USB traži Format koji je nemoguće uraditi

poruka: 11
|
čitano: 7.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Čitao sam teme o USB ovdje na forumu ali je nemoguće naći nešto obzirom da je većina tema naslovljena sa "USB problem". Nisam našao ništa slično pa evo da iznesem svoj problem.

Kada uštekam USB javlja se poruka "You need to format disk in drive G: before you can use it", a kada kliknem na dugme "Format disk" izbacuje poruku "Windows can't format G:". Naravno, svaki pokušan nakon toga da otvorim USB je nemoguć.

Otvaranjem "Properities" pokazuje da USB radi kao treba a otvaranjem "Volumes" unutar "Properities" pokazuje sljedeće:

Disk: Disk 1

Type: Removable (G:)

Status: Online

Partition Type: Master Boot Record (MBR)

Capacity: 0 MB

Unallocatted space: 0 MB

Reserved space: 0 MB

Ne znam šta da radim. Je li crkao ili se da riješiti? Pretražio sam teme na google ali ništa nije pomoglo. Molim savjet!

USB je Kingston Data Traveler 4GB

S druge strane, svaki drugi USB koji uštekam radi normalno.

Unaprijed hvala svima

USB USB
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 13:43 (dinomu).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: USB traži Format koji je nemoguće uraditi

Probaj još upotrijebiti HP format tool, ako ne uspije, velike su šanse da je stick neispravan.

KaeR
14 godina
neaktivan

Probao HP Format tool i nije mu mogao ništa. Izbaci mi poruku: "There is no media in the specified device."

17 godina
neaktivan

...jesi probao...pod policies oznaciti optimize for performance, sa ok zatvori prozore, opet desni klik
u exploreru na usb, odaberi format i pod file system prebaci na NTFS, oznaci quick format i start...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pajdo vjerovatno si čita moj post, ja san otvorija s istin problemom. kopa san danima i na kraju san izaša vani, stavija usb na pod i izgaza ga do neprepoznatljivosti.

eto, stavi Hvala ako san ti bija od pomoći.

lol
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Koliko vidim po slici imas Win 7.

Ajd probaj ovo sto je Lazarus opisao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...jesi probao...pod policies oznaciti optimize for performance, sa ok zatvori prozore, opet desni klik
u exploreru na usb, odaberi format i pod file system prebaci na NTFS, oznaci quick format i start...{#}

Kada kliknem desni klik na USB i odaberem Format ne izbacuje mi onaj standardni prozor u kojem biraš tip particije i ostalo, nego samo obavijesti da je Format nemoguć.

17 godina
neaktivan

...onda stisni hvala fox mulder-u...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj skini neku Linux live distribuciju(Ubuntu npr) i sprzi na CD/DVD pa bootaj s njega. KAd ti udje u linux pokusaj preko linuxa formatirati. 

Prouči ovo: http://www.ardamis.com/2009/07/02/usb-drive-unusable-unformattable-and-reporting-0-bytes-capacity/ 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima, ali ispade da je jedini valjan savjet u mom slučaju bio onaj da USB bacim. Ništa ne pomaže. Crko definitivno!{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imo sam i ja ovakav problem, formatiro sam usb preko cmd-a i radi normalno...

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/upute-instalacija-win-viste-7-usb-sticka/25080.aspx po ovom sam tutorijalu formatiro i radi bez greske

AA
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice