Sada se bojim upaliti komp da ne bi nesto zahebao. Sta mislite da nije nesto crklo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sada se bojim upaliti komp da ne bi nesto zahebao. Sta mislite da nije nesto crklo?
Sve rastavi i temeljito posuši fenom. Onda tek probaj upaliti
Nemoj paliti komp do sutra ujutro za svaki slučaj a prije toga ga temeljito prebriši sa nekom krpom koja upija vodu ukoliko vode još ima. Postoji bojazan da je voda ušla među konektore i spojeve na matičnoj, grafičkoj i sl. a gdje nemožeš sa krpom odstraniti vlagu do kraja. Otvori obadvije stranice kučišta, izvadi komponente tipa grafička, memorija ovisno o tome gdje je voda ušla. Prebriši sve utore, pogledaj da li ima još negdje vode, iskopčaj sve priključke vezano za napajanje i ostavi tako da sutra neka se suši. Ako ti se računalo ugasilo prije nego što si ga ti iskopčao, vjerovatno ti je nešto odapelo tipa matična ili napajanje, isto ovisno o tome gdje je procurila voda a može biti i veći broj otišlih komponenata u kućištu. Nadaj se najboljem i za danas zaboravi računalo. Pokušaj ga svejedno ponovno upaliti kada budeš 100% da su ti sve komponente osušene i bez vlage.
Sve sam osusio, stavio u komp, spojio, upalio.
Nista se nije upalilo samo je graficka brujala ko luda, na kucistu je samo ono crveno svijetlo svijetlilo.
EDIT::::::Sada sve radi ali se ne prikazuje slika i grafa dalje bruji
Sada se poceo sam gasiti od sebe, nakon 3-4 sata jednostavno se ugasi, ako ga probam odmah upaliti on se ugasi kod startup-a, onda ga ostavim sat vremena pa radi isto 3-4 sata.
Evo, sada komp totalno steka, kada npr. imam otvoren photoshop i operu i ako otvorim jos jedan program on jednostavno se ugasi.
Kada igram igru neku i ako malo ubrzam nesto odmah se ugasi.
Sada nemam pojma sta cu, mozda je napajanje? a mozda je i graficka? jer su one jedine bile u doticaju sa vodom.
Ako imaš neku grafu sa strane i napajanje, probaj zamijenit, ako nemaš pitaj nekog frenda...
Anyway... Kak si prolijal vodu?
Ako imaš neku grafu sa strane i napajanje, probaj zamijenit, ako nemaš pitaj nekog frenda...
Anyway... Kak si prolijal vodu?
Ne mogu od nikog posuditi grafu ni napajanje
Vodu sam prolio tako da sam mahnuo rukom i casa je pala na komp... -.-
Komp mi je totalno usporen, duze ucitava slike, igre, svi programi stekaju.
Da ti nije koja pločica rama otišla, vidi koliko ti prikazuje. Ako se ne popravi nekako probaj staviti friške windowse jer je možda čak došlo do greške u softverskom dijelu zbog naglog gašenja.
Da ti nije koja pločica rama otišla, vidi koliko ti prikazuje. Ako se ne popravi nekako probaj staviti friške windowse jer je možda čak došlo do greške u softverskom dijelu zbog naglog gašenja.
I ja cijelo vrijeme mislim da nije do windowsa, da nije mozda neki virus, probati cu staviti drugi ram pa cu vidjeti
Sada se uoce ne zeli upaliti, tj. zeli ali mi na ekranu pise digital power saving mode i nakon 30sek se ugasi.
Izvadio sam onu malu baterijicu, neznam kako se zov i stavio je opet natrag i promijenio ram ali i dalje ne radi.
EDIT: ovo je za ubiti, sada sam stavio stari ram i uspijeo upaliti ali mi sada pise "BOOTMGR is Missing"
Big mess, probaj uć u BIOS, stavi si da ti prvo čita cd drive, ako možeš stavit nove windowse. Ako ne možeš vjerovatno je u pitanju neka komponenta. Pošto je voda bila unutar računala koje je radilo.. I ako ne možeš odredit koja je, odnesi na popravak, nek se oni muče s tim. Vidim da imaš relativno nove komponente pa pretpostavljam da imaš i garanciju. Samo im nemoj reć da si prolio vodu nego im reci da ti je samo počeo crkavat.
Sada sam ubacio CD od viste pa da popravi, barem tako pise za taj problem (bootmgr is missing), ako ne radi onda cu instalirati sedmicu pa cu vidjeti.
Hvala svima na odgovorima
Ipak sam inastalirao sedmicu i radi sat vremena bez problema i opet isto sra*e.....
Kako da ga posaljem naservis kadasam vecinu komponenta kupio u razlicitim trgovinama?
Napisati ću ti nešto što bi ti bilo korisnije da ti je netko prije napisao. Ugasi komp, izvadi baterijicu i ostavi ga neko vrijeme. Moguće da ti je ostalo još vode između slojeva ploče i da svaki pokušaj paljenja izaziva dodatnu štetu.
to sam vec napravio, onda mi je netko preporucio da pogledam temperaturu procesora, pa sam isao vidjeti i temperatura je bila jako velika (60-70C) pa sam probao sa nekim programom ga opteretiti pa se ugasio za 1.23min, ocito nije mogao izdrzati.
Odmah su posumljali u ventilator pa sam si kupio novi, za 3 dana stize pa cu vidjeti.