WD Blue 1TB EZEX serija - veliki problem

poruka: 15
|
čitano: 2.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poštovanje,već sam pisala ovdje.

Dakle, crknuo mi novi  hard disk WD Blue 1TB  u roku 2 tjedna, dobijem novi, i  taj radi 5 minuta i isto mi se događa  kao i sa onim prije.

Drugi hard disk  druge marke stavim,sve radi normalno.

Ja  se ne kužim previše,ali dali je moguće da cijela serija tih diskova ima grešku u proizvodnji, tj. zanima me jeli netko čuo za ista  iskustva?  Jer ja  više neznam što da radim, gubim vrijeme na  servise i ostalo.

Neznam koliko je moguće da moja matična  zapravo  ne podržava ovakav disk ili postoji nekakva nekompatibilnost između mog  kompa....koliko je to moguće?????....neznam što je...pomagajte,...hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 20:23 (Atomic-7).

0 0 hvala 0
18 godina
Re: WD Blue 1TB EZEX serija - veliki problem
Atomic-7 kaže...

Poštovanje,već sam pisala ovdje.

Dakle, crknuo mi novi  hard disk WD Blue 1TB  u roku 2 tjedna, dobijem novi, i  taj radi 5 minuta i isto mi se događa  kao i sa onim prije.

A što se točno događa?

16 godina
neaktivan

sve mi se zamrzne nakon nekog vremena, kompjuter se ugasi,restarta,javlja se check disk,eror no boot disk or  disk has  failed

0 0 hvala 0
18 godina
Atomic-7 kaže...

sve mi se zamrzne nakon nekog vremena, kompjuter se ugasi,restarta,javlja se check disk,eror no boot disk or  disk has  failed

Ugasi, restarta? Nekako sam skeptičan da je disk...

Ti diskovi inače rade OK i nema nekih većih serija s greškom.

16 godina
neaktivan

U 1. mjesecu sam kupio jednog i taj radi bez greške,

u 4. mj. sam kupio drugi i taj se nije dao uopće formatirat,dobio drugog i taj sada radi dobro,

mislim da kvaliteta baš nije bogznakaj,bacio sam ga na vagu i vidio samo 500 grama a caviar black 700grama,hehehe,

16 godina
neaktivan

A jel ima veze to sto je maticna sata 2,a disk sata 3?

Neznam,nakon svega mi se cini da  je matična onda problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 21:50 (Atomic-7).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema ti veze, utori su fizički isti od sata2 i sata3 tako da su kompaktibilni. A to svejedno nije SSD disk pa ti nije ni bitno da li će ti prijenos podataka biti 300mb/s ili 600mb/s. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 21:57 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

Drugi hard disk  druge marke stavim,sve radi normalno.

Mislim da ti je to dovoljno da ideš još jednom na reklamaciju,bilo bi dobro kad bi instalirala linux da se isključe još neki problemi ali ako se ne kužiš kao što kažeš onda reci kao što si gore

napisala da drugi hard radi normalno.

16 godina
neaktivan

Da ,radi,ali je on sata 2,kao i matična. 

Ali opet se kod podizanja windowsa pojavljuje no boot disk or disk has failed,dakle nekoliko puta se mora Palit gasit.

Ali kad se upali sve normalno funkcionira

11 godina
neaktivan

A da disk das nekom legi da ga testira,ako i njemu ne radi onda reklamiraj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma  izgleda  da ipak postoji neka nekompatibilnost između  tog diska i moje matične, očito ta loša matična nemože podržati taj sata 3 disk.

Jer  kod drugih  normalno radi taj disk....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.Znam da malo kasnim sa ovim odgovorom ali moram ovo reći :).Imam isti HDD u svom racunaru i mogu samo reći da je odličan i veoma brz.Takodje moja matična podrzava samo SATA II i sve je ok to nebi smjelo pravit problem.Vidi kakvi su ti izlazni naponi na napojnoj jer stvarno neznam sta bi vise moglo bit mada i za ovo ce neko rec da je glupost ali napojna zna biti uzročnik dosta kvarova u racunaru.A nevjerujem da si dva puta naletio na los primjerak HDD-a.I po ovim vrucinama pazi da imas dobro hladjenje svih komponenti.Npr. moj svaki hdd hladi po jedan 80x80 mm vent a vecinom na temperaturu hdd-a niko neobraca paznju.sretno

16 godina
neaktivan

Ma  nemam problema jer je  disk već odavno  prodan....očito je problem bio u mom kompu jer  osoba koja ga je kupila nije se javila poslije nikad,što znači da je sve ok

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zanimljivo rješenje na kraju..

Disk je prodan, iako nismo bili sigurni u ispravnost..Možda radi, a možda i ne radi..Ako prođe, prođe, jel'..

Pa ti kupuj preko oglasa..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne,ne, nebi ni slučajno nekome uvalila, radije bi da mi propadne  tih  500 kn  i  da crknem od gladi nego nekome dati nešto neispravno.Provjeren je na drugom kompu prije prodaje i sve je bilo ok,  samo je na mom kompu bilo tih problema radi matične ploče. Garancija i račun je predan kupcu,tako nije nikakav problem ,sve je na čisto. Problem je što sam ja bezveze kupila disk i napajanje ,problem se nije riješio tada kupnjom tih dijelova  jer je na kraju matična bila problem. Tako da mi je bilo skroz  bezveze imati  duple  dijelove,a  novci bačeni  u vjetar. Dala sam jeftinije nego u dućanu,imaju  račun i garanciju,sve je čisto,sve radi,nitko nije prevaren  i to je to.

Poštenje imam, uvijek kod prodaje bilo čega opišem skroz sve i svaki manji nedostatak(ako postoji). Nitko nikad nije imao nijednu reklamaciju u vezi onog što sam prodavala. Ima svakakvih kupaca i prodavača,znam kojima je samo cilj da uvale. Gledaj mogu ja reći za nešto da odgovara  vam to na komp ili mob 100  posto samo da prodam,ali ja tako ne radim,ako  znam da ne paše na to što trebaju,odmah kažem to vam neće  odgovarati.A ne kao drugi ,sve 5 samo da uvale .

Dok sam prodavala printer, u oglasu sam napisala  da neznam jel radi  i jel će funkcionirati  jer nije bio u upotrebi par godina,ali je dotada bio malo korišten i ispravan, par ljudi mi se tada javilo  na oglas  ,tražila sam samo 50 kn. Čak me jedan tip napao kako ja to mogu prodavati,da sam morala  čistiti glave ,ovo ono, a same tinte  koštaju  300 kn za taj printer,zato sam i odustala od njega jer mi je bilo preskupo  .   Ja sam njemu rekla da mogu  ja njemu reći da je sve super i sve  radi samo da uvalim(jer su tako neki drugi prodavači napisali za takav isti printer,a tražili su par puta više nego što je bila moja cijena),ali  ne,ja tako ne radim,ja sam iskreno napisala kakva je situacija. Na kraju sam ubrzo prodala nekome čovjeku  koji mi se poslije  zahvalio i javio,bio je presretan,printer je normalno radio  i printao.

Ili recimo neki očigledno varaju   prodaju  analogni satelitski  prijemnik pod digitalni, što na to reći? netko  tko se ne razumije će kupit,uštekat u antenu i  ništa neće moći gledati

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 23:41 (Atomic-7).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice