dobar dan. mucio sam se s win7 stavljanje na usb jer neam dvd rom posto mi treba sata. konacno sam sredio i onda mi nezeli prepoznati hdd kod botanja u biosu ga prepoznaje. nesto malo sam citao da ima nekakve veze ahci .. a ja neam pojma o tome... bilo bi dobro ako mi moze netko pomoci. maticna je asrock a75m-hvs. nova je i hdd je novi jos nije bilo u upotrebi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bios - ahci ili sata mode, udji u bios i stavi na sata
prebaci na ahcl u bios-u i ponovno bootaj instalaciju winsa!
advanced, storrage configuration imam sata mode i tamo je ide,raid i achi mode i nejde na niti jednom. sve sam isprobo... vec sam toliko sve da eto upravno ni bios ne prepoznajee.. :s
vrati sam postavke pa sad prepozna u biowu al je problem ovaj gore :s
advanced, storrage configuration imam sata mode i tamo je ide,raid i achi mode i nejde na niti jednom. sve sam isprobo... vec sam toliko sve da eto upravno ni bios ne prepoznajee.. :s
Ako instaliraš na hdd, jesi probo bilo koja tipkom F10, F11 i F12 jer ima listu quick boot kod odabira za usb tada bi on morao boota s usb.
Prvo ubodeš usb i upališ komp ili laptop pa stišneš tipku F i onda nudi opciju za botanje i nađi za usb
a boota on meni s usb-a nego dok bi trebao odabrati particime i hard za instaliranje onda mi ne nudi hard, neprepoznaje ga a u biosu da. ima neke cake s ahci, ide i raid mode.. isprobao sam sve ali nista. dvd rom nemam jer je prikljucak ata a ja trebam sata pa sad ak kupim sutra dvd sata neznam dal bude oke, jer mozda je ovo zbog usb-a. al neznam vec sto uraditi :s
.. maticna je asrock a75m-hvs. ..
-ova MBO?
-provjeri na CDu ali imaš DOS-txt F6 dirvere, ili skini AiO za chipset (pazi koja verzija OSa, ima više izbora), pa vidi dali ima u njemu. Driver možeš snimiti na USB i učitati kad dođe do tog dijela. Ili googlaj za AMD-chipset driver A75-Hudson-D3.. (nema na AMDu).
-ako nema, može RAID driver (jedini..).
..imam sata mode i tamo je ide,raid i achi mode ..
-na IDE mora raditi.
-učitaj BIOS default, isključi UEFI, podesi na IDE, isključi quickboot, podesi NX i ostale CPU opcije.. Probaj.
-ako ništa ne pomaže, tad imaš sumnjivu verziju windowsa, modificirana (loader) ili slipstrimana (drugi driveri, izbačene neke stvari..).
- možeš provjeriti i koja je ver. BIOSa, pa možda novija nešto pomogne. Uvedena je podrška za GPT.
- Spoji HDD na neki drugi SATA port, druga boja.. (SATA-3-2..).
- nabavi miniPE ili linux live distru (nor ubuntu 12.04) pa provjeri dali vidi HDD. Sve se može prebaciti na USB, ali CD-DVD je ipak poželjno imati jer ne rade svi uređaji jednako u svim kombinacijama.. Moguće da je to baš uzrok.
evoooo sad imma laptop da nesto sredin, stavio sam s cd-a od maticne gore na usb di su winsi to za raid i neki sata3 mi je ovako bio ali tamo dok imam za brianje mogu samo mapu odabrati a kad odaberm nista ne dojbijem nego mi pise ovo.: "no device drivers were found. Make sure that the instalation media contains the correct drivers, and then click ok."
Koliko sam skuzio kad idem load uegi defaults i stisnem da nista se ne mjenja. nemogu stavit postavke na zadanne.
.. stavio sam s cd-a od maticne gore na usb di su winsi to za raid i neki sata3 ..
-potreban je TXT (DOS, F6) driver. Raspakiran, ne .zip, .exe ili install. Jedino što se nudi je RAID driver, ali potraži, možda ima i normalan SATA (AHCI) driver.
danas cu jos probat kad ponovo dodem do laptopa. probao sam sad s win8 i instlacija mi stoji vec prije nego pocinje instalirati. a i probal sam biosa update i stavim na usb idem tqmo u biosu flash i ne pronalazi mi nista mi ne pronqlazi, skinui sam s asrockove stranice i bila samo jedna datoteka koju sqm unzipao i stavio gore. probat cu sutra s dvd romom ako dns ne skuzim, a ako nebude mi nista ne preostaje nego odnjeti hardisk nekamo i zastekat frndu inst winse i odnjeti doma.
danas cu jos probat kad ponovo dodem do laptopa. probao sam sad s win8 i instlacija mi stoji vec prije nego pocinje instalirati. a i probal sam biosa update i stavim na usb idem tqmo u biosu flash i ne pronalazi mi nista mi ne pronqlazi, skinui sam s asrockove stranice i bila samo jedna datoteka koju sqm unzipao i stavio gore. probat cu sutra s dvd romom ako dns ne skuzim, a ako nebude mi nista ne preostaje nego odnjeti hardisk nekamo i zastekat frndu inst winse i odnjeti doma.
Prema rječima, nešto ne štima na usb jer nešto je pošlo po zlu pa nerade kako treba. Savjett: Instaliraj teamviewer pa ču ja doć pogledat sadržaj usb da vidim jel si dobro napravio da usb bude botabilni win 7. Koliko vidim da si mučio na početku kod izrade win 7 na usb pa je moguće je ili nije botabilna. Meni je puno lakše napravio metodu jer znam i kako stavim win 7. Javi na PP ako ti treba pomoć.
.. stavio sam s cd-a od maticne gore na usb di su winsi to za raid i neki sata3 ..
-potreban je TXT (DOS, F6) driver. Raspakiran, ne .zip, .exe ili install. Jedino što se nudi je RAID driver, ali potraži, možda ima i normalan SATA (AHCI) driver.
- evo (gigabyteovih) drivera za 7x64x32.. AHCI preinstall (DOS-F6-TXT).
AMD AHCI controller driver distribution list
Version
1.2.001.0331, 04/11/2012
LHx64 - Vista, x64
LHx86 - Vista, x86
Win7x64 - Windows 7, x64
Win7x86 - Windows 7, x86
SB7xx family
SB8xx family
Hudson-1/2/3 family
SB9xx family
SP5100