Znaci obrisao sam u recycle bin neke podatke slucajno, i sad zelim vratiti te podatke natrag. Molim bih pomoc koji program koristiti i koji stvarno to vraca. Probao sam Recover my files profesional version, ali ja to jednostavno ne mogu vratiti, tj. nesto ima, a opet puno toga nema i izgubljen sam totalno. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znaci obrisao sam u recycle bin neke podatke slucajno, i sad zelim vratiti te podatke natrag. Molim bih pomoc koji program koristiti i koji stvarno to vraca. Probao sam Recover my files profesional version, ali ja to jednostavno ne mogu vratiti, tj. nesto ima, a opet puno toga nema i izgubljen sam totalno. Hvala
Preskeniraj disk ili C particiju, preko MInitool Power Data Recovery programa i to kroz njegov modul "Damaged Partition Recovery".Na dolnjem linku imaš sve ostale upute, pa skini točnu verziju programa i drže se uputa pa skeniraj disk i pažljivo pretraži rezultate skeniranja pa javi kak je to prošlo.
Cim manje radi s tim diskom ako zelis vratiti vecinu podataka. Jer cim vise koristis disk (pisanje/brisanje po disku) povecavas sanse da nepovratno izgubis podatke. Kad izbrises podatke, oni se ne izbrisu i fizicki, vec podaci ostanu, izbrisu se samo pokazivaci na njih. Na taj nacin to funkcionira, mozes si zamisliti nekakvu veliku tablicu u kojoj pise "taj i taj podatak je na tom i tom mjestu na disku" i OS cita tu tablicu kad nesto hoces otvoriti - kad ti izbrises podatak, on ostane na disku, samo se iz te tablice izbrise pokazivac i onda kad stavljas nove podatke, OS ih stavi preko starih, djelomicno ili u potpunosti (jer u principu oni vise ne postoje zato sto ih nema u "tablici"). Zato kad se takva stvar dogodi, pod hitno ugasiti kompjuter i bootati neki OS s USB-a ili drugog diska i po mogucnosti ne dozvoliti da mounta kritican disk. Napraviti cijelu kopiju diska (raw kopiju od bajta do bajta, a ne copy/paste - postoje alati koji to rade) i onda dalje operirati.