stisnut bilošta za boot sa USB-a baca mi err da ne može bootat drive i daje mi samo za opciju slavni ctrl+alt+del i baca me u loop dok god opet u biosu ne promjenim na IDE. 

Pretpostavljam da je jedina opcija za instalaciju ako se ovo ne riješi baš sa CD-a, koji trenutno nemam...

Ploča je Asrock 770 extreme ako se dobro sjećam i ako je to uopće bitno(zbog biosa možda).

Ima tko kakvu ideju da ovo ipak proradi sa stickom?{#}

To si elegantno mogao napraviti samo da si malo potražio rješene na googlu. Dakle, prvo si u registriju trebao izmijeniti jednu stavku za AHCI, a tek potom bootati i u BIOS-u izmijeniti stavku.

A ovaj tvoj problem kod reinstalla malo mi je nejasan. Da li te traži drivere za DVD/CD? Ako je tako onda je najjednostavniji način da kada se pojavi ova poruka vratiš se na početni ekran instalacije, izvadiš stick iz porta i utakneš ga u drugi port i nastaviš instalaciju. Meni je taj način prije par dana uspio.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
16 godina

Probao ovo sa izmjenama u registryju. Djelomično je upalilo, u softwareu od diska pokazuje da je na ASCI modu i u biosu je isto tako no vrijednosti su iste kod benchmarka. 

Što se tiće problema kod pokretanja instalacije sa usb sticka i tog šta ti nije jasno, tu mi nema nikakvog govora o cd/dvd driverima ili čemu već, samo mi daje err i da restartam komp prije nego uopće pokrenem instalaciju sa sticka. Probano na 4 različita porta, svaki put isto.

Posljednji pokušaj mi je sad bio da iz win nakon što mi piše da je na ASCI-ju probam reinstall iz windowsa al ni to neradi. Pokrenem instalaciju i kad treba odabrat disk na koji se instalira izbacuje da nema dovoljno mjesta a slobodno mi je >70gb diska...

Izgleda da ću se morat baš dokopat do neke instalacije sa CD-a i da će tek onda upalit...

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 23:32 (MENIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možda neka "loša" TPB kopija windowsa, bježi od toga.

Skini orginal i probaj s njime, možeš ga bacit ili na USB ili na DVD.

http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/page-2#post-124821

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 8:31 (Valentin17).

1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice