Usporeno računalo prilikom spajanja nečega na USB

poruka: 4
|
čitano: 1.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Usporeno računalo pri spajanju uređaja na USB2.0
pitanje

Znači ovako stvari stoje...

Na staro računalo sam, nakon što sam "slučajno" spržio svojim eksperimentima njegove ugrađene USB 1.1 kontrolere, ugradio PCI karticu. To je kartica ima 4 vanjska USB 2.0 porta, 1 unutarnji USB 2.0 port, 2 Firewire vanjska porta, i 1 unutarnji Firewire port. Ukoliko sam dobro shvatio nakon čeprkanja po sustavu, USB 2.0 kontroleri su od VIA-e.

Kada na računalo spojim USB flash memoriju računalo se značajno uspori, na njemu se gotovo ne može raditi. Kada spojim mobitel usporenje je nešto manje, ali se opet dosta osjeti, a tako mi je i kod spajanja ADSL modema (da, točno, ne spajam ga preko Etherneta nego preko USB-a).

Nisam siguran je li ovo hardverski ili softverski problem pa sam smjestio ovaj post ovdje. Pretpostavljam da je vjerojatno problem u driverima, ali nisam nigdje mogao pronaći nove, pa ako netko ima ikakvu ideju bio bih jako zahvalan.

Rado ću dati bilo kakve potrebne informacije.

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jesi li probao karticu premještat između PCI slotova? jer mislim da USB kontroleri na PCI-u imaju neku caku da su ili na zadnjem utoru, odnosno na prvom, uglavnom ima nekakve veze sa time da moraju moć bit master-i kod raspodjele bandwidtha na PCI-u. tak da je lako moguće da ti je to posrijedi. druga stvar bi bila da se najvjerojatnije kolje sa nekom drugom karticom (pogotovo ako je neki ATA/SATA kontroler). čisto sumnjam da ćeš driverima riješit taj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Usporeno računalo prilikom spajanja nečega na
autorov komentar

Pokušati ću to sa mijenjanjem pozicije.

A u vezi klanja... nemam nijednu drugu PCI karticu u kompu, ova je jedina, tako da vjerojatno nije to. Oni svi konektori što sam ih nabrojao su na jednoj kartici, skupa sa USB portovima.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Meni se čini da sam shvatio u čemu je problem...

U Device manageru sam isključio Enhanced usb controller pa se USB autmatski prebacio sa 2.0 na 1.1 i računalo se vratilo na normalnu brzinu kad bi uštekao neki uređaj. Izgleda da stari CPU jednostavno nije dovoljno moćan da dadne glatko korištenje USB 2.0.

Hvala ti na vremenu i savjetima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice